Jupiler Pro League - speeldag 1 - 31/03/19 - 20:01
34'
Christian Brüls
34'
1 - 1

Westerlo en Beerschot Wilrijk hebben het eerste weekend van de play-offs afgesloten met een gelijkspel. En daar moet vooral Beerschot Wilrijk tevreden mee zijn. In groep A van Play-off II nestelen de twee zich in de middenmoot.

Bekijk de goals uit Westerlo-Beerschot Wilrijk (1-1)

Westerlo - Beerschot Wilrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: De twee doelpunten vallen rond het halfuur. Daarna krijgen we geen goals meer te zien, al had Westerlo er zeker nog een verdiend. Met 8 schoten binnen het kader had de thuisploeg er twee keer zoveel als Beerschot Wilrijk.
  • Man van de match: Christian Brüls zat een half jaar zonder club, maar in zijn 5e match voor Westerlo laat hij zien dat hij niets van zijn pluimen verloren is. De 30-jarige ex-speler van Eupen, Gent en Standard dirigeerde de aanval van Westerlo, met een goal als kers op de taart.
  • Quote: Christian Brüls (Westerlo): "We hadden 3 of 4 keer moeten scoren, maar 1-1 is een goeie start tegen een ploeg die volgend seizoen misschien op het hoogste niveau voetbalt."
  • Statistiek: Westerlo stond voor de 9e keer in 2 jaar tegenover Beerschot Wilrijk. Winnen lukte nog niet: 7 keer eindigde de match op een gelijkspel, 2 keer verloor het team uit de Kempen.
  • Opvallend: Met zijn goal in Westerlo treedt Loris Brogno in de voetsporen van zijn oom. Toni Brogno scoorde rond de eeuwwisseling aan de lopende band in het Kuipje. In het seizoen 1999-2000 kroonde hij zich met 30 doelpunten tot topscorer van de competitie.

Vanhamel komt met schrik vrij na dramatische pas

Vreven: "Als professionele club moet je ook hier een prestatie leveren"

90+3' tweede helft
90+2'

We besluiten de wedstrijd met een schot van Abrahams. Zijn poging eindigt in de klauwen van Vanhamel. Westerlo had de 3 punten verdiend tegen de vicekampioen in 1B, maar dat lukte net niet.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
We gaan de toegevoegde tijd in met hoge pressing van Westerlo. De wedstrijdleiding telt er 2 minuten bij.
85'
Nog 5 minuten op de klok: krijgen we nog een winnaar in deze laatste match van de 1e speeldag in de play-offs?
85'
84'
De pogingen van Abrahams inspireren Placca, maar het schot van de Beerschot Wilrijk-aanvaller haalt het doelkader niet.
82'

Op de paal

Het zit Westerlo niet mee. Abrahams haalt twee keer uit vanuit de tweede lijn. Eerst knalt hij op de binnenkant van de verste paal, daarna ligt Vanhamel dwars in de korte hoek.
78'
Beerschot Wilrijk prikt tegen via Prychynenko. De Duitse verdediger knalt van ver richting Van Langendonck.
77'
De 2-1 hangt in de lucht. Vanhamel heeft het gevaar in de mot en is er net op tijd bij om de voorzet van Naessens weg te werken.
73'
72'
Westerlo blijft aandringen, maar scoren lukt voorlopig geen tweede keer. Eerst wacht Petrov te lang, daarna tikt Abrahams een strakke bal van Naessens net naast.
72'
70'
Een goeie aanval van Westerlo eindigt bij Petrov. Hij kopt iets te centraal om zijn team op voorsprong te zetten.