• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp springt Europa in na inhaalrace tegen Charleroi

  1. 22' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (2 - 2)
  2. 20' - Rood - Gjoko Zajkov
  3. 16' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 2)
  4. 13' - Doelpunt - Dorian Dessoleil (0 - 2)
  5. 1' - Doelpunt - Victor Osimhen (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Gabriele Angella
  2. 90+3' - Geel - Didier Lamkel Ze
  3. 90+3' - Geel - Núrio
  4. 87' - Verv. Massimo Bruno door Younes Delfi
  5. 79' - Verv. Gaëtan Hendrickx door David Henen
  6. 75' - Geel - Stergos Marinos
  7. 74' - Verv. Ryota Morioka door Adama Niane
  8. 69' - Geel - Jelle Van Damme
  9. 67' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (3 - 2)
  10. 62' - Verv. Amara Baby door Ivo Rodrigues

  Antwerp heeft een ticket op zak voor de voorrondes van de Europa League. In de PO-finale boog het een 0-2-achterstand om tegen Charleroi. Mbokani scoorde twee keer, Refaelov zette een penalty om. Antwerp mag voor het eerst sinds 1994-1995 Europa in.

  Antwerp-Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 22e minuut gaat de bal op de stip en krijgt Zajkov rood. Refaelov maakt vervolgens de 2-2 en met zijn tienen is de klus te zwaar voor Charleroi.
  • Man van de match: Mbokani is de Europese held voor Antwerp met zijn twee doelpunten.
  • Opvallend: Twee jaar geleden voetbalde Antwerp nog in tweede klasse. Volgend seizoen speelt het de voorrondes van de Europa League.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Charleroi (3-2)

  Antwerp zet scheve situatie helemaal recht:

  Wie te laat arriveerde op de Bosuil had het eerste doelpunt gemist. Na amper 8 seconden zette goudhaantje Osimhen Charleroi al op voorsprong, het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Jupiler Pro League.

   

  De bezoekers gingen door op hun elan en verdubbelden nog voor het kwartier de score. Na een onterecht toegekende vrije trap - door Morioka versierd met een fopduik - knalde Dessoleil de 0-2 voorbij een kansloze Bolat.

   

  Antwerp beantwoordde de blitzstart van Charleroi op zijn beurt met twee snelle goals. Mbokani tekende van dichtbij voor de aansluitingstreffer en Refaelov verzilverde een licht gefloten strafschop. Bovendien moesten de bezoekers met zijn tienen voort door de uitsluiting van Zajkov.

   

  Het tactische plannetje van Charleroi kon zo de prullenmand in, al slaagde Antwerp er pas na de rust in om zijn numerieke overwicht uit te buiten. De onvermijdelijke Mbokani kopte aan de eerste paal zijn tweede van de namiddag binnen. Charleroi was niet meer in staat om te reageren en mocht blij zijn dat Mbokani in het slot nog twee grote kansen miste. Zonder erg wel voor Antwerp, dat vasthield aan de 3-2 en voor het eerst in 25 jaar Europa in mag.

  9 seconden! De snelste goal ooit in België komt op naam van Victor Osimhen

  Ilaimaharitra stopt spiekbriefje van Mazzu in zijn sok

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Antwerp klopt Charleroi met 3-2 en mag Europa in!
  3. Gele kaart voor Gabriele Angella van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 93. Mbokani lobt over. In de slotminuut van de extra tijd mag Mbokani nog in zijn eentje op Riou af. De spits lepelt de bal over de Charleroi-keeper op het dak van het doel.
  5. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  6. Gele kaart voor Núrio van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 93
  7. tweede helft, minuut 91. Bij Charleroi lijkt de hoop op een late gelijkmaker helemaal weggeëbd. Antwerp heeft alle tijd van de wereld bij een inworp, maar er komt weinig protest van de bezoekers. Zo heeft de thuisploeg weer wat tijd gewonnen.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Younes Delfi erin, Massimo Bruno eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Nog 5 minuten. Bij Charleroi staat Delfi klaar om in te vallen. Hij wordt de laatste troefkaart van coach Mazzu.
  10. tweede helft, minuut 81. Wat heeft Charleroi nog in de tank? Met een mannetje minder hebben de bezoekers al veel moeten geven. Valt er toch nog iets uit de bus in het slot?
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Gaëtan Hendrickx eruit
  12. tweede helft, minuut 78.
  13. tweede helft, minuut 76. Lat redt Charleroi. Antwerp lijkt bevrijd sinds de 3-2 van Mbokani. De Congolees flirt zelf met de 4-2. Zijn kopbal valt op de lat.
  14. Gele kaart voor Stergos Marinos van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 75
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Adama Niane erin, Ryota Morioka eruit
  16. tweede helft, minuut 71. Alerte Riou. Antwerp duikt in overtal op aan de zestien van Charleroi. Lamkel Zé gaat voor eigen succes, Riou duikt de bal uit het hoekje.
  17. tweede helft, minuut 70. Charleroi krijgt een vrije trap op een aardige plaats. Bruno laat het balletje aan Ilaimaharitra, die de vrijschop niet over het muurtje krijgt.
  18. Gele kaart voor Jelle Van Damme van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 69
  19. tweede helft, minuut 67. Antwerp op voorsprong. Na een dik uur voetballen, waarvan ruim 40 minuten met een mannetje meer, komt Antwerp voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Mbokani tikt aan de eerste paal de 3-2 binnen, de Bosuil ontploft.
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 3, 2.