• home
 • video
 • pas verschenen

  RC Genk is maatje te groot voor Charleroi en wint plaatsje

  einde
  41
  1. 45' - Geel - Leandro Trossard
  2. 44' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  3. 34' - Doelpunt - Leandro Trossard (2 - 1)
  4. 31' - Doelpunt - Cristian Benavente (1 - 1)
  5. 25' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Leandro Trossard door Edon Zhegrova
  2. 84' - Verv. Alejandro Pozuelo door Siebe Schrijvers
  3. 78' - Verv. Dieumerci Ndongala door Thomas Buffel
  4. 77' - Doelpunt - Dieumerci Ndongala (4 - 1)
  5. 71' - Verv. Francis N'Ganga door Núrio
  6. 71' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Chris Bedia
  7. 61' - Doelpunt - Mbwana Samatta (3 - 1)
  8. 60' - Verv. Mamadou Fall door Romain Grange
  9. 60' - Geel - Clinton Mata
  10. 58' - Geel - Dorian Dessoleil
  25'Mbwana Samatta1 - 0
  31'Cristian Benavente1 - 1
  34'Leandro Trossard2 - 1
  61'Mbwana Samatta3 - 1
  77'Dieumerci Ndongala4 - 1

  In het duel tussen de nummers 5 en 6 in Play-off I heeft RC Genk aan het langste eind getrokken tegen Charleroi: 4-1. Daardoor schuift Genk op naar de 5e stek.

  Racing Genk - Charleroi in een notendop

  • Sleutelmoment: Op het uur verliest N'Ganga de bal aan Samatta, die de 3-1 onder Penneteau in doel schuift en de moed zo uit de benen van de Zebra's zuigt.
  • Man van de match: De man in vorm bij Racing Genk is Leandro Trossard. Veel goede acties en een knap doelpunt van de linksvoor hielpen Genk mee aan de overwinning.
  • Opvallend: Genk scoorde dit seizoen amper 16 goals in 38 wedstrijden in de eerste helft. Vandaag scoorden de Limburgers wel twee keer voor de rust.

  Drie doelpunten in tien dolle minuten

  “Onze belangrijkste wedstrijd in Play-off I”, zei Felice Mazzu voor de aftrap. Genk en Charleroi konden in een onderling duel elkaar een stevige hak zetten in de strijd om een Europese plaats. De druk die op deze wedstrijd zat, zorgde voor een matig wedstrijdbegin. De ploegen tastten lang af en hielden de bal in de eigen rangen zonder veel risico te nemen.

  Na een kwartier spelen brak de partij open. Samatta miste eerst nog oog in oog met Penneteau na slecht terugspelen van Martos, maar de tweede poging van Karelis’ vervanger resulteerde wel in een doelpunt. Pozuelo schilderde de voorzet op de knikker van de aanvaller en die liet Penneteau kansloos. 1-0 na 23 minuten spelen.

  Charleroi was niet van slag en reageerde vrijwel meteen. Na een aanval over de rechterkant hobbelde het leer plots voor de voeten van Benavente. Een heerlijke krul met links later stond de gelijkmaker op het bord.

  Van aftasten was nu geen sprake meer. Genk wilde zo snel mogelijk een nieuwe voorsprong bij elkaar voetballen en lang hoefden de Limburgers daar niet op te wachten. Trossard bootste met zijn rechter het schot van Benavente na aan de overzijde en mikte de 2-1-ruststand via de paal in doel.

  Charleroi komt er na de rust niet meer aan te pas

  Het eerste kwartier na het intermezzo bracht niet veel animo, maar dat werd op het uur ruimschoots goedgemaakt. N’Ganga verloor de bal knullig aan Samatta, die met een lage schuiver Penneteau verschalkte.

  Charleroi drong nog wel wat aan, maar stuitte telkens op een muur van zodra de grote rechthoek aan de horizon verscheen. De Carolo’s speelden inspiratieloos en maakten geen aanstalten om nog een aansluitingstreffer te scoren.

  Een kwartier voor het einde besliste Ndongala de wedstrijd helemaal. Trossard dreef het balletje lateraal over het veld en bediende de flankspeler, die Penneteau overhoeks klopte.

  Het tempo verdween nadien helemaal uit de wedstrijd. Meer hoefde niet meer voor Genk en Charleroi legde zich neer bij de nederlaag. Dankzij de overwinning geeft Genk de rode lantaarn in Play-off I door aan de Zebra's en heeft het nog steeds uitzicht op Europees voetbal volgend jaar.

  Mazzu: "Resultaat illustreert ons parcours van de laatste maanden"

  Charleroi-coach Felice Mazzu was zichtbaar ontgoocheld na de pandoering. "De cijfers zijn zwaar. Zo'n grote nederlaag verdient mijn groep niet. We toonden af en toe goede dingen, maar lieten ons afstraffen op de counter of na individuele foutjes. Het resultaat van vandaag illustreert een beetje ons parcours van de laatste maanden, waarin het allemaal wat tegenzit."


  "Play-off I was de kers op de taart voor ons. We hadden veel vertrouwen getankt in de reguliere competitie. Het scenario van Play-off I is helaas rampzalig uitgedraaid. Hopelijk kunnen we in de laatste wedstrijd toch nog eens winnen, want dat verdienen we na dit seizoen", aldus nog Mazzu.

  Clement: "We rekenden niet op een overwinning van Gent"

  "Voorkomen tegen Charleroi is cruciaal. Dat verandert het spel volledig. Ik was daarom heel blij met ons openingsdoelpunt, maar vond de tegentreffer wel zuur. Die had niet mogen vallen. Gelukkig zetten we het snel recht", analyseert Philippe Clement de wedstrijd.


  "We hadden er niet op gerekend dat Gent zou gaan winnen in Anderlecht, dat resultaat zit dus wel wat tegen. Het had ons wat meer rust gebracht als we vandaag al over Gent waren gesprongen, maar nu weten we dat we volgende week naar Anderlecht trekken om te winnen."

  "Club Brugge is de terechte kampioen. Ik denk niet dat ze verwacht hadden dat het nog zo lang zou duren voordat ze zouden kunnen vieren, maar ze verdienen de titel absoluut. Ik hoop wel dat ze volgende week hun werk nog zullen doen tegen Gent", besluit de coach van RC Genk.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Racing Genk, Edon Zhegrova erin, Leandro Trossard eruit
  2. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Racing Genk, Siebe Schrijvers erin, Alejandro Pozuelo eruit
  3. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Racing Genk, Thomas Buffel erin, Dieumerci Ndongala eruit
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Dieumerci Ndongala van Racing Genk. 4, 1.
  5. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Charleroi, Núrio erin, Francis N'Ganga eruit
  6. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Charleroi, Chris Bedia erin, Gaëtan Hendrickx eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 61 door Mbwana Samatta van Racing Genk. 3, 1.
  8. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij Charleroi, Romain Grange erin, Mamadou Fall eruit
  9. Gele kaart voor Clinton Mata van Racing Genk tijdens tweede helft, minuut 60
  10. Gele kaart voor Dorian Dessoleil van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 58