73'
Jelle Vossen
1 - 3
73'

Club Brugge heeft een scheve situatie rechtgezet in Charleroi. Het maakte in 10 dolle minuten 3 goals en boog zo een achterstand om in 3 belangrijke punten. Als Club zondag niet verliest bij Standard is het kampioen.

Charleroi-Club Brugge in een notendop

• Sleutelmoment: 64' Club Brugge beukt op de zwart-wit gestreepte poorten, maar die geven geen krimp. Tot Vormer zijn Gouden Schoen tegen de bal zet op een vrijschop en die verdwijnt heerlijk in de winkelhaak.
  • Man van de Match: Jelle Vossen speelt dit seizoen vooral een bijrol bij Club Brugge, maar nu drukte hij als invaller wel zijn stempel op het scoreverloop. Eerst bleef hij ijzig koel in de voorbereiding op de 1-2, daarna kopte hij mooi de 1-3 voorbij Penneteau.
  • Opvallend: Het is nog maar de eerste uitzege van Club Brugge in deze play-offs.

Club Brugge domineert, Charleroi scoort

Door de zege van Standard op Anderlecht en met Standard-Club Brugge aan de horizon zat er nog wat meer druk op de ketel voor de leider, die op zoek ging naar een eerste zege in vier matchen én naar een eerste uitzege in deze play-offs.

Leko verraste door Clasie de voorkeur op Vanaken te geven en Horvath in doel te posteren. Een meesterzet was dit niet bepaald, al kon Horvath niet veel doen aan de penaltygoal van Rezaei. Dan had de onstuimige Dennis, die de penalty veroorzaakte, meer boter op het hoofd.

Club Brugge miste creativiteit en overleg in het aanvallende compartiment. Een kopbal van Diatta die in de armen van Penneteau stierf, was het beste wat blauw-zwart voor de rust te bieden had.

Kasteel van de Carolo's blijkt zandkasteel

Ondanks de achterstand bleef Club Brugge het motto #bluvngoan hoog in het vaandel dragen na de rust, nu wel met Vanaken in de ploeg. Het zocht vooral de flanken op, maar het was een actie door het centrum die voor de kentering zorgde.

Na een fout op Wesley mocht Vormer aanleggen vanaf zo'n 25 meter. Hij draaide de bal met veel precisie in de kruising. Penneteau was net een paar centimeters te klein.

Even later ontsnapte Club Brugge wel aan de 2-1, maar Horvath zette snel de tegenaanval op. Invaller Vossen lokte Penneteau naar zijn achterlijn en uit zijn doel, Vanaken kon de bal in het bijna lege doel deponeren.

2 minuten later incasseerde Charleroi een 3e uppercut, een kopbal van Vossen die naast de 2e paal verdween. De thuisploeg lag in de touwen, het vervolg van de match was een formaliteit.

Ervaren Timmy Simons zegt doelman Horvath dat hij moet gaan liggen

90+1'

81'
81'
79'
74'

Charleroi ziet sterretjes

Plots lukt alles voor Club Brugge. Jelle Vossen diept de voorsprong voor Club Brugge uit tot 1-3. Charleroi weet van geen hout meer pijlen te maken.
72'

Club komt op voorsprong!

Hans Vanaken schiet Club Brugge voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong.
70'
68'

De aanvoerder maakt gelijk

Ruud Vormer krult een vrije trap knap in doel. Charleroi-doelman Penneteau raakt de bal nog met de vingertoppen, maar kan niet verhinderen dat Club op gelijke hoogte komt.