• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge-Anderlecht

  einde
  12
  1. 45+2' - Geel - Leander Dendoncker
  2. 34' - Geel - Abdoulay Diaby
  1. 90' - Verv. Lazar Markovic door Alexis Saelemaekers
  2. 85' - Verv. Pieter Gerkens door Uroš Spajic
  3. 80' - Doelpunt - Abdoulay Diaby (1 - 2)
  4. 78' - Verv. Wesley Moraes door Lior Refaelov
  5. 78' - Verv. Stefano Denswil door Jelle Vossen
  6. 73' - Doelpunt - Ryota Morioka (0 - 2)
  7. 72' - Geel - Adrien Trebel
  8. 70' - Verv. Lukasz Teodorczyk door Silvère Ganvoula
  9. 70' - Verv. Dion Cools door Dennis
  10. 58' - Doelpunt - Lukasz Teodorczyk (0 - 1)
  11. 56' - Geel - Krépin Diatta
  58'Lukasz Teodorczyk0 - 1
  73'Ryota Morioka0 - 2
  80'Abdoulay Diaby1 - 2

  De titelstrijd ligt weer helemaal open in de Jupiler Pro League. Anderlecht is gaan winnen in Brugge, na opnieuw een twijfelachtige rol voor de videoref. In het klassement volgt de titelverdediger nu op 2 punten van de leider.

  Club Brugge - Anderlecht in een notendop

  • Sleutelmoment: Na een uur moffelt Teodorczyk de 0-1 onder het lichaam van de ouwe Gaboelov. De Pool staat een decimeter buitenspel, maar het doelpunt gaat toch door. Club is geschokt en is het noorden kwijt.
  • Man van de Match: De VAR zoog om de verkeerde redenen de aandacht naar zich toe, zelfs nog voor het begin van de wedstrijd. Over het al dan niet ingrijpen van de man zal nog een hele poos nagekaart worden.
  • Opvallend: Voor het eerst in bijna vijftig wedstrijden heeft Club Brugge thuis nog eens verloren van een Belgische ploeg. Anderlecht was in 2015 ook al de laatste bezoekende ploeg die op Jan Breydel wist te winnen.

  VIDEO: fases en nabespreking Club Brugge-Anderlecht (1-2)

  Club Brugge geraakt niet door Anderlechts pantser

  De wedstrijd begon al onder een slechts gesternte, want door de hitte haperde het systeem van de VAR. Pas na een kwartier vertraging waren de technische problemen opgelost en kon Visser zijn lastige namiddag op gang blazen.

   

  Anderlecht was gekomen om de wedstrijd onder controle te houden en Club Brugge geen ruimte te geven. Dat lukte in de openingsfase meer dan behoorlijk, want het spel speelde zich vooral af rond de middellijn en er werd meer gebikkeld dan gezocht naar openingen. Twee halve kansjes van Vanaken vormden de magere Brugse oogst.

   

  Dan kwamen de bezoekers er dichter bij dankzij een geniale bevlieging van Markovic. Die gleed als een spook voorbij drie Bruggelingen, maar Teodorczyk kon zijn assist niet in een doelpunt omzetten. Diezelfde Teo stuitte even later opnieuw op een uitstekende doelman Gaboelov.

   

  Slechts geleidelijk aan kwam Club in het juiste ritme. Sels werd bijna verrast door een bommetje van Nakamba, maar smeet zich dan moedig in de baan van Mecheles knal. Vlak voor de rust ging Visser voor het eerst te rade bij de VAR, die hem op het juiste spoor zette bij vermeend handspel van Josué Sa.

  Deze fases uit Club - Anderlecht zijn voer voor discussie

  VAR eist hoofdrol op bij twee "doelpunten"

  Jan Breydel verwachtte een ziedend Brugs begin van de tweede helft, maar de storm waaide snel over en Anderlecht nam het heft in handen. Gerkens wachtte geduldig op het juiste moment om Teodorczyk te bedienen en die maakte er, met wat hulp van een sukkelende Gaboelov, 0-1 van. Uit de herhaling bleek dat het doelpunt nooit had toegekend mogen worden, want Teo liep buitenspel.

   

  Een verbolgen Club Brugge verloor er enigszins het hoofd bij en vergat een hele poos te voetballen. Anderlecht vaarde er wel bij en maakte handig gebruik van de ontreddering bij de thuisploeg. Dendoncker knikte een ingeoefende vrije schop langs het doel en vanuit een onmogelijke hoek kopte Morioka de 0-2 in doel.

   

  Club lag op apegapen en had een injectie nodig. Die bracht Leko door Vossen in de strijd te gooien. De al bijna afgeschreven spits dwong Sels meteen tot een geweldige redding. De doelman leek ook de rebound van Diaby wonderlijk te redden, maar een dubieuze ingreep van de VAR maakte er toch 1-2 van.

   

  Club Brugge vatte opnieuw moed en Vanhaezebrouck voelde nattigheid. Met twee verse verdedigers goot hij beton achterin en zo hielden de bezoekers stand, een laatste goedkope poging van Dennis om een strafschop te versieren ten spijt. Op het einde van een opwindende, maar jammer genoeg ook controversiële wedstrijd staat Anderlecht dus plots op twee puntjes van leider Club.

  VIDEO: Leko gaat door het lint na affluiten

  VIDEO: Mechele knalt tegen de boarding na duw van Teodorczyk

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Anderlecht, Alexis Saelemaekers erin, Lazar Markovic eruit
  2. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Uroš Spajic erin, Pieter Gerkens eruit
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Abdoulay Diaby van Club Brugge. 1, 2.
  4. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Lior Refaelov erin, Wesley Moraes eruit
  5. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Jelle Vossen erin, Stefano Denswil eruit
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Ryota Morioka van Anderlecht. 0, 2.
  7. Gele kaart voor Adrien Trebel van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 72
  8. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Anderlecht, Silvère Ganvoula erin, Lukasz Teodorczyk eruit
  9. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Club Brugge, Dennis erin, Dion Cools eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 58 door Lukasz Teodorczyk van Anderlecht. 0, 1.