1. 22' - Geel - Cristian Benavente
  1. 62' - Verv. Sigurd Rosted door Giorgi Chakvetadze
  2. 82' - Verv. Kaveh Rezaei door David Pollet
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 04/05/18 - 20:30

AA Gent heeft zijn derde nederlaag op een rij geslikt in Play-off I. Het ging in eigen huis onderuit tegen Charleroi. Rezaei scoorde net voor de rust en het slotoffensief van de thuisploeg kwam te laat. Charleroi wipt over Gent en Genk naar plaats 4. Het rapport van Vanderhaeghe oogt mager: 1 op 15.

AA Gent - Charleroi kort samengevat

• Sleutelmoment: Gent stapelt de kansen op in de slotfase van de wedstrijd. De bal wil niet in doel en zo pakt Charleroi gevleid de drie punten mee naar huis.
  • Man van de Match: Charleroi-doelman Nicolas Penneteau hield met enkele knappe reddingen zijn ploeg recht in de tweede helft.
  • Opvallende statistiek: AA Gent begint uitstekend aan de play-offs met zeges tegen Anderlecht en Club Brugge. Het rapport na die twee wedstrijden oogt minder fraai: 1 op 15.

Kaarten in de tribunes, weinig actie op het veld

Na enkele beslissingen van de VAR in het nadeel van AA Gent kregen de supporters voor de wedstrijd tegen Charleroi allemaal een gele en een rode kaart. Het duurde dan ook niet lang vooraleer scheidsrechter Lambrechts werd geholpen vanuit de tribunes.

Veel commotie naast het veld, maar op actie tussen de lijnen was het dik een kwartier wachten. Jaremtsjoek had een wereldgoal in gedachten na een knappe één-twee met Andrijasevic, maar zijn schot ging ver naast.

Tien minuten voor de rust zorgde Asare voor wat onrust in de zestien van Charleroi. Penneteau ging goed plat. Vanuit het niets ging de bal plots in doel aan de overkant. Rezaei kreeg veel te veel ruimte op de rand van de zestien en mikte het leer, via Gent-verdediger Rosted, voorbij Thoelen, de vervanger van de geblesseerde Kalinic, in doel.

Beterschap na de rust, Gent faalt in de afwerking

Na de koffie kwam AA Gent meteen gevaarlijk opzetten via Simon. N’Ganga gooide zich met gevaar voor lijf en leden in de baan van diens schot en voorkwam zo de gelijkmaker.

Charleroi was nergens in de tweede helft, maar het kwam ook nooit echt in de problemen. Tot in de slotfase de echte belegering van AA Gent begon. Eerst vond Andrijasevic Charleroi-doelman Penneteau op zijn weg met een knap schot, waarna N'Ganga de kopbal van Janga van de lijn keerde op de corner die volgde.

De thuisploeg verdiende een doelpunt en het Gentse offensief bleef duren. Invaller Tsjakvetadze raakte de paal met een knap vluchtschot en ook Kalu kreeg zijn voorzet-schot niet in doel. Dejaegere probeerde het nog vanop afstand, maar Penneteau week niet en bezorgde zijn ploeg zo de zege.

Alweer duur puntenverlies voor AA Gent, dat Charleroi over zich heen ziet wippen in het klassement van Play-off I.

Vanderhaeghe: "Veel spelers acteren onder hun niveau"

• Birger Verstraete (AA Gent): "We moeten eerlijk zijn. We kunnen veel beter en het moet ook beter. We hebben scherp en goed getraind deze week en dus is het onaanvaardbaar dat we hier verliezen met 0-1. De tweede helft was goed, maar we moeten veel beter beginnen aan de wedstrijd. De situatie is nu verre van ideaal. We moeten opstaan en reageren."
  • Yves Vanderhaeghe (trainer AA Gent): "We hebben geen goede wedstrijd gespeeld. Dat geef ik zeker toe. Veel spelers acteren onder hun niveau en dat moet anders. We komen ongelukkig op achterstand en hadden veel slordigheden in ons spel. Het was gewoon niet goed genoeg om te winnen. De opbouw was te traag en de creativiteit was er niet."