Jupiler Pro League - speeldag 5 - 21/04/18 - 20:31
20'
Lazar Markovic
1 - 1
20'

Anderlecht is tegen een tweede nederlaag op rij aangelopen in Play-off I. Na de 2-1 op het veld van Standard verloor de titelverdediger met dezelfde cijfers in Genk. Als Gent morgen in Charleroi wint, tuimelt Anderlecht naar de derde plaats.

Genk - Anderlecht in een notendop

• Sleutelmoment: De ingevallen Bruno krijgt in minuut 90 de gelijkmaker voorgeschoteld door Obradovic, maar kopt van dichtbij onbegrijpelijk over.
  • Man van de match: Ruslan Malinovskiy was alomtegenwoordig vandaag en bleek met zijn niet-aflatende werklust een voorbeeld voor zijn ploegmaats.
  • Opvallend: Na de zege tegen Club vorige week droomde Anderlecht weer van de titel, nu moet het plots vrezen voor zijn 2e plek. Zo snel kan het gaan in de play-offs.

Sels net als tegen Standard in de fout

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Genk. De verdediging van Anderlecht stond even te slapen bij een scheidsrechtersbal, Sels maaide naast een voorzet van Nastic en Ndongala kon de bal simpel in doel lopen: 1-0 na nauwelijks 2 minuten.

Genk drukte door en probeerde Anderlecht snel uit te tellen, maar schoot zichzelf in de voet met een ziekenhuisbal van Mæhle. Trebel onderschepte en speelde door tot bij Markovic, die de gelijkmaker netjes voorbij Vukovic plaatste.

De thuisploeg moest even bekomen van die opdoffer, maar trok daarna weer met veel overtuiging ten aanval. Sels maakte zijn fout uit de beginfase goed door pogingen van Trossard en Malinovskiy te stoppen, die laatste zag ook nog een vrije trap tegen de paal stranden.

Ook de VAR doet weer van zich spreken

De tweede helft begon net als de eerste met een dot van een kans voor Genk, Trossard kon de voorzet van Ndongala niet in doel duwen. Het bleek slechts uitstel voor de thuisploeg, want op het uur verstuurde Pozuelo een heerlijke pass op Karelis. De Griek legde terug tot bij Trossard, die nu niet meer kon missen: 2-1.

Twintig minuten voor tijd leek de 3-1 in de maak toen ref Dierick naar de stip wees, maar op aangeven van de VAR kwam hij terug op zijn beslissing. Genk was even de kluts kwijt en Anderlecht kwam plots gevaarlijk uit de hoek via Teodorczyk en invaller Amuzu.

De thuisploeg vergat in de slotfase te voetballen en mocht blij zijn dat Bruno nog een enorme kans liet liggen. Genk hield met knikkende knieën stand en boekte zo een uiteindelijk welverdiende zege tegen Anderlecht.

Clement: "We zien wel waar het schip strandt"

Philippe Clement was opgetogen dat Genk nu wel loon naar werken kreeg. "Als je onze voorbije wedstrijden bekijkt, hebben we alleen tegen Standard gekregen wat we verdienden. De efficiëntie was er vandaag ook nog niet, maar desondanks is dit een dik verdiende overwinning. Maar ook Anderlecht was sterk, zeker in de eerste helft. Het was dus een goede partij voor het Belgisch voetbal. We zijn blij dat we die dan terecht winnend kunnen afsluiten."

"Wij zijn al sinds december aan een inhaalrace bezig. Dat is niet gemakkelijk, ook mentaal. Maar de groep gaat er goed mee om. En je ziet dat we tegen iedereen mogelijkheden hebben om te winnen. We gaan tot de laatste speeldag alles geven en dan zien we wel waar het schip strandt", zei Clement.

Over de fase met de penalty en de VAR zei de Genkse coach nog dit: "Ik heb het eerder al gezegd: ik ben blij dat dat er is, omdat de beelden dan correcter beoordeeld kunnen worden. Maar ik heb de beelden intussen gezien en ik moet zeggen dat het volgens mij wel penalty is. Maar dat is een andere discussie."

90+1'

79'
79'
20/05/18
18:35

Beauty van Wouters

Opnieuw een prachtig doelpunt van Genk! Deze keer is het Wouters die hem in doel tovert. Nu gaat het feestje wel door: 0-1.