Ga naar de inhoud
Emond
Emond tikt de 1-0 voorbij Sels.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
46
10
3
4
3
17
12
2
Standard
43
10
6
1
3
20
9
3
Anderlecht
40
10
4
6
0
12
15
4
KAA Gent
39
10
4
4
2
8
8
5
KRC Genk
38
10
4
2
4
13
13
6
Charleroi
34
10
2
6
2
9
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
7
5
2
2
1
12
7
2
Standard
13
5
4
0
1
10
2
3
Anderlecht
6
5
2
3
0
6
8
4
KAA Gent
7
5
2
2
1
3
4
5
KRC Genk
11
5
3
0
2
9
4
6
Charleroi
5
5
1
2
2
6
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
5
5
1
2
2
5
5
2
Standard
8
5
2
1
2
10
7
3
Anderlecht
6
5
2
3
0
6
7
4
KAA Gent
7
5
2
2
1
5
4
5
KRC Genk
5
5
1
2
2
4
9
6
Charleroi
3
5
1
4
0
3
14
StandardAnderlecht
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Lawrence Visser
stadion
Sclessin
toeschouwers
23971

Standard-Anderlecht

 do 19 april 2018 00:25
    1. 60' - Doelpunt - Mehdi Carcela-González (2 - 1)
    2. 69' - Verv. Alexis Saelemaekers door Alexandru Chipciu
    Jupiler Pro League - speeldag 4 - 18/04/18 - 20:32
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    60'
    Mehdi Carcela-González
    60'
    Mehdi Carcela-González
    2 - 1

    Anderlecht staat na de zege tegen Club Brugge weer met de voeten op de grond. Standard behaalde zijn 3e zege in Play-off I en doet plots mee voor de 2e plaats. "Wij hadden de meeste en de grootste doelkansen, maar in POI gaat het om efficiëntie", zei Hein Vanhaezebrouck.

    Standard-Anderlecht in een notendop

    • Sleutelmoment: Iets meer dan 10 minuten voor het einde pakt Saief uit met een schitterende actie, maar zowel Gerkens als Ganvoula vergeten het orgelpunt te plaatsen. Standard komt nadien nog twee keer met de schrik vrij bij kansen voor Chipciu en opnieuw Ganvoula.
    • Man van de match: Carcela zorgde dan wel voor de winning goal, het was vooral Edmilson die de Anderlecht-defensie een bijzonder lastige avond bezorgde. Hij schotelde Emond de vroege openingstreffer voor en bleef ook nadien voor dreiging zorgen.
    • Opvallend: Op bezoek gaan bij Standard, het levert Anderlecht doorgaans weinig plezier op. In de laatste 10 onderlinge duels won paars-wit er 1 keer. Da’s alweer twee jaar geleden, in oktober 2016 zorgde Teodorczyk voor een 0-1-zege.

    Bekijk de goals uit Standard - Anderlecht (2-1)

    Edmilson laat Anderlecht sterretjes zien

    Een kolkende sfeer in Sclessin voor de aftrap en die sloeg over op de 22 protagonisten, want beide ploegen gingen er meteen voluit voor. Na een felle start van Anderlecht nam Standard het over, al was de eerste grote kans wel voor paars-wit. Trebel bracht Morioka met een heerlijke pass alleen voor Ochoa, maar de Japanner besloot pal op de doelman.

     

    Goed gedaan van Ochoa en dat kon even later niet gezegd worden van Sels. Die ging jammerlijk in de fout op een lage voorzet van Edmilson en Emond was er als de kippen bij om te profiteren: 1-0 na amper 10 minuten.

     

    Flinke tik voor Anderlecht, dat zich bovendien geen raad wist met de flitsende Edmilson. De aanvaller liet de paars-witte defensie alle kleuren van de regenboog zien, al leverden zijn dribbels zelden concrete doelkansen op.

     

    Die kwamen er wel voor Anderlecht, maar de vrijstaande Teodorczyk vergat op een hoekschop te koppen aan de tweede paal, terwijl Morioka ook z’n tweede doelkans de nek omwrong. Op het halfuur mocht de Japanner het nog eens proberen na een foutje van Ochoa op een voorzet van Saief, maar ook nu ontbrak het torinstinct bij Morioka.

     

    Kort voor de rust kwam Anderlecht dicht bij de gelijkmaker. Een verre knal van Kums spatte uiteen op de paal, Ochoa stond pal op de herneming van Saief. Het bleek slechts uitstel, want op de hoekschop viel de bal voor de voeten van Trebel en die legde de Luikse supporters het zwijgen op met een afgeweken schot: 1-1.

    Ongezien! Sa Pinto en Belhocine gaan bijna op de vuist in de spelerstunnel

    Klasseflits van Carcela, pijnlijke missers van Ganvoula

    Standard kwam het best uit de kleedkamer, Sels moest meteen aan de bak op een gevaarlijke volley van Marin. Anderlecht kon daar enkel een ongevaarlijke knal van Obradovic tegenover stellen.

     

    Op het uur achtte een tot dan toe onzichtbare Carcela z’n moment gekomen. De Marokkaanse dribbelkunstenaar sneed vanaf rechts naar binnen en haalde verschroeiend uit met z’n linker. Geen verhaal voor Sels en Anderlecht opnieuw op achtervolgen aangewezen.

     

    Met Ganvoula in de plaats van de bijzonder zwakke Teodorczyk gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Dendoncker zette Ochoa aan het werk met een gevaarlijke kopbal, maar dé actie kwam van Saief. Die zette zowat de hele Standard-defensie in z’n hemd en legde goed terug op Gerkens, maar die miste z’n schot en Ganvoula knalde vervolgens van dichtbij pal op Ochoa.

     

    Dure misser van de invaller en het bleef net niet voor Anderlecht. Chipciu kwam net te laat aanglijden aan de eerste paal op een prima voorzet van Bruno en in de extra tijd ging Ganvoula nog maar eens de mist in. Hij kon vrij koppen op een voorzet van Sa, maar ook nu lukte scoren hem niet.

    Michy Batshuayi is blij met de driepunter voor z'n ex-ploeg:

    Vanhaezebrouck: “Beter op basis van de kansen”

    “Ik denk dat iedereen bij ons ontgoocheld is, omdat wij hier niet verdienden te verliezen. Wij hadden de meeste en de grootste doelkansen. Maar in POI gaat het om efficiëntie”, wees trainer Vanhaezebrouck meteen op het pijnpunt bij Anderlecht.

     

    “Het eerste doelpunt is vermijdbaar, maar nadien hadden we voldoende mogelijkheden om al in de eerste helft meer dan 1 keer te scoren. Ook in de tweede helft kregen we nog een paar goede kansen, waar we meer moeten mee doen. Dat is jammer.”

     

    “Met een punt hadden we kunnen leven. Was de tussenstand beter geweest, dan hadden we misschien kunnen winnen. Maar het was weer achtervolgen, een beetje zoals in januari. Toen scoorden we drie keer, uit minder doelkansen dan nu. Vandaag gingen ze er niet in.”

     

    “Er waren een aantal jongens die goed gerecupereerd waren en een aantal bij wie dat niet zo was. We hebben drie wissels doorgevoerd. Bruno heeft een aantal goede voorzetten gegeven, waar we te weinig mee deden. Ik kan de jongens weinig verwijten, ik vind dat we een waardige wedstrijd gespeeld hebben en de evenknie waren van Standard. Op basis van de kansen waren we zelfs beter.”

    Ochoa: “Verdienen deze overwinnning”

    Guillermo Ochoa hield Standard met enkele cruciale reddingen overeind. “We wisten dat Anderlecht een goede ploeg is en dat ik dus werk zou hebben vandaag. Zij hebben vooraan veel spelers met kwaliteit lopen, maar onze verdediging stond goed georganiseerd. Wij hebben ook grote spelers die het verschil kunnen maken”, zei de doelman.

     

    Met de inbreng van Luchkevych na de rust en Carcela die opschoof naar het centrum stond het iets solider bij Standard. “Die zet van de coach heeft ons zeker geholpen. We stonden beter als blok en bij elke recuperatie hadden we een goede omschakeling en waren we gevaarlijk. We hebben een goede wedstrijd gespeeld met veel pressing, we verdienden deze overwinning.”

     

    “Ik ben heel tevreden over de prestatie van de ploeg. We moeten op deze manier voortdoen en het maximum blijven geven. Zo gaan we resultaten boeken.”

    "We doen onszelf tekort"

    • Pieter Gerkens (Anderlecht): "Met de kansen die we kregen, hadden we zeker meer dan 1 keer moeten scoren. Als je in zo’n wedstrijd niet scoort, wordt het heel moeilijk. Het is nooit makkelijk om hier goed voetbal te brengen, we hebben toch wat ruimte gevonden tussen de lijnen en kansen kunnen creëren. Maar we werkten ze niet af. Het was een heel belangrijke wedstrijd voor ons. Met minimaal een punt hadden we een goede zaak kunnen doen, we doen onszelf tekort door die kansen niet af te maken."
    • Adrien Trebel (Anderlecht): "Het was een intense wedstrijd waar het om de details ging. Wij hadden mooie kansen om te scoren, maar zij ook. We moeten nu blijven werken, want de weg is nog lang. Het gefluit van de Standard-aanhang? Ik wist dat dat zou gebeuren toen ik naar Anderlecht ging, daar heb ik geen problemen mee. Ik heb mijn doelpunt ook gewoon gevierd, ik denk dat dat normaal is."

    Fase per fase

    90+6' tweede helft
    90+1'

    5 - extra time

    Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    46' tweede helft
    45+1' eerste helft
    1' eerste helft