2. 79' - Doelpunt - Lior Refaelov (6 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 19/04/18 - 20:30
79'
Lior Refaelov
79'
6 - 0

Club Brugge staat weer een stapje dichter bij de titel na een demonstratie tegen een zwak Charleroi. Club vergroot de kloof met Anderlecht weer tot 6 punten. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor deze nederlaag op mij omwille van de veldbezetting", zei Felice Mazzu na de match.

Club Brugge - Charleroi in een notendop

• Sleutelmoment: Na 40 seconden staat de 1-0 op het scorebord. Jan Breydel is meteen verlost van mogelijke twijfels en geniet daarna van een swingende thuisploeg tegen een makke tegenstander.
  • Man van de match: Diaby en Vanaken verdienen beiden een eervolle vermelding, maar Vanaken wint het pleit na een ijzersterke match en twee assists en een goal.
  • Statistiek: 6-0 is een evenaring van de grootste zege in Play-off I. Op 28 maart 2010 won Anderlecht thuis met 6-0 van Zulte Waregem.

Club Brugge is na de eerste helft al klaar met Charleroi

Club speelde een thuiswedstrijd die veel twijfels zal wegnemen. "Club werd langzaam nerveus, de spitsen scoorden niet in de Play-offs en het kreeg geen spelers meer in het strafschopgebied." Al die voorbeschouwingen konden al na 45 minuten bij het oud papier. Ivan Leko greep terug naar zijn systeem met twee spitsen en zonder Refaelov.

Dat leverde al na 40 seconden een goal op. De eerste bal in het strafschopgebied werd door Diaby met de hak ingeleverd bij Wesley. Het schot van de Braziliaan verdween via Ilaimaharitra in doel. Jan Breydel meteen in vuur en vlam. Rezaei kreeg daarna twee kansen op de gelijkmaker, maar voor de rest was het al Club Brugge dat de klok sloeg.

Diaby bekroonde zijn uitstekende eerste helft met een goal. Hij stond moederziel alleen om een doorgekopte corner van Denswil van dichtbij binnen te schieten. Na iets meer dan een halfuur had Club zijn schaapjes helemaal op het droge, want ook Vormer bewees dat er niet meer over een vormdip moet worden gefocust.

Hij troefde Nurio af bij een voorzet van Vanaken: 3-0. De Nederlander scoorde zelfs een tweede keer, maar na tussenkomst van de VAR werd de goal terecht afgekeurd voor duwen van Nakamba.

Joris Ide, mede-eigenaar van Anderlecht maakt ook reclame in het Breydelstadion

Club stoomt gewoon door in tweede helft

Op basis van de kansen had het bij de rust al 6-0 kunnen staan, maar wat niet lukte in 45 minuten deed Club wel in 90 minuten. Bij de 4-0 verdiende Vanaken alle lof. Door zijn  fantastische doorsteekpass stond Wesley plots alleen voor doel. De Braziliaan scoorde zijn tweede van de avond.

Niet alleen de aanval van Club was goed, ook doelman Gaboelov scoorde punten. Hij straalde vertrouwen uit bij de zeldzame kansen voor Charleroi. Benavente scoorde oog in oog met de Rus niet.

Club stoomde aan de overkant rustig door. Invallers Refaelov en Cools zetten de 5-0 op. Vanaken kreeg onbegrijpelijk veel ruimte om aan zijn twee assists een goal toe te voegen.

Refaelov mocht de kers op de taart zetten. Hij tikte een rebound voorbij Mandanda, na een schot op de paal van Cools. 6-0 is een evenaring van de grootste zege in Play-off I.

Mazzu: "Neem de verantwoordelijkheid helemaal op mij"

• Felice Mazzu: "Club heeft ons overklast. We staan niet op de foto. We zijn heel slecht begonnen. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij voor deze nederlaag omwille van de veldbezetting. De spelers moeten positief blijven. Het minste balverlies leidde tot een goal. We moeten deze match vergeten en blijven werken. Er zijn nog 6 matchen en we moeten onze sereniteit terugvinden. Dat is het belangrijkste."
  • Ivan Leko: "Vandaag waren we eindelijk efficiënt en dat geeft de ploeg vertrouwen. Voor de spelers en supporters is deze ruime zege belangrijk. Twee nederlagen creëren altijd stress, maar toch zijn we rustig gebleven. Ik heb open gecommuniceerd over de onze strategie. We hebben teruggegrepen naar de spelers die vanaf dag een de beste ploeg van België vormden. Ik zag opnieuw de passie en drive bij mijn spelers."