• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent en Genk serveren slappe hap, Pozuelo laat 0-1 liggen in slotminuut

  einde
  00
  1. 43' - Verv. Jere Uronen door Bojan Nastic
  2. 34' - Geel - Brecht Dejaegere
  3. 14' - Geel - Anders Christiansen
  1. 89' - Geel - Nana Asare
  2. 85' - Verv. Dieumerci Ndongala door Thomas Buffel
  3. 80' - Verv. Anders Christiansen door Giorgi Tsjakvetadze
  4. 80' - Geel - Dieumerci Ndongala
  5. 77' - Geel - Samuel Kalu
  6. 65' - Verv. Mbwana Samatta door Nikos Karelis
  7. 57' - Geel - Thomas Foket

  AA Gent en Racing Genk hebben de midweekspeeldag in Play-off I zonder luister ingezet. De match eindigde zoals ze begon, al kon Pozuelo daar in het slot wel anders over beslissen. "Dit was zeker niet onze beste match, maar we pakken een belangrijk punt", reageert de Gentse coach.

  AA Gent - Racing Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: Pozuelo moet de wedstrijd altijd beslissen in de slotminuut, maar trapt de wenkende kans veel te zwak op doelman Kalinic.
  • Man van de match: na alle kritiek van de voorbije weken was deze award op weg naar een vlekkeloze scheidsrechter Bart Vertenten, maar na zijn cruciale redding kaapt Lovre Kalinic de titel toch nog weg.
  • Vaststelling: met 6 op 6 en uitstekend voetbal tegen Anderlecht en Club Brugge mocht AA Gent hopen op een sleutelrol in Play-off I, maar na een nieuwe wanvertoning behoort al het positieve van de eerste wedstrijden nu helemaal tot het verleden.

  Eerste helft doet pijn aan de ogen

  Een studieronde kan lang duren, maar 45 minuten is wel heel erg lang. Een inspiratieloos AA Gent vond geen antwoord op het goeie Genkse positiespel. Geen snelheid, geen creativiteit, geen ideeën en dus ook geen kansen voor de thuisploeg in het eerste bedrijf.

   

  Racing Genk kwam nooit in de problemen, maar kon het balbezit ook niet vertalen in doelkansen. Een plaatsbal van Trossard was het bedenkelijke hoogtepunt van een zeer teleurstellende eerste helft.

  Het venijn zit bijna in de staart

  Ook na het kwartiertje bedenktijd zat de wedstrijd helemaal op slot. Pas na een korte Gentse opflakkering schoot ook Racing Genk wakker. Invaller Karelis, net op het veld, botste op Kalinic en benutte ook zijn herneming niet. Ook Seck scoorde niet.

   

  AA Gent zat plots in nauwe schoentjes, maar sloeg zelf terug via Andrijasevic. Vanuit een scherpe hoek knalde hij recht op doelman Vukovic.

   

  De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar die kwam er in de slotminuut ei zo na toch nog. Pozuelo stormde op Kalinic af, maar zette de Genkse counter niet om in een winnend doelpunt.

   

  0-0, AA Gent gunt Anderlecht morgen de kans om de tweede plaats steviger op te eisen. Racing Genk sluit met Charleroi de rij in Play-off I.

  Vanderhaeghe: "Frisheid weer in de kopjes krijgen"

  • Birger Verstraete (AA Gent): "De teleurstelling is groot, want we waren zo goed aan de play-offs begonnen. Genk is voetballend een goeie ploeg en we hadden het moeilijk. Daar moeten we eerlijk in zijn. We kunnen er over zeveren, maar we moeten toegeven dat het niet goed is. Maar we verliezen niet en we houden Genk op afstand, dat is het positieve."
  • Yves Vanderhaeghe (coach AA Gent): "We hebben een heel belangrijk punt gepakt en dat moet het besluit zijn van deze speeldag. Dit was zeker niet onze beste match, met te veel slordigheden. Misschien zitten enkele spelers op hun tandvlees. Deze week proberen we weer wat frisheid in de kopjes te krijgen en moeten we zien wat er leeft. Ik vond het nu ook al stil in de kleedkamer. Maar we mogen toch tevreden zijn met dit punt, want we houden Genk op 5 punten. Kalinic? Hij speelt heel goeie play-offs. We hebben nog geen tegengoal, want die penalty tegen Standard reken ik niet mee."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Nana Asare van AA Gent tijdens tweede helft, minuut 89
  2. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Racing Genk, Thomas Buffel erin, Dieumerci Ndongala eruit
  3. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij AA Gent, Giorgi Tsjakvetadze erin, Anders Christiansen eruit
  4. Gele kaart voor Dieumerci Ndongala van Racing Genk tijdens tweede helft, minuut 80
  5. Gele kaart voor Samuel Kalu van AA Gent tijdens tweede helft, minuut 77
  6. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Racing Genk, Nikos Karelis erin, Mbwana Samatta eruit
  7. Gele kaart voor Thomas Foket van AA Gent tijdens tweede helft, minuut 57
  8. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  9. rust, 21 uur 16. Vervanging bij AA Gent, Samuel Kalu erin, Rangelo Janga eruit
  10. rust, 21 uur 16. Vervanging bij AA Gent, Franko Andrijaševic erin, Brecht Dejaegere eruit
  11. eerste helft, minuut 47 match afgelopen
  12. eerste helft, minuut 43. Vervanging bij Racing Genk, Bojan Nastic erin, Jere Uronen eruit