Jupiler Pro League - speeldag 3 - 13/04/18 - 20:31
36'
Ibrahima Seck
2 - 1
36'

De opener van de 3e speeldag van de play-offs heeft geen winnaar opgeleverd. Het kwakkelende Charleroi kon een 2-0-voorsprong niet vasthouden tegen Genk. Doelman Mandanda hield Charleroi in de extra tijd nog overeind.

Charleroi - Racing Genk kort samengevat

• Sleutelmoment: Aidoo krijgt diep in de toegevoegde tijd dé kans om de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Genk. De centrale verdediger wacht veel te lang en besluit flauw op Mandanda.
  • Man van de Match: Parfait Mandanda hield Genk in de slotfase tot twee keer toe van een doelpunt. De Charleroi-goalie houdt zo een belangrijk punt thuis.

Charleroi komt vroeg op voorsprong

Charleroi zat de voorbije weken in de hoek waar de klappen vielen. Na nog geen tien minuten spelen versierde de thuisploeg nu zelf een penalty. Rezaei ging graag liggen in de zestien na licht contact met Malinovski en zette de elfmeter zelf om.

Tien minuten later trilde het net een tweede keer. Via scheidsrechter Lambrechts kwam de bal uiteindelijk bij Fall. Die bediende de vrijstaande Ilaimaharitra voor doel: 2-0. Het antwoord van Genk kwam vrijwel meteen. Aidoo kon koppen aan de tweede paal, maar mikte op het doelkader.

Niet veel later was het wel prijs voor de bezoekers. Pozuelo schilderde een hoekschop op de kale knikker van Seck. Mandanda had geen verhaal tegen zijn buffelstoot.

Mandanda houdt Charleroi recht in toegevoegde tijd

Meteen na de rust gaf Martos de bal zomaar cadeau aan Samatta. Die omspeelde Mandanda, maar vergat het daarna af te maken en duwde flauw naast.

De gelijkmaker kwam er vijf minuten later wel. Pozuelo wipte de bal heerlijk over de Charleroi-defensie tot bij Ndongala. Die nam het leer perfect op de slof en verschalkte Mandanda in de verste hoek.

Diep in de toegevoegde tijd kreeg Aidoo de kans om zijn team de overwinning te schenken. De Ghanees werd in de zestien perfect vrijgespeeld door Pozuelo, maar talmde veel te lang en trapte flauw op Mandanda.

Meteen daarna raakte ook Trossard niet voorbij de doelman van Charleroi. Het bleef 2-2 en met dat punt schiet niemand wat op.

Mazzu: "Genk is de beste ploeg waar we al tegen speelden in de PO"

• Felice Mazzu (Charleroi): "Een gelijkspel is een logische uitslag. We speelden onze beste eerste helft van de play-offs en stonden verdiend 2-0 voor. Na de rust konden we dat ritme niet aanhouden. Dat is jammer. We trokken terug, maar Genk was ook goed. Ze bleven bewegen en mijn spelers konden niet meer volgen op het einde. Genk is de beste ploeg waar we al tegen speelden in deze play-offs."
  • Philippe Clement (Racing Genk): "De eerste helft was zo slecht nog niet. We hadden ook kansen. Na de rust hadden ze het moeilijker en dat is ook dankzij ons spel voor de rust. Wat de penalty betreft: volgens mij zoekt de speler het contact. Die les hebben ze wellicht geleerd na de wedstrijd tegen Anderlecht. We hebben goed gereageerd en pakken een belangrijk punt. Dat hadden er drie moeten zijn."