• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-Club Brugge

  einde
  10
  1. 31' - Geel - Brandon Mechele
  1. 90+4' - Geel - Pieter Gerkens
  2. 84' - Verv. Abdoulay Diaby door Jelle Vossen
  3. 79' - Verv. Alexis Saelemaekers door Abdoul Dante
  4. 75' - Verv. Lukasz Teodorczyk door Silvère Ganvoula
  5. 75' - Verv. Stefano Denswil door Jordy Clasie
  6. 64' - Verv. Lazar Markovic door Ryota Morioka
  7. 61' - Verv. Lior Refaelov door Wesley Moraes
  8. 52' - Doelpunt - Lukasz Teodorczyk (1 - 0)
  52'Lukasz Teodorczyk1 - 0

  De titelstrijd is nog niet gelopen: Anderlecht heeft Club Brugge verslagen in de topper met 1-0, dankzij een kopbaldoelpunt van Teodorczyk. Paars-wit nadert zo tot op 3 punten van de leider.

  Anderlecht - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor tijd juicht Club Brugge om de gelijkmaker van Diaby, maar de videoref grijpt in en keurt het doelpunt af wegens nipt buitenspel.
  • Man van de match: Leander Dendoncker zat zowat overal met een voetje tussen en was de rots in de branding achterin bij Anderlecht.
  • Opvallend: Club Brugge heeft na drie wedstrijden nog geen enkele veldgoal kunnen scoren in de play-offs. Toch een verontrustende statistiek voor de gedoodverfde titelkandidaat.

  Bekijk de enige goal uit de topper Anderlecht tegen Club Brugge (1-0)

  Gaboelov houdt Club Brugge in de wedstrijd

  Een pittig wedstrijdbegin leverde al na 5 minuten een bal tegen het kader op: Diaby plukte de pass van Vormer knap uit de lucht en trof vanuit een scherpe hoek de kruising.

   

  Daarna nam de thuisploeg de wedstrijd in handen, met uitstekende mogelijkheden voor Sá en Teodorczyk. Club-doelman Gaboelov, die zijn geblesseerde collega Vermeer verving, hield Club in die moeilijke fase overeind met enkele broodnodige ingrepen.

   

  In het slotkwartier van de eerste helft probeerde Club het evenwicht weer te herstellen, maar meer dan wat steriele druk kreeg blauw-zwart niet voor elkaar. Limbombe had wel nog één typische Limbombe-actie in huis, Sels stopte het schot in de korte hoek.

  Teodorczyk opnieuw belangrijk voor Anderlecht

  Na een wat rommelige start van de tweede helft viel er dan toch een doelpunt uit de lucht. Trebel bracht een vrije trap netjes voor doel, Teodorczyk kopte bij de eerste paal onhoudbaar raak - verdiend, op basis van de eerste helft.

   

  Club had het moeilijk om in zijn spel te komen en bracht aanvallend te weinig om Anderlecht in de problemen te brengen. Pas twintig minuten voor tijd kon Diaby nog eens dreigen. Hij kreeg een doorgekopte hoekschop niet voorbij Sels.

   

  In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een goal. Invaller Ganvoula liet de kansen liggen voor de thuisploeg, Diaby scoorde wel voor Club, maar zijn goal werd na ingrijpen van de videoref alsnog afgekeurd.

  Dion Cools: "Positief blijven, we staan nog altijd voor"

  • Hein Vanhaezebrouck (Anderlecht): "De ploeg heeft getoond wat hij in zich heeft en ook de jongeren hebben hun kwaliteiten getoond. Dat is belangrijk, want we mogen niet vergeten dat bij ons nog heel wat belangrijke spelers ontbreken. Ik ben ook heel tevreden over de evolutie die we doormaken. We hebben vandaag veel kansen gecreëerd, eerst vanuit de combinatie, na de rust in de omschakeling. We hadden wel wat meer kunnen scoren, om die nervositeit op het einde te voorkomen. Maar we hebben ook de nul gehouden, wat alweer een tijd geleden was. Ik ben dus tevreden."
  • Dion Cools (Club Brugge): "Het was een evenwichtige wedstrijd, waarin wij op basis van het balbezit misschien iets de betere ploeg waren. Ze waren echt wel te pakken. Als we tegen Gent en Anderlecht twee keer helemaal weggespeeld waren, dan was dat hard om te verduren geweest, maar ik denk dat we in beide wedstrijden de betere ploeg waren. We moeten gewoon iets scherper zijn in de zestien. Dat we veel kansen creëren en niet scoren, baart misschien wel zorgen. Maar we moeten positief blijven: we staan nog altijd drie punten voor."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Pieter Gerkens van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 94
  2. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Club Brugge, Jelle Vossen erin, Abdoulay Diaby eruit
  3. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Anderlecht, Abdoul Dante erin, Alexis Saelemaekers eruit
  4. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Silvère Ganvoula erin, Lukasz Teodorczyk eruit
  5. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Jordy Clasie erin, Stefano Denswil eruit
  6. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Anderlecht, Ryota Morioka erin, Lazar Markovic eruit
  7. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Club Brugge, Wesley Moraes erin, Lior Refaelov eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 52 door Lukasz Teodorczyk van Anderlecht. 1, 0.
  9. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  10. eerste helft, minuut 47 match afgelopen