• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent-Club Brugge

  einde
  10
  1. 42' - Geel - Birger Verstraete
  2. 2' - Doelpunt - Samuel Kalu (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Samuel Kalu door Franko Andrijaševic
  2. 87' - Geel - Brecht Dejaegere
  3. 83' - Verv. Dion Cools door Dennis
  4. 74' - Verv. Moses Simon door Roman Jaremtsjoek
  5. 69' - Verv. Abdoulay Diaby door Wesley Moraes
  6. 63' - Verv. Anderson Esiti door Giorgi Tsjakvetadze
  2'Samuel Kalu1 - 0

  AA Gent heeft leider Club Brugge verslagen met 1-0 na een owngoal van Mechele. Gent nadert zo net als Anderlecht tot op 6 punten van Club. Voor Club is het de vierde nederlaag op een rij in de Ghelamco Arena.

  AA Gent - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Wesley kan Club Brugge in de absolute slotminuut alsnog een verdiend punt schenken, maar de invaller besluit oog in oog met Kalinic in het zijnet.
  • Man van de match: Birger Verstraete toonde andermaal zijn grote waarde voor dit AA Gent. Hard werkend, kilometers malend en zowel in defensief als offensief opzicht belangrijk.
  • Opvallend: Het was geleden van januari dat Club Brugge niet wist te scoren in een wedstrijd. Ook toen was dat op bezoek bij AA Gent (2-0).

  Intense eerste helft levert maar één doelpunt op

  AA Gent greep Club Brugge meteen bij de keel en bracht de Ghelamco Arena al na twee minuten in extase. Een kopbal van Kalu werd nog voor de lijn gekeerd, maar botste via Mechele toch in het Brugse doel: 1-0 voor de thuisploeg.

   

  De Gentse blitzstart leverde nog enkele ferme kansen op, maar Gigot en Kalu slaagden er niet in om Gent al vroeg op rozen te zetten. Een schot van Dejaegere werd gepareerd door Vermeer.

   

  Club krabbelde pas halfweg de eerste helft overeind en was al snel twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Diaby wrong twee wenkende kansen de nek om.

   

  Met de rust in zicht kreeg Gent het steeds benauwder door de Brugse druk, maar aan de tussenstand veranderde niets meer. Pogingen van Refaelov en Vanaken bleven zonder resultaat voor een aandringend Club.

  Gent weerstaat Brugse druk en houdt de punten thuis

  AA Gent liet zijn aanvallende intenties in de kleedkamer en begon erg behoedzaam aan de tweede helft. Het balbezit was voor Club, dat niet meteen in staat bleek om het Gentse blok te ontwrichten. Refaelov werkte hard, maar verder dan een onschuldig schot kwam hij niet.

   

  Het spelbeeld veranderde daarna nauwelijks nog: Gent vergat te voetballen en beperkte zich tot verdedigen, Club beet de tanden stuk op de solide verdediging bij de thuisploeg.

   

  Na de inbreng van Tsjakvetadze en Jaremtsjoek kwam Gent toch weer wat dreigender voor de dag, al leverde dat niet meteen werk op voor Club-doelman Vermeer.

   

  In een spannende slotfase duwde Club nog één keer het gaspedaal in. Vanaken stuitte na een geweldige dribbel op Kalinic, invaller Wesley keilde de ultieme kans in het zijnet. Gent hield de 1-0 vast, Club ziet zijn voorsprong slinken tot zes punten.

  Ivan Leko: "We domineerden, maar misten efficiëntie"

  • Yves Vanderhaeghe (AA Gent): "We hebben nu gewonnen tegen de eerste en de tweede in de stand, dus dat is zeker een goed resultaat, al waren er vandaag zeker momenten dat we afgezien hebben. Anderzijds hadden we aan de rust ook al ruimer voor kunnen staan. In de tweede helft hebben we eigenlijk niet meer gevoetbald en te veel de bal vooruit gesjot. Maar het is toch een opsteker dat we twee keer hebben kunnen winnen tegen een ploeg die zo dominant was in de competitie. Dromen mag, maar ik ben vooral blij dat we de kloof met posities vier, vijf en zes groter gemaakt hebben."
  • Ivan Leko (Club Brugge): "Ik ben teleurgesteld, want op basis van de hele wedstrijd verdienden we zeker meer. Het was een typische Play-off I-wedstrijd, met een thuisploeg die met veel pressing begon. Daarna kwamen wij beter in de match en domineerden we zelfs de tweede helft, maar we misten vandaag opnieuw efficiëntie. In de Play-offs, tegen zulke ploegen, moet je uit die vijf of zes kansen toch zeker één doelpunt kunnen scoren. Ik ben blij dat ik een ploeg heb gezien die absoluut wilde en die kwaliteit getoond heeft, alleen moeten we nu ook nog scoren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! AA Gent verslaat Club Brugge met 1-0 dankzij een vroege owngoal van Mechele en nadert tot op 6 punten van Club.
  2. tweede helft, minuut 94. Wesley in het zijnet. In de slotminuut krijgt Wesley nog dé kans om Club langszij te brengen als Bronn zich verkijkt op een lange bal, maar de invaller besluit in het zijnet.
  3. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er worden vier minuten bijgeteld. Kan Club nog wat forceren in de blessuretijd?
  4. tweede helft, minuut 89. Gent laat zich verrassen door een korte hoekschop van Vormer tot bij Refaelov, het schot van de Israëliër vormt geen probleem voor Kalinic.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij AA Gent, Franko Andrijaševic erin, Samuel Kalu eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Jaremtsjoek versnelt tot tegen de achterlijn en brengt scherp voor doel, Janga komt net te laat inglijden om af te werken.
  7. Gele kaart voor Brecht Dejaegere van AA Gent tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 86. PETER VANDENBEMPT OP SPORZA RADIO:. Spannend is het wel.
  9. tweede helft, minuut 85. De zenuwen gieren door de Ghelamco Arena, maar grote kansen blijven uit. Beide defensies staan pal.