Bukayo Saka
0 - 10
Bukayo Saka
80'

Verliezend EK-finalist Engeland mag zijn tickets boeken voor het WK in Qatar. Tegen San Marino eiste Harry Kane voor de rust alle aandacht op met 4 goals in 15 minuten. Engeland legde er uiteindelijk 10 in het mandje.

Na een vroeg doelpunt van Maguire en een owngoal van San Marino-verdediger Fabbri kroop Harry Kane in de rol van recordjager.

De Engelse scherpschutter zette in minuut 28 een eerste strafschop om, nadat een San Marinese hand de omhaal van Foden had geraakt. Kane zette voor de rust ook de 0-4 (een gekraakt schot), de 0-5 (opnieuw een penalty) en de 0-6 (een schot van dichtbij) op het bord.

4 goals in 15 minuten. Een 2e hattrick op een rij. 16 goals in een hetzelfde jaar voor Engeland, niemand deed ooit beter. En een evenaring van de 48 interlandgoals van Gary Lineker. Na 63 minuten kreeg Kane een applauswissel voor zijn straffe statistieken.

In de 2e helft werd de kloof nog uitgediept dankzij goals van Smith Rowe, Mings, Abraham en Saka.

Engeland kroont zich uiteindelijk nog moeiteloos tot groepswinnaar en mag volgend jaar al zeker naar het WK van Qatar. Nummer 2 Polen (dat met 1-2 verloor tegen Hongarije) is veroordeeld tot barragematchen.