Ga naar de inhoud
Hazard
De Hazard-broers scoorden 3 van de 4 goals.

België-Cyprus

 wo 11 oktober 2017 00:37
  1. 12' - Doelpunt - Eden Hazard (1 - 0)
  1. 52' - Doelpunt - Thorgan Hazard (2 - 0)
  2. 56' - Verv. Michy Batshuayi door Dries Mertens
  3. 63' - Doelpunt strafschop - Eden Hazard (3 - 0)
  4. 64' - Verv. Chambos Kyriakou door Konstantinos Charalambides
  5. 68' - Geel - Vincent Laban
  6. 78' - Doelpunt - Romelu Lukaku (4 - 0)
  7. 90+1' - Verv. Kostakis Artymatas door Marios Nicolaou
WK-kwalificatie UEFA - speeldag 10 - 10/10/17 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
12'
Eden Hazard
12'
Eden Hazard
1 - 0
52'
Thorgan Hazard
52'
Thorgan Hazard
2 - 0
63'
Eden Hazard
63'
Eden Hazard
3 - 0
78'
Romelu Lukaku
78'
Romelu Lukaku
4 - 0

De Rode Duivels hebben hun WK-kwalificatiecampagne afgesloten met een 4-0-overwinning tegen Cyprus. De Belgen haalden niet hun beste niveau, maar waren weer goed bij schot. Met 43 goals in 10 wedstrijden evenaren ze het record van Duitsland.

België - Cyprus in een notendop

  • Sleutelmoment: De 5-0 van Lukaku wordt onterecht afgekeurd. Een kleine domper op de Belgische feestvreugde.
  • Man van de match: Thorgan Hazard verscheen voor het eerst samen met Eden Hazard aan de aftrap. De broertjes waren met 3 van de 4 Belgische rozen de hoofdrolspelers.
  • Opvallend: 28 op 30, 43 goals en slechts 6 tegengoals. België trekt met indrukwekkende cijfers naar het WK.

Matige eerste helft tegen Cypriotisch beton

“Voor een goede wedstrijd heb je twee teams nodig”, luidt een voetbalgezegde. Dat zat er in de eerste helft niet in, want Cyprus wou een pandoering te allen tijde vermijden.

 

België – met onder meer Ciman, Tielemans en Batshuayi in de ploeg - voetbalde te traag tegen een dubbele Cypriotische gordel. Het doelpunt van Eden Hazard na 12 minuten was een schaars hoogtepuntje in een monotone eerste helft.

 

Hazard pikte de bal op na goed storingswerk van Tielemans en plaatste de bal fijntjes in het hoekje. 1-0, meer viel er niet te beleven in het eerste bedrijf.

Nummer 44 wordt afgekeurd

Na de pauze beloonde Thorgan Hazard zichzelf voor een vinnige wedstrijd. Batshuayi hield zijn man aan de praat en trapte op doel, Hazard was goed gevolgd om de rebound binnen te schuiven.

 

Tien minuten later was het weer prijs voor de familie Hazard: Chadli dwong een Cyprioot tot handspel, Eden Hazard verzilverde de kans vanaf de stip.

 

De slotfase van de wedstrijd stond helemaal in het teken van het Belgische doelpuntentotaal. Na een typische Lukaku-goal, een combinatie van kracht en karakter, evenaarde België het Duitse record van 43 goals in één campagne.

 

Nummer 44 kwam er ook, maar de grensrechter keurde een prachtige schicht van Lukaku onterecht af. 4-0, op 1 december kent reekshoofd België zijn tegenstanders voor het WK van volgend jaar.

Vertonghen: "Mooie bekroning van carrière bij de Duivels"

  • Roberto Martinez (bondscoach): "We hebben goed gespeeld. Het ging niet over 5 of 6 goals, maar over de dingen die we juist moesten doen. Dat hebben we gedaan. De spirit, de organisatie en het verlangen om voor elkaar te werken was fantastisch. We hadden nog enkele goals kunnen maken."
  • Jan Vertonghen (recordinternational): "Ik vond het mooi. Het is niet dat ik mijn carrière gestart ben om dit te bereiken, want daar denk je niet aan. Maar ik ben er enorm trots op. Het is een mooie bekroning van mijn carrière bij de Duivels."
  • Youri Tielemans: "We wisten dat zulke ploegen naar hier komen om te verdedigen, want zij weten hoeveel aanvallende kwaliteiten wij hebben. Wij moesten de gaatjes vinden en hebben toch 4 keer gescoord. 4-0 is ook goed."
  • Toby Alderweireld: "We hebben geconcentreerd gespeeld. We wilden veel goals maken, maar die keeper heeft 15 minuten genomen voor zijn uittrappen. We hadden een paar records willen breken, maar dat is helaas niet gelukt. Vertonghen? Dit record betekent veel voor hem. Als Belg mag je trots zijn dat je zoiets haalt."

Fase per fase

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
68'
63'
penalty
46' tweede helft
45+2' eerste helft
45+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
12'
1' eerste helft