Estland-België

  1. 44' - Rood - Artjom Dmitrijev
  2. 31' - Doelpunt - Dries Mertens (0 - 1)
  1. 86' - Doelpunt - Nacer Chadli (0 - 2)
  2. 85' - Verv. Mattias Käit door Henri Anier
  3. 83' - Geel - Karol Mets
  4. 81' - Verv. Dries Mertens door Michy Batshuayi
  5. 79' - Verv. Sergei Zenjov door Henrik Ojamaa
  6. 75' - Verv. Siim Luts door Ken Kallaste
  31'goalDries Mertens0 - 1
  86'goalNacer Chadli0 - 2

  De Belgische internationals kunnen met een goed gevoel met vakantie gaan, want de opdracht in Estland werd met succes volbracht. De Estse doelman kon de schade beperken voor de gastheer, die wel een helft met een mannetje minder moest spelen.

  Estland-België kort samengevat

  • Sleutelmoment: Vlak voor de rust verdwijnt Dmitrijev met een rode kaart naar de kant na een harde tackle op Fellaini. De Esten nog een hele helft met z'n tienen en dat werd ook duidelijk op het veld. 
  • Man van de Match: Nacer Chadli speelde een goede wedstrijd op de rechterkant. Hij liet zich geregeld opmerken met schoten vanuit de tweede lijn en zorgde voor de veilige 0-2 in de slotfase.

  VIDEO: Ruime samenvatting van Estland-België

  Mertens opent de score, Lukaku laat het na te verdubbelen

  De Duivels kregen de motor maar moeilijk warm in Estland. Op de eerste kans was het net geen kwartier wachten. Chadli probeerde het vanop afstand, maar mikte het leer net naast de kooi van Aksalu.

   

  Daarna viel de wedstrijd wat stil. De Belgen eisten de bal op, maar deden daar niet veel mee. Tot Aksalu op het halfuur een voorzet van De Bruyne door zijn handschoenen liet schieten. Mertens profiteerde en duwde de 0-1 van dichtbij in het lege doel. Wellicht het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière.

   

  Na het openingsdoelpunt bleven de Duivels komen. Vlak voor de rust kreeg Lukaku dé kans op de dubbele voorsprong, maar hij mikte oog in oog met Aksalu flauw op de Estse goalie. Dmitrijev kreeg nog rood voor een harde tackle op Fellaini. Meer viel er niet te zien voor de rust.

  De 0-1 van Mertens

  Aksalu voorkomt doelpuntenkermis, Chadli stelt zege veilig

  Na de rust bleven de Belgen domineren. Chadli, Vertonghen en Mertens kregen vroeg in de tweede helft goede kansen, maar telkens was het net niet voor de Duivels.

   

  Ook Fellaini, Alderweireld en De Bruyne kregen de bal niet in doel door een goed keepende Aksalu. De doelman van Estland hield zijn ploeg in zijn eentje recht en wierp zich stilaan op als Man van de Match. 

   

  Martinez wachtte lang met een eerste wissel en tien minuten voor tijd kwam Batshuayi Mertens vervangen. Die liet zich meteen zien met een knap individueel nummertje. De wedstrijd leek op 0-1 te gaan eindigen, maar dat was zonder De Bruyne gerekend.

   

  De City-middenvelder stak de bal heerlijk tot bij Chadli, die nu niet faalde voor doel. Vassiljev trapte meteen daarna nog staalhard op de lat, maar het bleef bij 0-2. De Belgen blijven met 16 op 18 op kop van groep H en doen door de 0-0 tussen Griekenland en Bosnië een uitstekende zaak met het oog op het WK.

  De 0-2 van Chadli

  Aksalu hield Estland in zijn eentje recht

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Henri Anier (Estland) stond buitenspel. tweede helft, minuut 92.
  3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. Konstantin Vassiljev (Estland) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 89.
  5. Konstantin Vassiljev (Estland) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen. tweede helft, minuut 88.
  6. Konstantin Vassiljev (Estland) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen. tweede helft, minuut 88.
  7. Bij Estland wordt de hoekschop genomen door Konstantin Vassiljev. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 88.
  8. Nacer Chadli kan scoren voor België. De assist komt op naam van Kevin De Bruyne. tweede helft, minuut 86.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Nacer Chadli van België. 0, 2.
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Estland, Henri Anier erin, Mattias Käit eruit
  11. Henrik Ojamaa (Estland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marouane Fellaini (België). tweede helft, minuut 85.
  12. Henrik Ojamaa (Estland) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 85.
  13. De ref fluit voor een fout, Yannick Carrasco (België) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 84.
  14. Gele kaart voor Karol Mets van Estland tijdens tweede helft, minuut 83
  15. Karol Mets (Estland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Toby Alderweireld (België). tweede helft, minuut 83.
  16. Nacer Chadli (België) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Artur Pikk (Estland). tweede helft, minuut 82.
  17. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij België, Michy Batshuayi erin, Dries Mertens eruit
  18. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Dries Mertens (België) stond buitenspel. tweede helft, minuut 81.
  19. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Estland, Henrik Ojamaa erin, Sergei Zenjov eruit
  20. Kevin De Bruyne (België) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 78.