1. 31' - Doelpunt - Dries Mertens (0 - 1)
WK-kwalificatie UEFA - speeldag 6 - 09/06/17 - 20:45
31'
Dries Mertens
0 - 1
31'

De Belgische internationals kunnen met een goed gevoel met vakantie gaan, want de opdracht in Estland werd met succes volbracht. De Estse doelman kon de schade beperken voor de gastheer, die wel een helft met een mannetje minder moest spelen.

Estland-België kort samengevat

• Sleutelmoment: Vlak voor de rust verdwijnt Dmitrijev met een rode kaart naar de kant na een harde tackle op Fellaini. De Esten nog een hele helft met z'n tienen en dat werd ook duidelijk op het veld.
  • Man van de Match: Nacer Chadli speelde een goede wedstrijd op de rechterkant. Hij liet zich geregeld opmerken met schoten vanuit de tweede lijn en zorgde voor de veilige 0-2 in de slotfase.

Mertens opent de score, Lukaku laat het na te verdubbelen

De Duivels kregen de motor maar moeilijk warm in Estland. Op de eerste kans was het net geen kwartier wachten. Chadli probeerde het vanop afstand, maar mikte het leer net naast de kooi van Aksalu.

Daarna viel de wedstrijd wat stil. De Belgen eisten de bal op, maar deden daar niet veel mee. Tot Aksalu op het halfuur een voorzet van De Bruyne door zijn handschoenen liet schieten. Mertens profiteerde en duwde de 0-1 van dichtbij in het lege doel. Wellicht het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière.

Na het openingsdoelpunt bleven de Duivels komen. Vlak voor de rust kreeg Lukaku dé kans op de dubbele voorsprong, maar hij mikte oog in oog met Aksalu flauw op de Estse goalie. Dmitrijev kreeg nog rood voor een harde tackle op Fellaini. Meer viel er niet te zien voor de rust.

De 0-1 van Mertens

Aksalu voorkomt doelpuntenkermis, Chadli stelt zege veilig

Na de rust bleven de Belgen domineren. Chadli, Vertonghen en Mertens kregen vroeg in de tweede helft goede kansen, maar telkens was het net niet voor de Duivels.

Ook Fellaini, Alderweireld en De Bruyne kregen de bal niet in doel door een goed keepende Aksalu. De doelman van Estland hield zijn ploeg in zijn eentje recht en wierp zich stilaan op als Man van de Match.

Martinez wachtte lang met een eerste wissel en tien minuten voor tijd kwam Batshuayi Mertens vervangen. Die liet zich meteen zien met een knap individueel nummertje. De wedstrijd leek op 0-1 te gaan eindigen, maar dat was zonder De Bruyne gerekend.

De City-middenvelder stak de bal heerlijk tot bij Chadli, die nu niet faalde voor doel. Vassiljev trapte meteen daarna nog staalhard op de lat, maar het bleef bij 0-2. De Belgen blijven met 16 op 18 op kop van groep H en doen door de 0-0 tussen Griekenland en Bosnië een uitstekende zaak met het oog op het WK.

De 0-2 van Chadli