Gibraltar-België

  België blijft foutloos presteren in de WK-voorronde. Gibraltar was zoals verwacht geen probleem. Christian Benteke scoorde 3 van de 6 goals. De eerste lag er al na 7 seconden in.

  Gibraltar - België in een notendop

  • Sleutelmoment: Dat Gibraltar België geen al te lastige avond zou bezorgen, was geen verrassing. Maar dat de eerste Belgische treffer al na 7 seconden in het mandje lag, was toch een lachertje.
  • Man van de match: Christian Benteke nam drie treffers voor zijn rekening, maar Thomas Meunier had een voet in zeer veel Belgisch gevaar. Het 3-4-3-systeem ligt de PSG-speler duidelijk.
  • Opvallend: De 0-6 tegen Gibraltar is een evenaring van de grootste uitzege van de Belgen. In de kwalificatiecampagne voor het EK van 1988 werd Luxemburg ook met 0-6 ingeblikt.

  Benteke vervangt de geblesseerde Lukaku en scoort drie keer

  Na amper 7 seconden moest Gibraltar zich al gewonnen geven: de tweede pass van de thuisploeg leverde balverlies op, Benteke werkte het geschenkje keurig af. Hij tekende voor de snelste goal in de WK-geschiedenis.

   

  De Belgen zaten nog wat comfortabeler in hun zetel, de schaarse fans in Faro kregen uiteraard eenrichtingsverkeer te zien. Meunier knalde tegen de paal, Mertens kopte naast , maar Witsel verdubbelde na 19 minuten dan toch de score met een afgeweken trap.

   

  Gibraltar vocht wel voor wat het waard was en kon Courtois toch één keer aan het werk zetten met een stevige knal. Maar net voor de rust viel het derde Belgische doelpunt dan toch: Benteke tikte de 0-3 met zijn linker binnen.

   

  Na de pauze duurde het weerwerk van Gibraltar 7 minuten in plaats van 7 seconden: Mertens rondde een keurige assist van Defour af met een knap opwippertje.

   

  Enkele minuten later mocht Christian Benteke zijn hattrick vervolledigen: met een hakje achter het steunbeen illustreerde hij zijn technisch vermogen. 

   

  De Belgen kregen nog voldoende kansen om een echte monsterscore op het bord te zetten, maar het bleef bij een zesde treffer van Hazard. 9 op 9, voor België is er met een doelsaldo van +13 (zonder tegengoal) geen vuiltje aan de lucht.