Real Madrid rekent makkelijk af met flets Frankfurt en mag vijfde Europese Supercup in prijzenkast zetten

  1. 37' - Doelpunt - David Alaba (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Lucas Alario
  2. 85' - Verv. Dani Carvajal door Antonio Rüdiger
  3. 85' - Verv. Toni Kroos door Aurélien Tchouaméni
  4. 85' - Verv. Vinícius Júnior door Dani Ceballos
  5. 76' - Verv. Federico Valverde door Eduardo Camavinga
  6. 70' - Verv. Almamy Touré door Lucas Alario
  7. 67' - Verv. Luka Modric door Rodrygo
  8. 65' - Doelpunt - Karim Benzema (2 - 0)
  9. 58' - Verv. Jesper Lindström door Randal Kolo Muani
  10. 58' - Verv. Sebastian Rode door Mario Götze
  37'goalDavid Alaba1 - 0
  65'goalKarim Benzema2 - 0

  Geen verrassingen in de Europese Supercup: Champions League-winnaar Real Madrid rekende al bij al makkelijk af met Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. De Duitsers maakten nooit aanspraak op meer en zagen hoe Real dankzij doelpunten van Alaba voor de rust en Benzema erna het laken naar zich toe trok.

  Real Madrid - Eintracht Frankfurt in een notendop:

  • Sleutelmoment: Frankfurt geeft na de rust niet de indruk dat het Real nog kan doen wankelen en halfweg de tweede helft mag het die hoop helemaal opbergen. Op aangeven van Vinicius mikt Benzema de 2-0 voorbij de grabbelende Trapp.

  • Man van de match: Karim Benzema was vorig seizoen Europees (samen met Courtois) dé uitblinker bij Real Madrid en ook het nieuwe Europese seizoen is hij in stijl begonnen. De Fransman lag aan de basis van de 1-0 en pikte ook zelf weer zijn goaltje mee. Treffer nummer 324 in het Real-shirt en daarmee gaat hij Raul (323) voorbij. Enkel Cristiano Ronaldo (450) scoorde vaker voor de Koninklijke.

  • Opvallend: Real Madrid wint voor de vijfde keer de Europese Supercup en evenaart daarmee recordhouders Barcelona en Milan. Carlo Ancelotti is dan weer de eerste trainer die 4 keer de Europese Supercup verovert. Het lukte hem eerder al met Real in 2014 en in 2003 en 2007 met AC Milan.

  Alaba opent score voor weinig sprankelend Real

  Real Madrid, met Courtois in de basis en Hazard op de bank, nam de touwtjes meteen in handen in deze Supercup-finale. Toch was het Frankfurt dat op het kwartier voor het eerste gevaar zorgde. Na balverlies van Mendy bracht Borré Kamada alleen voor Courtois, maar de Rode Duivel voorkwam de 0-1 met een uitstekende redding.

  Het antwoord van Real liet niet lang op zich wachten. Na een knappe combinatie legde Benzema de bal goed opzij naar Vinicius. De Braziliaan krulde zijn schot voorbij doelman Trapp, maar Tuta kon voor de lijn nog net de 1-0 voorkomen. Een korte opleving in een finale waar het tempo te laag lag om te begeesteren.

  Pas met de rust in zicht schakelde Real een tandje bij. Trapp kon een schot van Vinicius nog net in hoekschop werken en daarop sloeg de CL-winnaar toe. Benzema kopte de bal tot bij Casemiro en die legde de 1-0 panklaar voor de vrijstaande Alaba.

  Tandem Vinicius-Benzema telt Frankfurt definitief uit

  Rustig meesterschap van Real in de tweede helft, Frankfurt kon geen vuist maken. Vinicius toonde nog maar eens waarom hij Hazard op de bank houdt, Trapp hield zijn licht afgeweken schot met meer geluk dan kunde uit doel. De doelman kwam op het uur opnieuw goed weg toen Casemiro de bal op de lat krulde.

  Halfweg de tweede helft moest Trapp zich toch een tweede keer omdraaien en dat had hij toch vooral aan zichzelf te danken. De doelman zag er niet goed uit toen Benzema op aangeven van wie anders dan Vinicius in één tijd centraal in doel besloot. Het laatste restje hoop bij Frankfurt smolt weg.

  Real vond zelfs de tijd voor wat gallery play, terwijl Carlo Ancelotti nieuwkomers Tchouaméni en Rüdiger nog wat speelminuten gunde. Dat gold niet voor Hazard, de Rode Duivel moest ook deze finale aan zich laten voorbijgaan.

  Courtois: “Mooi om met trofee aan seizoen te beginnen”

  Veel werk had hij niet in de Supercup-finale, maar toch was Thibaut Courtois opnieuw belangrijk voor Real. Onder meer met een knappe redding op een vroege poging van Kamada. 

  “We speelden een goede wedstrijd. Zij hadden 2 kansen in de eerste helft, maar wij hadden voor de eerste goal ook verschillende mogelijkheden. In de tweede helft vergaten we het af te maken. Met één goal kan een ploeg altijd terugkomen, zeker met Duitse ploegen ben je nooit klaar.”

   

  “Het is mooi om aan het seizoen te beginnen met een trofee. Het was niet makkelijk vandaag, maar we hebben de juiste mentaliteit getoond. Het is nu belangrijk dat we goed aan de competitie en de Champions League beginnen, zodat we met een fris hoofd naar het WK kunnen gaan. Hopelijk kan ik ook daar goed presteren met de Rode Duivels.” 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Real Madrid mag een vijfde Europese Supercup in zijn prijzenkast zetten en evenaart daarmee Barcelona en Milan. De winnaar van de Champions League bleek een klasse te sterk voor Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. Alaba opende kort voor de rust de score, Benzema telde Frankfurt definitief uit. .
  3. Gele kaart voor Lucas Alario van Eintracht Frankfurt tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 86. Hazard blijft op de bank. Rüdiger, Ceballos en Tchouaméni krijgen bij Real nog wat speelminuten van Ancelotti. Hazard dus niet, ook deze finale moet de Rode Duivel aan zich laten voorbijgaan. Kroos, Vinicius en Carvajal mogen naar de kant. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Antonio Rüdiger erin, Dani Carvajal eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Aurélien Tchouaméni erin, Toni Kroos eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Dani Ceballos erin, Vinícius Júnior eruit
  8. tweede helft, minuut 76. Camavinga mag nog een kwartiertje meedoen bij Real. Voor Valverde zit de dagtaak erop. .
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Real Madrid, Eduardo Camavinga erin, Federico Valverde eruit
  10. tweede helft, minuut 73. Tijd voor wat gallery play denken ze bij Real. Frankfurt staat erbij en kijkt ernaar. De Duitsers hebben een mirakel nodig om deze finale nog om te keren. .
  11. tweede helft, minuut 71.
  12. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Lucas Alario erin, Almamy Touré eruit
  13. tweede helft, minuut 67. Bij Real is Rodrygo in de ploeg gekomen voor Modric en nu komt er ook bij Frankfurt een frisse kracht tussen de lijnen. Alario neemt de plaats in van Touré. .
  14. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Real Madrid, Rodrygo erin, Luka Modric eruit
  15. tweede helft, minuut 65. Benzema pikt zijn goaltje mee. Real heeft de Supercup zo goed als vast. Vinicius zet zich door op links en legt goed terug op Benzema. Die besluit in één tijd in doel, al had doelman Trapp hier wellicht toch beter kunnen doen. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 65 door Karim Benzema van Real Madrid. 2, 0.
  17. Knauff kan Courtois niet verrassen. Courtois moet dan toch nog eens zijn kunnen tonen. Knauff krijgt wel erg veel ruimte in de zestien en haalt buitenkant rechts uit, Courtois gaat goed plat. . tweede helft, minuut 64.
  18. Casemiro op de lat! Real komt plots bijzonder dicht bij de 2-0! Casemiro waagt zijn kans met een schot vanuit het halve maantje en krult de bal tegen de lat. Frankfurt is nog niet helemaal uitgeteld. . tweede helft, minuut 61.
  19. tweede helft, minuut 61.