Ga naar de inhoud
Adam Szalai opende de score.

Hongarije doet het weer in "Groep des Doods" dankzij pareltje van Szalai

 vr 23 september 2022 22:41
  1. 26' - Geel - Joshua Kimmich
    UEFA Nations League - speeldag 5 - 23/09/22 - 20:47

    Hongarije heeft het opnieuw klaargespeeld. Na een 6 op 6 tegen Engeland, pakte het nu ook een 4 op 6 tegen de Duitsers. Het ligt zo in polepositie om deze "Groep des Doods" te winnen. Szalai was de uitblinker in Duitsland met een heerlijk doelpunt.

    Duitsland verloor nog geen wedstrijd onder bondscoach Hansi Flick, maar Adam Szalai legde de fans in Leipzig al na een kwartier het zwijgen op met een heerlijk doelpunt. Met zijn hak werkte de kapitein een hoekschop over de doelman in doel.

     

    Een bijzonder doelpunt voor de 34-jarige want na deze Nations League zet hij een punt achter zijn carrière als international.

     

    Niet veel daarna nam ook Gazdag doelman Ter Stegen onder vuur, maar zonder succes. Daarna namen de Duitsers de partij wel in handen, toch wat balbezit betreft, maar de Hongaren hielden stand. 

     

    Na deze zege is Hongarije enigszins verrassend de leider in deze poule van de Nations League. Vooraf had bijna niemand het land een kans gegeven naast Italië, Engeland en Duitsland. De Duitsers zijn uitgeteld voor de Final Four.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    90+7' tweede helft
    46' tweede helft
    45+2' eerste helft
    26'
    1' eerste helft