Rode Duivels overtuigen niet, maar winnen wel in IJsland dankzij trefzekere Lukaku

  1. 38' - Doelpunt strafschop - Romelu Lukaku (1 - 2)
  2. 17' - Doelpunt - Birkir Már Sævarsson (1 - 1)
  3. 9' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Hördur Magnússon door Arnór Ingvi Traustason
  2. 85' - Geel - Axel Witsel
  3. 82' - Verv. Victor Pálsson door Hjörtur Hermannsson
  4. 82' - Verv. Albert Gudmundsson door Kolbeinn Sigthórsson
  5. 69' - Verv. Jón Dadi Bödvarsson door Vidar Örn Kjartansson
  6. 69' - Verv. Rúnar Már Sigurjónsson door Jón Dagur Thorsteinsson
  7. 68' - Verv. Jéremy Doku door Timothy Castagne
  8. 61' - Verv. Leandro Trossard door Hans Vanaken
  9'goalRomelu Lukaku0 - 1
  38'penalty goalRomelu Lukaku1 - 2

  Met twee doelpunten (één vanaf de stip) heeft gelegenheidsaanvoerder Romelu Lukaku België de overwinning bezorgd in IJsland. De Rode Duivels speelden zonder enkele sterkhouders en dat was er ook aan te zien. Dankzij de nederlaag van Engeland is België wel opnieuw leider in zijn groep van de Nations League.

  IJsland-België kort samengevat:

  • Sleutelmoment: In een wedstrijd waarin alles goed vastgezet werd, is een penalty een godsgeschenk. Romelu Lukaku nam zijn verantwoordelijkheid en bezorgde België de zege vanaf de stip.
  • Man van de Match: Romelu Lukaku kreeg voor de gelegenheid de aanvoerdersband. Hij bedankte met twee doelpunten en bleek nog maar eens van levensbelang voor de Duivels.
  • Opvallende statistiek: Voor de Belgen is het de 13e opeenvolgende overwinning tegen IJsland. 

  Het journaal laat met o.a. de 1-2-zege van de Rode Duivels in IJsland

  Lukaku beslist de wedstrijd al voor de rust

  Na de wedstrijden tegen Ivoorkust en Engeland begonnen de Rode Duivels in Reykjavik toch met wat twijfels aan de wedstrijd. 

   

  Na amper tien minuten nam aanvoerder Romelu Lukaku die twijfels weg. Met zijn rug naar het doel nam hij een bal van Alderweireld knap aan. Wat volgde was "vintage Lukaku". Hij draaide zich vrij in de zestien een liet doelman Runarsson geen kans.

   

  Na de 0-1 kwam IJsland verrassend genoeg iets beter in de wedstrijd. Op een moment dat België 80% van het balbezit had, prikte de thuisploeg plots tegen. Carrasco liet zich verrassen in zijn rug, Saevarsson mikte knap naast Mignolet in doel.

   

  De Belgen waren even aangeslagen van de opdoffer, maar nog voor de rust zette Lukaku (wie anders?!) orde op zaken vanaf de stip. 

   

  Na de onderbreking begon één lange geeuw. Pas één minuut voor het einde van de wedstrijd kreeg Carrasco de enige kans van de tweede helft. Zijn knap individueel nummertje kreeg niet de afwerking die het verdiende.

   

  Geen kers op de taart, maar wel drie punten erbij voor de Rode Duivels, die dankzij de zege van Denemarken tegen Engeland opnieuw leider zijn in hun groep. De Engelsen moesten het na een halfuur met 10 man zien te rooien na een rode kaart voor Maguire. Eriksen maakte vanaf de stip de enige goal.

  "Geen wedstrijd voor de geschiedenisboeken"

  • Axel Witsel: "De drie punten hebben we en daarmee is alles ook gezegd. Toch ben ik tevreden over de wedstrijd van ons team. We stonden goed in blok en zorgen voor een reactie  na de nederlaag tegen Engeland. Het veld was ook niet optimaal en IJsland is geen gemakkelijk team om tegen te spelen. De overwinning is alles wat we moeten onthouden, de wedstrijd zal niet de geschiedenisboeken ingaan."
   
  • Simon Mignolet: "De drie punten zijn het belangrijskte. Het was niet de mooiste manier, maar dat maakt niet uit. Nu moeten we hier zo snel mogelijk wegwezen. We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden. We herpakten ons goed na de 1-1 en controleerden in de tweede helft."
   
  • Romelu Lukaku: "Het was een moeilijke wedstrijd. Ze verrasten ons met hun opstelling en daar hadden we wat moeite mee. Maar de overwinning is een feit en dat is het belangrijkste. We staan nu opnieuw eerste in de groep en de nederlaag tegen Engeland is vergeten. We moeten het nu thuis afmaken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Het zit erop in Reykjavik. De Belgen winnen met 1-2 na een snel te vergeten interland, vooral in de tweede helft gebeurde echt heel weinig.  Romelu Lukaku was vanavond zowat de enige landgenoot op niveau: hij scoorde twee keer. Dankzij de nederlaag van Engeland tegen Denemarken, is België ook opnieuw leider in zijn groep. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Mignolet slaat de bal opnieuw in hoekschop. De tweede corner levert geen gevaar op. Dit was het dan. .
  4. tweede helft, minuut 95. In de slotseconden van de wedstrijd krijgen de IJslanders nog een corner. Het is bibberen voor de Belgen. .
  5. tweede helft, minuut 91. Zonder te overtuigen zijn de Belgen op weg naar de zege. In een magere tweede helft kwamen ze nooit in de problemen, al deden ze zelf ook niet veel op aanvallend vlak. .
  6. tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 89. Lukaku wordt even aangetikt in de zestien, maar de scheidsrechter ziet er geen graten in.  .
  9. tweede helft, minuut 89. Geen kers op de taart. Een knap individueel nummertje van Carrasco krijgt niet wat het verdient. De Atletico-winger mikt naast.  .
  10. tweede helft, minuut 88. IJsland komt nog met een slotoffensief op de proppen. Vidarsson coacht zijn jongens naar voren. .
  11. tweede helft, minuut 87. Meunier laat een vrije trap zomaar schieten in de zestien. Bjarnason kan niet profiteren aan de tweede paal. .
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij IJsland, Arnór Ingvi Traustason erin, Hördur Magnússon eruit
  13. tweede helft, minuut 85. Het heeft lang geduurd, maar scheidsrechter Treimanis heeft dan toch een kaart moeten trekken. Witsel verdwijnt in het boekje na een foutieve tackle op Bjarnason. .
  14. Gele kaart voor Axel Witsel van België tijdens tweede helft, minuut 85
  15. tweede helft, minuut 84. Ondertussen staat Engeland met z'n tienen nog altijd achter tegen Denemarken. De Belgen kunnen vanavond dus opnieuw leider zijn in hun groep. .
  16. tweede helft, minuut 82.
  17. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij IJsland, Hjörtur Hermannsson erin, Victor Pálsson eruit
  18. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij IJsland, Kolbeinn Sigthórsson erin, Albert Gudmundsson eruit
  19. tweede helft, minuut 81. De wedstrijd sleept zich naar het einde om eerlijk te zijn. De beide doelmannen hebben al eventjes geen werk meer gehad. .
  20. tweede helft, minuut 81. Vanaken is goed ingevallen. Hij wordt geregeld betrokken in het spel en vindt goed zijn medemaats. .