Ook zonder Hazard, De Bruyne en Courtois boeken Rode Duivels 11e zege op een rij

  1. 26' - Geel - Robert Skov
  2. 20' - Geel - Youri Tielemans
  3. 9' - Doelpunt - Jason Denayer (0 - 1)
  4. 3' - Geel - Pierre-Emile Højbjerg
  1. 88' - Verv. Youri Tielemans door Jéremy Doku
  2. 83' - Verv. Daniel Wass door Mathias Jørgensen
  3. 83' - Verv. Kasper Dolberg door Andreas Cornelius
  4. 80' - Verv. Dries Mertens door Leandro Trossard
  5. 77' - Doelpunt - Dries Mertens (0 - 2)
  6. 72' - Verv. Martin Braithwaite door Joakim Mæhle
  7. 57' - Verv. Yannick Carrasco door Dennis Praet
  9'goalJason Denayer0 - 1
  77'goalDries Mertens0 - 2

  De eerste wedstrijd in bijna een jaar voor de nationale ploeg is zonder problemen verlopen. Op de openingsspeeldag van de Nations League gingen de Rode Duivels met 0-2 winnen in Denemarken. Jason Denayer en Dries Mertens bezorgden België een 11e zege op een rij.

  Denemarken - België in een notendop:

  • Sleutelmoment: de Belgen hebben het moeilijk in de beginfase, maar de vroege goal van Denayer op een corner verandert de posities op het strijdtoneel.
  • Man van de Match: Het is kiezen tussen Mertens met een goal en een assist en Jason Denayer. Wij kiezen voor die laatste omdat hij scoorde, maar daarnaast ook erg aanwezig was in de defensie en zich op geen fout liep betrappen.
  • Statistiek: België is het eerste land dat Denemarken kan kloppen na 33 matchen zonder nederlaag.

  Het journaal 13u met o.a. de vlotte 0-2-zege van de Rode Duivels tegen Denemarken

  Sterk spelende Denayer scoort eerste goal voor Duivels

  Na tien maanden niet meer samen te hebben gespeeld liepen de eerste 45 minuten stroef voor de Rode Duivels. Verzachtende omstandigheden waren er wel. Natuurlijk de afwezigheid van sterkhouders Eden Hazard (90 minuten op de bank), Kevin De Bruyne (vader geworden) en Thibaut Courtois.

   

  Romelu Lukaku startte na een afmattend seizoen met Inter wel in de basis, maar zelden kwam de bal in de zone waar hij gevaarlijk kan worden.

   

  Anderzijds was het aanvankelijk ook de verdienste van de Denen om hoog en in blok druk te zetten. Tielemans en Witsel verzopen net niet op het middenveld en kregen weinig steun van Thorgan Hazard en Castagne.

   

  De Rode Duivel die wel prima presteerde was Jason Denayer. Nog op een Champions League-wolk speelde hij vol zelfvertrouwen en gretig in de duels. Toevallig of niet maakte hij de 0-1 voor de rust. Bij een hoekschop dook Denayer naar de zone aan de eerste paal en duwde de bal met gevoel in de verste hoek.

  Na 0-2 mogen Doku en Trossard debuteren

  Op een schot van Eriksen - dat Mignolet moest redden - na was daarmee alles gezegd over de eerste helft. En dat werd er niet beter op na de rust. De tank van Denemarken om druk te zetten was leeg en de Rode Duivels namen de controle.


  Flitsend was het niet, maar op ervaring en klasse stelden de Rode Duivels de zege wel veilig. Door niets weg te geven achterin en ongeveer een kwartier voor het einde de beslissende 0-2 te maken.


  Lukaku werd naar onze mening foutief gestopt in het strafschopgebied, maar het spel ging door en dat had Mertens gelukkig goed begrepen. Hij was als eerste bij de rebound en legde de bal knap weg tegen het net.


  De zege was veilig en bondscoach Martinez plezierde Trossard en Doku met hun eerste minuten in het (gloednieuwe) shirt van de nationale ploeg.

  "We moesten lijden om daarna onszelf te kunnen worden"

  • Jason Denayer: "Het begin van de match was moeilijk omdat er een heel lange tijd zat tussen deze interland en de interland hiervoor. Het is altijd leuk om met de nationale ploeg te spelen. Ik scoor mijn eerste goal voor de nationale ploeg en dat is leuk, want als verdediger scoor je niet vaak. We moeten nog wat werken aan onze automatismen."
  • Roberto Martinez: "Na tien maanden was het extreem goed om zien dat we de vastberadenheid toonden om goed te verdedigen en konden lijden om daarna langzaam weer onszelf te worden en te scoren. Ik ben blij met de debutanten, maar zeker ook met wat de ervaren spelers hebben laten zien. Het was zeker niet het plan om de bal aan Denemarken te laten in de eerste helft. Je moet Denemarken krediet geven daarvoor."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Probleem voor Vertonghen. Jan Vertonghen wordt in beeld genomen door de regisseur omdat hij naar de lies grijpt. Hij is slecht neergekomen bij een luchtduel.  .
  3. tweede helft, minuut 91. Harken doen de Denen. Werken. Maar er komt oh zo weinig van. Eddy Snelders op Radio 1.
  4. tweede helft, minuut 89. De Belgen moeten even achteruit. De Denen hebben een klein slotoffensief ingezet, maar voorlopig is Mignolet nog niet onder vuur genomen. .
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij België, Jéremy Doku erin, Youri Tielemans eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Nog een debutant: Doku mag ook invallen. De bondscoach gunt ook Doku speelminuten bij de eerste match dat hij op de bank zat. Wat gaat het snel voor de flankaanvaller van Anderlecht? Tielemans staat zijn plaats af. .
  7. tweede helft, minuut 85. Thorgan Hazard is beter gaan spelen na de rust. Nu bedient hij Praet met een balletje binnendoor, maar de Leuvenaar lijkt niet helemaal te geloven in zijn kansen. Schmeichel is eerst op de bal. .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Denemarken, Mathias Jørgensen erin, Daniel Wass eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Denemarken, Andreas Cornelius erin, Kasper Dolberg eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij België, Leandro Trossard erin, Dries Mertens eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Een debutant bij de Rode Duivels. Leandro Trossard krijgt zijn eerste minuten als Rode Duivels. Hij zat al vaker bij de selectie, maar verzamelde nog geen cap. Dries Mertens mag gaan rusten. .
  12. tweede helft, minuut 78.
  13. tweede helft, minuut 77. 0-2 Mertens zorgt voor ademruimte. De Belgen zitten in een comfortabele zetel. Mertens heeft er in de rebound 0-2 van gemaakt. Ons leek er eerst een penaltyfout te worden gemaakt op Lukaku, maar het spel ging door en dat had Mertens prima begrepen. Hij is eerst op de bal en tikt die met gevoel binnen. .
  14. tweede helft, minuut 77. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Dries Mertens van België. 0, 2.
  16. tweede helft, minuut 75. Bal tussen de palen!! Een typische Lukaku-actie dwingt doelman Schmeichel eindelijk nog eens tot een redding. Thorgan Hazard onderschept een slechte bal van Eriksen en lanceert Lukaku zoals die dat graag heeft. Hij stormt met het gezicht naar het doel en probeert de bal in de verste hoek te leggen. .
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Denemarken, Joakim Mæhle erin, Martin Braithwaite eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Die kennen we! Maehle komt in de ploeg. De Denen wisselen een eerste keer en het is iemand die we goed kennen in België. Maehle (de rechtsachter van Racing Genk) komt Braithwaite vervangen.  .
  19. tweede helft, minuut 71. Zelfs met publiek zou het hier stil zijn. Eddy Snelders op Radio 1.