UEFA Nations League - speeldag 2 - 07/09/20 - 20:45
45+1'
Nicolò Barella
0 - 1
45+1'

In de Nations League heeft Nederland voor het eerst in 7 wedstrijden nog eens verloren. Oranje werd in eigen stadion gedomineerd door een sterk Italië, dat wel maar één keer kon scoren.

De Squadra Azzurra bekampte Nederland met een fris en jeugdig elftal, waarin het centrale verdedigingsduo Bonucci-Chiellini wel voor de nodige ervaring zorgde.

Vanuit een stevige organisatie konden de Italianen het zich permitteren om vol voor de aanval te kiezen. In een sterke 1e helft kwam het gevaar voor Nederland van alle kanten en het team van interim-bondscoach Lodeweges mocht zich gelukkig prijzen dat het Italiaanse vizier niet op scherp stond.

Met meer geluk dan kunde leek Oranje toch de rust te gaan halen zonder averij, tot Barella in de extra tijd van de 1e helft alsnog een gaatje vond. Na een fraaie aanval kopte de middenvelder van Inter de 0-1 voorbij Cillessen.

De rust 2e helft bracht aanvankelijk weinig beterschap voor Nederland, dat zich mondjesmaat wel kon optrekken aan schoten van Van de Beek en Depay. Italië speelde vervolgens met vuur door iets te nadrukkelijk op de 0-1 te speculeren, maar overleefde wel het Nederlandse slotoffensief.