UEFA Nations League - speeldag 1 - 04/09/20 - 20:45
61'
Steven Bergwijn
61'
1 - 0

Oranje heeft zijn eerste wedstrijd sinds het vertrek van Ronald Koeman tot een goed einde gebracht. In Amsterdam ging Polen in de Nations League voor de bijl met 1-0. Steven Bergwijn was de matchwinnaar bij Nederland.

Polen moest het zonder sterspeler Robert Lewandowski doen, terwijl Oranje bijvoorbeeld wel kon beschikken over Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay.

De sterren van Nederland controleerden de wedstrijd, maar het tempo lag te laag om Polen echt te ontmantelen. Het schot op de paal van De Jong was in de eerste helft bijna het enige moment van opwinding.

Na de rust had Polen meer fouten nodig om de aanvallers van Oranje af te stoppen en op het uur brak Steven Bergwijn de ban. Hij tikte van dichtbij binnen, nadat Hateboer een voorzet van De Jong had teruggebracht aan de tweede paal. Voor Bergwijn is het zijn eerste interlandgoal.

Nederland haalde in het slotkwartier het tempo vakkundig uit de wedstrijd. De scheidsrechter moest slag om slinger de match stilleggen voor een fout en Polen kon nooit echt aanspraak maken op een gelijkmaker. Maandag speelt Nederland in zijn tweede wedstrijd tegen Italië.