• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo schiet laat uit zijn sloffen en trapt Portugal met hattrick naar finale

  1. 25' - Doelpunt vrije trap - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Bruno Fernandes door João Moutinho
  2. 90' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (3 - 1)
  3. 89' - Verv. Remo Freuler door Josip Drmic
  4. 88' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (2 - 1)
  5. 85' - Geel - Xherdan Shaqiri
  6. 83' - Verv. Steven Zuber door Renato Steffen
  7. 71' - Verv. Denis Zakaria door Edimilson Fernandes
  8. 70' - Verv. João Félix door Gonçalo Guedes
  9. 68' - Geel - Fabian Schär
  10. 66' - Geel - Granit Xhaka
  11. 63' - Verv. Pepe door José Fonte
  12. 57' - Doelpunt strafschop - Ricardo Rodríguez (1 - 1)

  Portugal heeft zich als eerste geplaatst voor de eerste finale ooit van de Nations League. De halve finale tegen Zwitserland leek op verlengingen af te stevenen, tot Ronaldo uitpakte met 2 klasseflitsen.

  Het journaal 13u met o.a. de hattrick van Ronaldo tegen Zwitserland

  Portugal bracht een voorhoede met Ronaldo, Bernardo Silva en het debuterende toptalent Felix in stelling, maar de Zwitsers waren niet onder de indruk van dat geweld. De beulen van de Rode Duivels waren in de 1e helft minstens de evenknie van het gastland, maar hadden pech dat Seferovic de lat trof en Ronaldo met zijn typische zwabbervrijschop wél het doel vond.

   

  In de 2e helft kreeg Zwitserland dan toch wat het verdiende, al was het twijfelachtig of het echt wel een strafschop had verdiend. Brych had eerst Portugal een penalty toegekend, maar ging op advies van de VAR naar de beelden kijken en floot er uiteindelijk eentje voor Zwitserland. Een hand van Rui Patricio was niet genoeg om Rodriguez af te stoppen.

   

  Hierna maakte het niveau van de match een stevige duik. Verlengingen leken in de sterren geschreven, maar de tot dan toe allesbehalve indrukwekkende Ronaldo had geen zin in een halfuurtje extra. 2 staaltjes van zijn onversneden klasse en onmiskenbare torinstinct later hing Zwitserland toch in de touwen.

   

  Portugal speelt zondag, opnieuw in het Drakenstadion in Porto, de finale van de allereerste editie van de Nations League. De tegenstander wordt ofwel Nederland ofwel Engeland. Zij spelen morgen nog hun halve finale.

  De hattrick van Ronaldo

  Opschudding gaat vooraf aan de Zwitserse gelijkmaker

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. EINDE: Portugal naar de finale! De Portugezen mogen zich opmaken voor hun droomfinale in eigen land. Morgen weten we of dat tegen Engeland of Nederland is.
  2. tweede helft, minuut 95. Zwitserland probeert het toch nog, wat moedig is. Maar Portugal is nu helemaal teruggeplooid.
  3. tweede helft, minuut 94. We zitten in de 4e van 5 extra minuten, maar die zijn nu overbodig. Zwitserland zal echt geen 2 keer meer scoren.
  4. tweede helft, minuut 92. Doorheen het stadion van Porto schalt de kreet "Cristiano!" "Cristiano!". Het ego van de Portugese superster wordt nog wat meer opgeblonken. Hier zal hij van genieten.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Portugal, João Moutinho erin, Bruno Fernandes eruit
  6. tweede helft, minuut 90. GOAL: Hopla, nog eens Ronaldo! De Zwitsers moeten alles of niets spelen en het wordt niets. Op de counter straft Ronaldo hen een 3e keer af. Eerst schudt hij een paar scharen uit zijn lijf en dan dropt hij de bal perfect in doel.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Cristiano Ronaldo van Portugal. 3, 1.
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zwitserland, Josip Drmic erin, Remo Freuler eruit
  9. tweede helft, minuut 88. GOAL: Ronaldo beslist het! En het is toch weer Ronaldo die Portugal over de streep trekt. Een voorzet vanaf rechts wordt door Ronaldo snoeihard in het hoekje geschoven.