• home
 • video
 • pas verschenen

  Oranje mept flaterende Engelsen tegen het canvas en speelt finale

  einde (n.v.)
  31
  1. 44' - Geel - Denzel Dumfries
  2. 32' - Doelpunt strafschop - Marcus Rashford (0 - 1)
  3. 30' - Geel - Matthijs de Ligt
  1. 77' - Verv. Fabian Delph door Jordan Henderson
  2. 73' - Doelpunt - Matthijs de Ligt (1 - 1)
  3. 70' - Geel - Harry Kane
  4. 68' - Verv. Marten de Roon door Donny van de Beek
  5. 68' - Verv. Ryan Babel door Quincy Promes
  6. 61' - Verv. Jadon Sancho door Jesse Lingard
   1. 97' - Own goal - Kyle Walker (2 - 1)
    1. 114' - Doelpunt - Quincy Promes (3 - 1)
    2. 114' - Verv. Frenkie de Jong door Kevin Strootman
    3. 106' - Geel - Donny van de Beek
    32'Marcus Rashford0 - 1
    73'Matthijs de Ligt1 - 1
    97'Kyle Walker2 - 1
    114'Quincy Promes3 - 1

    Nederland speelt zondag de finale van de Nations League tegen Portugal. Oranje moest daarvoor een achterstand goedmaken tegen Engeland, al kreeg het uiteindelijk de hulp van een flaterende Engelse defensie.

    Nederland-Engeland in een notendop

    • Sleutelmoment: Engeland heeft alles onder controle tot De Ligt op een corner gelijkmaakt in de 73e minuut en Nederland opnieuw met gelijke wapens kan strijden.
    • Man van de Match: Matthijs de Ligt flaterde bij de 0-1, maar zette het zelf recht door 1-1 te maken en was daarna ijzersterk tegen zowel Rashford als Kane. Mentale weerbaarheid.
    • Statistiek: Het is de vijfde finale voor Nederland. Na 3 WK-finales en een EK-finale.

    Rashford brengt Engeland op voorsprong

    Voorstanders van de Nations League hebben er een argument bij. Wat Engeland en Nederland serveerden, kon op het gebied van intensiteit en spanning naast veel WK-matchen staan. Het openingskwartier zette meteen de toon met veel tempo en kansen voor Sterling en Depay.

     

    Daarna koos elke ploeg een strategie die het beste bij zijn DNA paste. Oranje tikte (bij momenten eindeloos). Engeland koos met de snelheid vooraan van Rashford, Sterling en Sancho voor een afwachtende houding. Het Engelse geduld werd beloond.

     

    De Ligt ging pijnlijk in de fout en Rashford was er als de kippen bij om te profiteren. De bal ging logisch op de stip en Rashford maakte het zelf af. Dankzij de 0-1-voorsprong kon Engeland in een zetel voetballen. Dumfries voorkwam met een ultieme tackle de 0-2 van Rashford.

    Licht gaat uit bij Stones en co in de verlengingen

    Na tien versmachtende minuten van Engeland na de rust, verviel de match opnieuw in hetzelfde patroon. Oranje zocht, maar vond niet. Het Engelse blok stond te goed. Behalve dan op een corner. De Ligt maakte zijn foutje goed met een rake kopbal: 1-1.

     

    Engeland besefte dat het zelf te weinig had gevoetbald. Met een prachtige aanval, die begon aan eigen doel, maakte het 1-2, maar de goal van Lingard werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Er kwamen verlengingen.

     

    Daarin ging het licht helemaal uit bij de Engelsen. Als eerste bij Stones, die achteraan begon te dribbelen. Depay kon eerst niet profiteren, maar Promes via het been van Walker wel. Het licht werd helemaal uitgedaan toen Stones opnieuw moeilijk inspeelde op Barkley en het duo Depay-Promes opnieuw profiteerde. Een nederlaag die toch zal blijven hangen bij de Engelsen.

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 123. Einde match. Nederland speelt zondag de finale tegen Portugal. Het wint met 3-1 van Engeland na een promotiematch voor de Nations League.
    2. tweede verlenging, minuut 120. Engeland ligt helemaal tegen het canvas. De 3-1 was een mentale dreun. Oranje speelt het uit. .
    3. tweede verlenging, minuut 114. Flater nummer twee bij Engeland en boeken toe: 3-1. Oranje gaat deze match winnen. Engeland flatert opnieuw bij het uitverdedigen en Promes zegt voor een tweede keer "Dankjewel". Ongelooflijk dat dit kan op dit niveau!
    4. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 114 door Quincy Promes van Nederland. 3, 1.
    5. tweede verlenging, minuut 114. Vervanging bij Nederland, Kevin Strootman erin, Frenkie de Jong eruit
    6. tweede verlenging, minuut 111. Oranje krijgt kansen om te counteren, maar doet dat door de vermoeidheid niet zorgvuldig genoeg. Promes staat voor doel, maar Depay zet slecht voor.
    7. tweede verlenging, minuut 109. Oranje op karakter. Engeland lijkt door zijn krachten te zitten. Oranje is op karakter de betere ploeg, maar Kan zonder een derde goal niet gerust zijn.
    8. Gele kaart voor Donny van de Beek van Nederland tijdens tweede verlenging, minuut 106