• home
 • video
 • pas verschenen

  Linksback Biraghi geeft Italië in extra tijd eerste zege in Nations League

  einde
  01
  1. 32' - Geel - Jorginho
  1. 90+3' - Doelpunt - Cristiano Biraghi (0 - 1)
  2. 88' - Verv. Arkadiusz Reca door Artur Jedrzejczyk
  3. 85' - Verv. Alessandro Florenzi door Cristiano Piccini
  4. 82' - Verv. Federico Bernardeschi door Kevin Lasagna
  90+3'Cristiano Biraghi0 - 1

  Italië heeft op de valreep de drie punten binnengehaald in Polen. Dankzij Cristiano Biraghi heeft Roberto Mancini zijn eerste zege in een officiële interland als bondscoach van Italië. "Dit is een belangrijke zege."

  Bekijk de goal van Biraghi:

  Dominant Italië scoort pas in de extra tijd

  Italië beleeft niet de beste tijden met het gemiste WK en ook met de komst van Roberto Mancini als bondscoach ging het niet meteen veel beter. In 5 matchen kon Mancini enkel winnen in een oefeninterland tegen Saudi-Arabië.

   

  De Italianen hadden met een 1 op 6 ook hun start gemist in de Nations League. Maar in Polen vielen de puzzelstukjes in elkaar, behalve in de afwerking. Italië dwong kans na kans af, maar de lat en de Poolse doelman Szczesny lagen in de weg.

   

  Tot in de extra tijd de bal eindelijk goed viel. Linksachter Biraghi gleed de bal aan de tweede paal in doel. De overwinning van Italië betekent dat Polen zeker is van de laatste plaats in groep 3 en dus de degradatie naar de tweede divisie in de Nations League.

  "We moeten geduld hebben, dit Italië heeft tijd nodig"

  Roberto Mancini was natuurlijk in de wolken met de verdiende, maar op het nippertje behaalde, overwinning. 'We domineerden de wedstrijd en hadden al veel eerder moeten scoren. Het zou oneerlijk zijn als de match op 0-0 was geëindigd."

   

  Mancini is aan een nieuwe ploeg aan het bouwen, nadat Italië het WK in Rusland was misgelopen. "Dit is een belangrijke overwinning. We kunnen nog veel vooruitgang boeken, maar we moeten geduld hebben. Deze jongens hebben tijd nodig."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Biraghi verlost Italië. In de extra tijd lukt het toch nog voor Italië. Linksachter Biraghi tikt de bal in doel aan de tweede paal.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Cristiano Biraghi van Italië. 0, 1.
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Polen, Artur Jedrzejczyk erin, Arkadiusz Reca eruit
  4. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Italië, Cristiano Piccini erin, Alessandro Florenzi eruit
  5. tweede helft, minuut 82.
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Italië, Kevin Lasagna erin, Federico Bernardeschi eruit
  7. tweede helft, minuut 73. Polen laat de 1-0 liggen . Lewandowski zet Grosicki op weg naar de 1-0, maar die knalt op de vuisten van Donnarumma. In de rebound schiet Milik over.
  8. tweede helft, minuut 71. Italië blijft de kansen opstapelen, maar scoren lukt niet. En toen de bal wel in doel ging, werd de goal terecht afgekeurd voor buitenspel van Insigne.