• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Regelrechte afgang voor Rode Duivels: 5-2-nederlaag en niet naar Final 4

  einde
  52
  1. 44' - Doelpunt - Haris Seferovic (3 - 2)
  2. 38' - Geel - Granit Xhaka
  3. 31' - Doelpunt - Haris Seferovic (2 - 2)
  4. 26' - Doelpunt strafschop - Ricardo Rodríguez (1 - 2)
  5. 17' - Doelpunt - Thorgan Hazard (0 - 2)
  6. 2' - Doelpunt - Thorgan Hazard (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Haris Seferovic door Albian Ajeti
  2. 90' - Verv. Thomas Meunier door Divock Origi
  3. 88' - Verv. Steven Zuber door Loris Benito
  4. 87' - Geel - Haris Seferovic
  5. 84' - Doelpunt - Haris Seferovic (5 - 2)
  6. 79' - Geel - Kevin Mbabu
  7. 79' - Verv. Remo Freuler door Denis Zakaria
  8. 65' - Verv. Nacer Chadli door Michy Batshuayi
  9. 62' - Doelpunt - Nico Elvedi (4 - 2)
  2'Thorgan Hazard0 - 1
  17'Thorgan Hazard0 - 2
  26'Ricardo Rodríguez1 - 2
  31'Haris Seferovic2 - 2
  44'Haris Seferovic3 - 2
  62'Nico Elvedi4 - 2
  84'Haris Seferovic5 - 2

  De Rode Duivels hadden in Zwitserland genoeg aan een puntje om zich te plaatsen voor de Final 4 van de Nations League. Die haalbare missie is compleet mislukt: België gooide een 0-2-voorsprong te grabbel en kreeg 5 doelpunten om de oren.

  Zwitserland-België in een notendop

  • Sleutelmoment: De klus leek geklaard voor de Belgen, maar in minuut 25 wees de scheidsrechter naar de stip na een lichte fout van Chadli. De aansluitingstreffer herlanceerde de Zwitsers en de Duivels waren het momentum helemaal kwijt.
  • Man van de match: Het leek de avond van Thorgan Hazard te worden, maar zijn 2 goals zijn achteraf slechts een voetnoot. Het werd de match van hattrickheld Seferovic en van een schitterende Shaqiri.
  • Opvallend: Het was van 1935 (!) geleden dat de Belgen nog met 2 doelpunten verschil verloren nadat ze een dubbele voorsprong in handen hadden.

  Droomstart verdwijnt als sneeuw voor de zon

  Na amper 17 minuten voetballen zaten de Belgen op een roze wolk. Thorgan Hazard - de man in vorm - had al 2 keer gescoord. Hij kreeg eerst een cadeautje van Elvedi en daarna schoot hij heerlijk de 0-2 voorbij Sommer. De Zwitserse verdediging leek op kaas met gaten, maar al snel zou blijken dat die van België nog meer lekken bevatte.

   

  Het kantelmoment was een penaltyfout van Nacer Chadli. Die had van de bondscoach de voorkeur gekregen op Batshuayi, maar speelde een erbarmelijke partij. Rodriguez zette Courtois op het verkeerde been. En vijf minuten later moest onze nationale nummer 1 zich opnieuw omdraaien. Shaqiri zette Seferovic op weg naar de 2-2.

   

  Daarna was de 2-3 een paar keer dichtbij voor de Belgen, maar toch gingen ze rusten met een 3-2-achterstand. De Zwitsers gebruikten het wapen van de Belgen - een vlijmscherpe tegenaanval - en Seferovic was opnieuw de afwerker.

  En draait uit op pijnlijke nachtmerrie

  Bij 3-2 was er nog steeds geen man overboord en de Rode Duivels konden na de pauze bijna een geruststellend derde doelpunt maken, maar Sommer gunde de oudste Hazard zijn doelpunt niet. Het geloof op een goeie afloop ebde weg en de vierde Zwitserse goal was een kwestie van tijd.

   

  Het was Elvedi die zijn fout van in het begin van de partij kon rechtzetten en met een kopbal de Zwitserse supporters een delirium bezorgde. België was virtueel uitgeschakeld en pas op dat moment greep Martinez in. Hij gooide Batshuayi nog in de strijd en uiteindelijk mocht ook Divock Origi opdraven.

   

  Maar het was allemaal vergeefse moeite. De Zwitsers vernederden de Belgen tot op het bot en legden er zelfs nog een vijfde in het mandje. Seferovic was uitzinning van vreugde na zijn hattrick tegen de nummer 1 in de wereld. De Duivels tsjokten met het hoofd gebogen van het veld. Deze pandoering en de bijhorende uitschakeling zullen nog een tijdje nazinderen.

  Tweets:

  Fase per fase

  1. De Belgen liggen eruit!

   Het onwaarschijnlijke is gebeurd. België ligt uit de Nations League. De Duivels gaven een 0-2-bonus weg en het werd 5-2.
  2. Het is feest in Zwitserland. Seferovic krijgt een oorverdovende applausvervanging.
  3. Save Courtois!

   Het levert niets meer op voor de Belgen, maar Courtois duikt nog een poging van Zakaria uit zijn doel. Het wordt nog geen 6-2.
  4. "De ontreddering, het ongeloof op het gezicht van Thibaut Courtois. Dat kennen we nog van die match op het EK tegen Wales."

   Peter Vandenbempt
  5. Divock Origi komt nog het veld op voor Meunier. Maar we kunnen van hem geen mirakels verwachten. Hij speelt amper bij zijn club en ook bij de Duivels heeft hij al erg lang niet meer gespeeld.
  6. Boyata in de handen van Sommer! Toch nog bijna een tegendoelpunt van de Belgen, maar het zit ook niet mee vanavond.
  7. Mbabu neemt nog wat risico. Hij zet een tackle in in het strafschopgebied, maar op de bal oordeelt de scheidsrechter.