• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Nederland is groepswinnaar na Houdini-truc op Duitse bodem

  einde
  22
  1. 45' - Verv. Ryan Babel door Javairo Dilrosun
  2. 38' - Geel - Georginio Wijnaldum
  3. 19' - Doelpunt - Leroy Sané (2 - 0)
  4. 14' - Geel - Mats Hummels
  5. 9' - Doelpunt - Timo Werner (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - Virgil van Dijk (2 - 2)
  2. 85' - Doelpunt - Quincy Promes (2 - 1)
  3. 80' - Verv. Leroy Sané door Leon Goretzka
  4. 68' - Geel - Joshua Kimmich
  5. 67' - Verv. Serge Gnabry door Thomas Müller
  6. 66' - Verv. Javairo Dilrosun door Luuk de Jong
  7. 63' - Verv. Timo Werner door Marco Reus
  8. 60' - Verv. Georginio Wijnaldum door Tonny Vilhena
  9. 52' - Geel - Toni Kroos
  9'Timo Werner1 - 0
  19'Leroy Sané2 - 0
  85'Quincy Promes2 - 1
  90'Virgil van Dijk2 - 2

  Nederland speelt met Portugal, Engeland en Zwitserland de Final Four van de Nations League. Het zag er lange tijd slecht uit voor Oranje, maar het venijn zat in de staart voor tegenstander Duitsland én Frankrijk, dat het kind van de rekening is.

  Nederland vergeet te voetballen

  De hoerastemming van vorige vrijdag na de zege tegen wereldkampioen Frankrijk kreeg al snel een flinke knauw. Het frivole Oranje was in Rotterdam gebleven en had niets in de pap te brokken tegen een gedisciplineerd Duitsland.

   

  Na nog geen 10 minuten moest Cillessen al een eerste keer vissen. Gnabry bediende met een fluwelen tikje Werner, die de 1-0 lekker droog in doel knalde.

   

  Ook bij de 2-0 na amper 19 minuten illustreerde Nederland dat het geen vat had op de Duitse loopbewegingen. De Ligt verdedigde slap, Sané profiteerde via een Nederlands lichaamsdeel optimaal van het statische Oranje.

  Duitsers leren dat je met Nederlanders nooit klaar bent

  De 3-0 had voor de rust al in het mandje kunnen liggen bij Nederland, dat gewoon veel te weinig durfde te voetballen. Ook na de pauze was er amper beterschap. Neuer was nagenoeg werkloos, de superlatieven konden weer in de kast opgeborgen worden.

   

  Maar de thuisploeg deelde de genadestoot niet uit en wierp Oranje op die manier nog een levenslijn toe. Met een heerlijke plaatsbal tekende Promes na 85 minuten voor het eerste deel van de reanimatie.

   

  Het slotoffensief was niet indrukwekkend, maar Nederland pompte ballen in de zestien en die aanpak loonde. Verdediger Van Dijk stond op de juiste plaats om bij het ingaan van de extra tijd de 2-2 in doel te spijkeren. Dankzij dat gelijkspel snoept Nederland de groepswinst nog af van Frankrijk. In juni speelt het de eindfase van de Nations League.

  Bekijk de hoogtepunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: Nederland is groepswinnaar. Nederland zit in de Final Four van de Nations League. Duitsland was 85 minuten baas, maar de Nederlandse goals vielen plots uit de lucht. Frankrijk is het kind van de rekening, Oranje vergezelt Engeland, Zwitserland en Portugal.
  2. tweede helft, minuut 93. Nog anderhalve minuut. Nederland viert feest.
  3. tweede helft, minuut 91. 2-2! Wat een sensatie! Nederland flikt het toch. Het pompt ballen in de zestien en verdediger Van Dijk staat op de juiste plaats om de 2-2 in doel te spijkeren. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Virgil van Dijk van Nederland. 2, 2.
  5. tweede helft, minuut 89. Nog 2 minuten en dan de extra tijd. Nederland geeft nu uiteraard veel ruimte weg, Duitsland profiteert niet. .
  6. tweede helft, minuut 87. Duitsland kan de match beslissen, maar Kehrer kraakt zijn schot volledig. Cillessen ziet de bal naast hobbelen.
  7. tweede helft, minuut 85. En nu een slotoffensief?! Oranje schiet plots wakker. Promes krijgt een beetje tijd en schildert de bal uit stand lekker in doel. Krijgt de reanimatie een vervolg? Oranje heeft nog één doelpunt nodig.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Quincy Promes van Nederland. 2, 1.
  9. tweede helft, minuut 84. Met de woed der wanhoop knutselt Nederland verder, maar een brandje stichten in de zestien lukt zo moeilijk.
  10. tweede helft, minuut 81. Prachtige aanval van de Duitsers. De tikjes in één tijd zijn nagenoeg perfect, het vluchtschot van Schulz wordt omgezet in een corner.