10. 90+6' - Doelpunt strafschop - Memphis Depay (2 - 0)
UEFA Nations League - speeldag 5 - 16/11/18 - 20:45
90+6'
2 - 0

Frankrijk is kopje-onder gegaan in Rotterdam. Nederland klopte de wereldkampioen in de Nations League. Daardoor zakt Duitsland, de vorige wereldkampioen, uit de hoogste afdeling van de Europese landencompetitie.

Frankrijk geeft niet thuis in Rotterdam

Oranje speelde na 17 maanden nog eens in De Kuip tegen wereldkampioen Frankrijk. Nederland won zijn laatste 14 wedstrijden in Rotterdam en ook tegen de Fransen begonnen onze noorderburen uitstekend aan de wedstrijd.

Na nog geen geen drie minuten spelen, testte Wijnaldum Lloris een eerste keer met een flauw schotje. Het antwoord van Frankrijk volgde niet veel later. Griezmann kon koppen op een goede voorzet van Digne, Cillessen plukte eenvoudig.

De felle start van de thuisploeg kreeg niet meteen een vervolg. Op het halfuur dan toch wat opwinding. Pavard nam een afvallende bal heerlijk op de slof zoals op het WK in Rusland tegen Argentinië, maar deed het net nu niet trillen.

Vlak voor de rust kreeg Nederland wat het verdiende. N'Zonzi gaf Babel de bal zomaar cadeau in de zestien. Die mikte staalhard op Lloris, waarna Wijnaldum in de rebound de score opende.

Mbappé en Bergwijn
Mbappé schrikt wanneer Bergwijn zijn rechter strekt.

Depay zet kroon op het werk

Na de koffie bleef Nederland baas. Onder leiding van wervelwind Depay stond Lloris bij momenten in een schiettent. Het Franse sluitstuk was de enige wereldkampioen op niveau en hield bijna alle ballen uit zijn kooi.

Voorin speelden Mbappé en Griezmann een wedstrijd om snel te vergeten. De aansluitingstreffer hing nooit in de lucht. Ook invaller Dembélé bewees waarom ze op dit moment niet hoog met hem oplopen bij FC Barcelona.

Diep in de toegevoegde tijd ging De Jong neer in de zestien na een duwtje van Sissoko. Depay zette met een heerlijke panenka de kroon op het werk.

Nederland heeft maandag tegen Duitsland aan een punt genoeg om zijn groep te winnen in de Nations League en zich tegen alle verwachtingen in te plaatsen voor de Final Four. Voor Frankrijk is het de eerste nederlaag sinds maart.

Koeman: "Vandaag een enorme stap gezet"

Bondscoach Ronald Koeman was na de wedstrijd heel tevreden over de prestatie van zijn team. "Ik had niet verwacht dat we 90 minuten de betere ploeg zouden zijn. Ik had ook niet verwacht dat mijn ploeg zo volwassen zou spelen tegen een ploeg als Frankrijk."

"We hebben vandaag een enorme stap gezet. We hebben vanaf het begin tot het einde heel goed gespeeld, maar wel te lang gewacht om het tweede doelpunt te maken. Zonder Lloris was het misschien wel 3-0 of 4-0."

Is de patiënt Nederland nu definitief genezen? "Met 6 punten in deze groep en een kans om de groep te winnen, denk ik van wel. Niemand, ook ik niet, had dat verwacht. We kunnen nog altijd beter."

De 1-0 van Wijnaldum:

De heerlijke panenka van Depay:

90+8'

Het zit erop in De Kuip. Nederland wint met 2-0 van de wereldkampioen na doelpunten van Wijnaldum en Depay.
90+6'
90+5'

Depay doet het

Depay beslist de wedstrijd met een panenka. Lloris had geen schijn van een kans op de strafschop van de Nederlandse uitblinker.
90+5'

Strafschop voor Nederland

Taylor legt de bal nog op de stip na een duw van Sissoko op De Jong. Depay kan zijn geweldige wedstrijd bekronen met een doelpunt.
90+4'

Uitstekende redding van Lloris

Lloris moet alles uit de kast halen op een plaatsbal van De Jong. De doelman van Frankrijk was vanavond de enige wereldkampioen op niveau.
90+3'
Dumfries blokkeert N'Dombele. Frankrijk krijgt nog een goede kans op de gelijkmaker, maar het is Ake die de bal kan wegkoppen.
90+1'
90+1'
Ook de wedstrijd van Babel zit erop. Hij maakt op zijn dooie gemakje de oversteek richting de zijlijn. Ake is zijn vervanger.
90+1'
We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Het lijkt er niet meer in te zitten voor de Fransen. Wat een slappe tweede helft van de wereldkampioen.
90+1'

90'
De handen van De Kuip gaan op mekaar voor doelpuntenmaker Wijnaldum. Vilhena mag de wedstrijd volmaken van Koeman.
89'
De energietank van Depay loopt leeg. Hij gaat iets te zelfzuchtig zelf zijn kans en dat was niet de beste optie.
89'
86'
Dumfries houdt aan de cornervlag twee Fransen aan de praat. Voor Bergwijn zit de wedstrijd erop. Promes krijgt nog vijf minuten van Koeman.
84'

Nederland domineert

Babel is nog eens gevaarlijk, maar zijn vizier staat niet goed afgesteld. Nog 7 minuten heeft Frankrijk om iets aan de achterstand te doen. Al moet het daar de bal voor hebben en dat is voorlopig niet het geval.