Ga naar de inhoud
" "
De debuterende doelman Areola moest flink aan de bak na een uur spelen.
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
7
4
2
1
1
8
4
2
Frankrijk
7
4
2
1
1
4
4
3
Duitsland
2
4
0
2
2
3
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
DuitslandFrankrijk
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Daniele Orsato
stadion
Allianz Arena
toeschouwers
67485

Duitsland wint doelpuntenloos duel tegen Frankrijk op punten

 vr 7 september 2018 00:42
    1. 67' - Verv. Olivier Giroud door Ousmane Dembélé
    2. 89' - Geel - Antonio Rüdiger
    UEFA Nations League - speeldag 1 - 06/09/18 - 20:47

    De laatste 2 wereldkampioenen hebben elkaar in evenwicht gehouden. Noch Duitsland, de kampioen van 2014, noch Frankrijk, de kampioen van 2018, kwam tot scoren in München. Het was de eerste wedstrijd in League A van de nieuwe Nations League. 

    Voor Frankrijk was het de eerste wedstrijd na de wereldtitel in Rusland, voor Duitsland de eerste na de blamerende uitschakeling in de groepsfase op het WK. De eerste moest bevestigen, de tweede was uit op revanche.

     

    Maar een uur lang ontsteeg de kraker het niveau van een oefenmatch - wat de Nations League juist wil tegengaan - niet. Duitsland had meer de bal, maar creëerde geen kansen. Frankrijk speelde naar zijn vertrouwde WK-beeld: zeer gedisciplineerd en wachtend op die ene kans, vaak op stilstaande fases. Girouds kopbal was gevaarlijk.

     

    Het eerste kwartier na de rust was er amper beterschap. Mbappé leefde zich uit met nutteloze hakjes, de Duitsers kwamen er niet uit. Het publiek begon te fluiten.

     

    Op het uurde bloeide de partij toch open. De Duitsers kwamen opzetten en zetten doelman Areola, die zijn debuut maakte, flink aan het werk. Plots legde de Mannschaft leuke combinaties op het veld: Areola hield Reus, Hummels, Müller en Ginter van een doelpunt. Frankrijk was alleen gevaarlijk met een knal van Griezmann. Op basis van het spel in de 2e helft verdiende Duitsland een goal én de zege. Maar al bij al verwachtte de wereld toch meer van deze topper.

    " "
    Mbappé leverde een handvol fantasietjes af.

    Deschamps: "Goed resultaat"

    Op Lloris na - die niet fit was en door Areola gepast vervangen werd - zette Didier Deschamps allemaal spelers in die de WK-finale meemaakten. De Franse bondscoach was tevreden: "Het was een tamelijk gesloten match, ook al waren er mogelijkheden. Soms waren wij beter, soms zij. Er zat technisch veel afval in het spel, maar het is normaal dat de spelers op fysiek vlak niet op hun best zijn. Al hebben ze er alles aan gedaan om deze draw mogelijk te maken. Hoewel we wilden winnen. Duitsland moet een trauma te boven komen, zij zetten heel wat druk. We hoeven niet te gulzig te zijn: een draw in Duitsland is een goed resultaat."

     

    Joachim Löw had zijn team graag zien scoren: "De manier waarop we ons vandaag toonden was belangrijk. Na het debacle op het WK was cruciaal van een ander gezicht, een andere mentaliteit te tonen. Dat heeft het team goed gedaan. We waren goed georganiseerd, we werden nooit op de counter gepakt, wat nochtans de grote kracht is van de Fransen. Iedereen ging tot het uiterste. Na de rust hadden we 2 à 3 grote kansen om het verschil te maken. Maar ik ben heel tevreden over de vechtlust en de inzet van het team. Maar het is naïef te denken dat 1 match ons WK kan goedmaken. Dat is een lang proces. Dat zullen we pas op het volgende toernooi kunnen." 

    Fase per fase

    90+3' tweede helft
    89'
    46' tweede helft
    45+2' eerste helft
    1' eerste helft