Europa League is ver weg voor AA Gent na zure nederlaag tegen Omonia Nicosia

  1. 21' - Doelpunt - Charalampos Charalampous (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Andronikos Kakoullis door Tim Matavz
  2. 85' - Geel - Fabiano
  3. 82' - Verv. Andreas Hanche-Olsen door Matisse Samoise
  4. 82' - Verv. Alessio Castro-Montes door Joseph Okumu
  5. 81' - Verv. Jordan Torunarigha door Bruno Godeau
  6. 79' - Geel - Jordan Torunarigha
  7. 77' - Doelpunt - Brandon Barker (0 - 2)
  8. 74' - Verv. Bruno Felipe Da Silva door Fotis Papoulis
  9. 74' - Verv. Charalampos Charalampous door Brandon Barker
  10. 71' - Verv. Mix Diskerud door Roman Bezoes
  11. 69' - Geel - Andronikos Kakoullis
  12. 63' - Verv. Jens Petter Hauge door Laurent Depoitre
  13. 63' - Geel - Nemanja Miletic
  14. 60' - Geel - Charalampos Charalampous
  15. 47' - Verv. Núrio door Vadis Odjidja Ofoe

  De laatste horde richting de groepsfase van de Europa League is heel hoog geworden voor AA Gent na een zure nederlaag tegen Omonia Nicosia. De thuisploeg had kansen bij de vleet, maar slikte twee doelpunten. Als het volgende week de situatie niet kan rechtzetten in Cyprus, is er wel nog het vangnet van de Conference League.

  AA Gent - Omonia Nicosia in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gent toont na een slappe eerste helft een pak meer grinta na de rust en komt halfweg de tweede helft tot twee keer toe bijzonder dicht bij de 1-1. Maar zowel Cuypers als Depoitre kunnen oog in oog met doelman Fabiano niet scoren. 

  • Man van de match: Fabiano Ribeiro de Freitas, het is een naam die als muziek klinkt, maar bij Gent kregen ze toch vooral koppijn van de Omonia-doelman. De Braziliaan pakte na de rust uit met enkele cruciale reddingen en toonde zich een meester in tijdwinnen. 

  • Opvallend: Voor het 2e jaar op rij bezorgt Omonia Nicosia een Belgische ploeg problemen. Vorig seizoen raakte Antwerp nipt voorbij de Cyprioten in dezelfde fase van de kwalificaties. Omonia won toen thuis met 4-2, maar Antwerp won de terugmatch met 2-0 en triomfeerde in een bloedstollende penaltyreeks. 

  Slap Gent heeft geen antwoord op vinnig Omonia

  AA Gent won vorig seizoen de Belgische beker, Omonia Nicosia de Cypriotische. Beide ploegen stonden vanavond ook voor hun eerste Europese wedstrijd van het seizoen. Tot zover de gelijkenissen, want op het veld toonde Omonia een pak meer aanvalslust dan een lusteloos Gent, waar nieuwkomer Hauge meteen in de basis stond. 

  Grote kansen leverden het Cypriotische balbezit niet op, maar de bezoekers hadden het geluk aan hun kant. Een schot van Charalampous week af en liet Roef kansloos achter. Halfweg de eerste helft keek Gent zo tegen een achterstand aan. 

  Maar ook nadien raakte Gent maar niet onder stoom. Omonia bleef voor de aanval kiezen, de Gentse defensie had het bijzonder moeilijk met de hoge druk van de bezoekers. Pas kort voor de rust kreeg de thuisploeg eindelijk een bal tussen de palen. Fabiano moest zich helemaal uitrekken op een knap schot van Hauge. 

  Gent laat 1-1 liggen en krijgt deksel op de neus

  Na een bedroevende eerste helft tapte Gent uit een ander vaatje na de rust. Met invaller Odjidja tussen de lijnen toonde de thuisploeg een pak meer grinta. Het geluk dat Omonia bij de 0-1 had, had Gent evenwel niet. Een kopbal van Cuypers strandde op de paal en in de herneming besloot Odjidja nipt naast. 

  Gent voerde de druk op, de 1-1 hing in de lucht. Cuypers kwam er bijzonder dicht bij, maar kreeg de bal van dichtbij niet voorbij Fabiano. Ook de Depoitre, ingevallen voor de wat bleek debuterende Hauge, liet oog in oog met de Omonia-doelman een reuzenkans onbenut. 

  Die missers kwamen Gent duur te staan, want een kwartier voor het einde sloeg Omonia opnieuw genadeloos toe. De pas ingevallen Barker kreeg te veel ruimte in de zestien en gaf Roef het nakijken met een heerlijk schot. 2 kansen, 2 goals voor de Cyprioten. Schril contrast met de missers bij Gent na de rust. 

  De groepsfase van de Europa League is ver weg, Gent heeft volgende week een klein mirakel nodig in de hitte van Nicosia. Het vangnet van de Conference League wenkt.

  Hanche-Olsen: “Zware uitdaging, maar niet onmogelijk”

  “Dit is niet het resultaat dat we wilden, dit is zeer ontgoochelend. We hoopten om met een goed resultaat naar Cyprus te trekken, maar in de plaats daarvan wacht ons nu een bijzonder moeilijke uitdaging", toonde Andreas Hanche-Olsen zich teleurgesteld na de wedstrijd

   

  "Efficiëntie heeft vandaag het verschil gemaakt, maar we moeten ook naar onszelf kijken. Onze eerste helft was ondermaats, daar zijn we helemaal niet tevreden mee."

   

  "In de tweede helft speelden we wel goed. Zij kwamen maar één keer in onze zestien en ze scoorden. Het zit in details en die zaten ons vandaag niet mee, maar we hebben ze ook niet onze kant op geforceerd. We hebben volgende week geen mirakel nodig. Dit wordt een zware uitdaging, maar het is niet onmogelijk. We zijn nog uit moeilijke situaties geraakt."

  Vanhaezebrouck: “Geen scherpte en agressiviteit”

  Hein Vanhaezebrouck legde in zijn analyse meteen de vinger op de wonde: de ondermaatse eerste helft van zijn team. "Niemand had dit verwacht, ik denk zelfs onze tegenstander niet. Maar als je een Europa League-match aanvat op halve drive, dan is dat niet genoeg."

   

  "In de eerste helft was het voetbal niet goed genoeg, maar ook de scherpte en agressiviteit niet. We pakken weer een slap doelpunt. Ongelukkig kan je zeggen, maar als het telkens een afgeweken bal is, dan is het gewoon omdat je te laat bent. Dat schot moet afgeblokt worden voor het kan afwijken."

   

  "In de tweede helft lieten we wel zien dat we veel beter zijn, maar jammer genoeg scoren we niet. We hadden nochtans een ongelofelijke dominantie met enkele heel goede kansen. We kregen dan ook nog eens het deksel op de neus, dat was absoluut niet verdiend."

   

  "We moeten nu naar daar in heel moeilijke omstandigheden, tegen een tegenstander die kan afwachten. Het zal niet makkelijk zijn, maar het is niet uitgesloten dat we ons nog plaatsen. Als we de kansen die we vandaag lieten liggen, daar wel afmaken, dan kan het misschien nog. Maar dan gaan we 90 minuten veel scherper moeten zijn dan vandaag.” 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Zure Europese avond voor AA Gent. Het gaat in eigen huis met 0-2 de boot in tegen Omonia Nicosia. De Cyprioten toonden zich bijzonder efficiënt, terwijl Gent vooral in de tweede helft morste met de kansen. De groepsfase van de Europa League is ver weg, het vangnet van de Conference League wenkt. .
  3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Omonia Nicosia, Tim Matavz erin, Andronikos Kakoullis eruit
  4. tweede helft, minuut 86. De tijd begint te dringen voor Gent. Eén doelpunt kan opnieuw voor hoop zorgen. Bij deze tussenstand lijkt het veeleer de Conference League in plaats van de Europa League te worden voor Gent. .
  5. tweede helft, minuut 85. Het is maar de vraag of Gent dit nog kan rechtzetten in de hitte van Nicosia. Tom Boudeweel op Radio 1.
  6. Gele kaart voor Fabiano van Omonia Nicosia tijdens tweede helft, minuut 85
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Matisse Samoise erin, Andreas Hanche-Olsen eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Joseph Okumu erin, Alessio Castro-Montes eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Bruno Godeau erin, Jordan Torunarigha eruit
  10. Fabiano voorkomt aansluitingstreffer. Knappe actie van Hong in de zestien. Hij haalt in de draai gevaarlijk uit, maar Fabiano heeft een prima redding klaar. Omonia geeft geen krimp. . tweede helft, minuut 79.
  11. Gele kaart voor Jordan Torunarigha van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 79
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Brandon Barker van Omonia Nicosia. 0, 2.
  13. tweede helft, minuut 74. Invaller Barker maakt het nog erger voor Gent. Gent krijgt het deksel op de neus. Na de missers van Cuypers en Depoitre slaat Omonia genadeloos toe. Barker, pas in de ploeg gekomen, krijgt te veel ruimte in de zestien en jaagt de bal met een heerlijk schot voorbij de kansloze Roef. Gent zit in vieze papieren. .
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Omonia Nicosia, Fotis Papoulis erin, Bruno Felipe Da Silva eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Omonia Nicosia, Brandon Barker erin, Charalampos Charalampous eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Bezoes gaat de mist in. Bezoes krijgt meteen een dot van een kans om er 0-2 van te maken. Hij kan helemaal vrij uithalen in de zestien, maar mistrapt zich compleet. Zijn schot gaat meters naast. .
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Omonia Nicosia, Roman Bezoes erin, Mix Diskerud eruit
  18. tweede helft, minuut 69. Bezoes krijgt staande ovatie. Bezoes maakt zijn entree bij Omonia, hij neemt de plaats in van Diskerud. De ex-speler van Gent krijgt een staande ovatie van de thuissupporters. .
  19. Gele kaart voor Andronikos Kakoullis van Omonia Nicosia tijdens tweede helft, minuut 69
  20. tweede helft, minuut 68. Ook Depoitre kan niet scoren. Gent morst nu toch met de kansen. Odjidja brengt Depoitre knap alleen voor Fabiano, maar de invaller krijgt de bal niet voorbij de doelman. Dit zijn dure missers. .