120'
    Jeanuël Belocian
    2 - 1
    120'

Rennes kende donderdagavond een bijzonder pijnlijke Europese aftocht. Tot de allerlaatste minuut van de verlengingen was de kwalificatie voor de 1/8e finales van de Europa League binnen. Sjachtjor scoorde pas in de 120e minuut de goal waarmee het penalty's uit de brand sleepte en daarin ging Rennes helemaal ten onder.

Rennes had de heenwedstrijd tegen Sjachtjor met 2-1 verloren. Rennes moest dus scoren en rekende daarvoor op Jeremy Doku, de enige Belg in de basis bij de Franse club. Arthur Theate en Ibrahim Salah begonnen op de bank.

Pas na de pauze scoorde Rennes een eerste keer. Zo ging de wedstrijd naar verlengingen.

Twee Belgen leken de helden van de avond te worden. Doku werd gelanceerd op de rechterflank en bleek onhoudbaar. De Rode Duivel hield het hoofd ondanks de inspanning koel voor doel en bediende Salah aan de tweede paal (video).

Het stadion ontplofte. 2-0 voor Rennes in de 107e minuut en op dat moment de thuisploeg naar de 1/8e finales.

De koude douche volgde in de 120e minuut toen de bezoekers toch nog de belangrijke 2-1 maakten. Zoals op veel velden donderdagavond moesten penalty's beslissen over de kwalificatie voor de volgende ronde.

Doku ging van held naar antiheld. Hij was een van de drie penaltymissers bij Rennes. Een misser te veel. Sjachtjor won de penaltyreeks met 4-5.