Wat een ommekeer: Union blijft foutloos in Europa League dankzij 2 late goals bij Braga

  1. 24' - Geel - Vitor Tormena
  2. 18' - Geel - Teddy Teuma
  1. 90+4' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (1 - 2)
  2. 90+4' - Geel - Anthony Moris
  3. 90+2' - Verv. Lazare Amani door Cameron Puertas
  4. 90+1' - Verv. Dante Vanzeir door Ross Sykes
  5. 90' - Verv. André Castro door Jean-Baptiste Gorby
  6. 90' - Verv. Abel Ruiz door Álvaro Djaló
  7. 87' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (1 - 1)
  8. 84' - Verv. Bart Nieuwkoop door Guillaume François
  9. 84' - Verv. Ismaël Kandouss door Gustaf Nilsson
  10. 80' - Verv. Ricardo Horta door Diego Lainez
  11. 80' - Verv. Vitor Oliveira door Simon Banza
  12. 68' - Verv. Loic Lapoussin door Simon Adingra
  13. 66' - Verv. Andre Horta door Rodrigo Gomes
  14. 63' - Geel - Fabiano Silva
  15. 50' - Doelpunt - Abel Ruiz (1 - 0)
  50'goalAbel Ruiz1 - 0
  87'goalGustaf Nilsson1 - 1
  90+4'goalGustaf Nilsson1 - 2

  Union heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op een Europese lente in de Europa League. De Belgische vicekampioen had in Braga een resem kansen, zag 2 doelpunten afgekeurd en kwam tegen de gang van het spel in op achterstand, maar keerde het in een dol slot nog helemaal om. Na 3 speeldagen pronkt Union nog altijd met het maximum.

  Braga - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gustaf Nilsson lijkt Union in extremis nog een punt te bezorgen, maar er valt nog een appel uit de Portugese lucht. De Zweed frommelt in de extra tijd het leer nog in doel. Van een nederlaag naar een zwaarbevochten zege in slechts enkele minuten tijd.
   
  • Man van de match: In de 84e minuut valt Gustaf Nilsson in en slechts enkele minuten later doet hij al de netten trillen. Alsof dat nog niet genoeg is, bezorgt hij Union alsnog de zege.
   
  • Opvallend: Union leek de tanden stuk te bijten op de stugge Portugezen. In de eerste helft werd tot 2 keer toe een doelpunt afgekeurd. Eerst voor handspel van Vanzeir, daarna voor buitenspel van Nieuwkoop.

  Twee doelpunten afgekeurd

  Vooraf werd er gevreesd voor een felle start van Braga, toch de nummer 2 in Portugal op dit moment. Daar kwam echter niks van in huis. Het was zelfs Union dat de touwtjes strak in handen had.


  De kansen waren vooral voor de Brusselaars en in de eerste helft werd er ook 2 keer gescoord. Maar voor Vanzeir (hands) en Nieuwkoop (buitenspel) ging het feestje niet door. 

   

  Net voor de rust leek die verdiende treffer dan toch te vallen, maar Boniface zag zijn geweldige volley op de lat uit elkaar spatten.

  Nilsson maakt het verschil in dolle slotfase

  Union was de betere ploeg, totdat het spreekwoordelijke deksel op de neus viel. We waren nog maar enkele minuten ver in de 2e helft wanneer Vitinha de 1-0 op een schoteltje aanbood voor Abel Ruiz.


  Een koude douche voor Union, maar bij de vicekampioen lieten ze de kopjes niet hangen. Integendeel zelfs. Nieuwkoop had de 1-1 aan de voet, maar botste nog op een Portugees.


  'Het mag niet zijn', zag je de bezoekers denken. Het venijn zat wel degelijk in de staart. Gustaf Nilsson werkte eerst een prima assist van Adingra af en stond daarna op de goede plek om de 1-2 in doel te prikken. 

   

  1-0 of 1-2, het is een wereld van verschil. Net als Club Brugge begint nu ook Union met 9 op 9 aan het Europese avontuur.

  Geraerts: "Invallers doen waarvoor ze dienen"

  • Gustaf Nilsson: "Het is een fantatisch gevoel voor mij persoonlijk en voor het team was het een geweldige avond. Bij dat eerste doelpunt was het een zeer goede pass van Adingra.Hij kwam perfect aan met die chip. Ik had één controle nodig en schoot hem in de verste hoek binnen. Lekkere finish. Bij de tweede treffer was Adingra er weer bij betrokken. Hij wilde schieten en de bal belandde voor mijn voeten. Ik moest hem er maar in duwen."
   
  • Karel Geraerts: "Het was een goede wedstrijd van onze kant tegen een team dat toch 2e staat in Portugal. Dan moet je gewoon goed zijn. Ik denk dat de eerste helft redelijk gesloten was. Al vond ik ons bij momenten toch het overwicht hebben. In de tweede helft komen we op achterstand en vanaf dat moment zijn we echt beginnen voetballen.De spelers op het veld hebben het gewoon heel goed gedaan. Dan doen de invallers waarvoor ze dienen, door het verschil te maken."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 56. Einde. De wedstrijd zit erop en Union pakt 9 op 9 in Europa. In de tweede helft kwam het wel op achterstand, maar Nilsson keerde de situatie met 2 doelpunten. In het ultieme slot zorgde hij voor de zege.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Nilsson maakt er nog 1-2 van! Ongelofelijk, Union lijkt op de valreep de drie punten binnen te halen. Nilsson staat op de goede plek om het leer binnen te tikken: 1-2. De Zweed kroont zich hier tot matchwinnaar.  .
  4. tweede helft, minuut 94. Union met de late, maar verdiende comeback.

   Union met de late, maar verdiende comeback

  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Gustaf Nilsson van Union. 1, 2.
  6. Gele kaart voor Anthony Moris van Union tijdens tweede helft, minuut 94
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Lazare Amani eruit
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Union, Ross Sykes erin, Dante Vanzeir eruit
  9. tweede helft, minuut 90. 5' extra. We krijgen nog 5 minuten toegevoegde tijd. Delen beide ploegen de punten?  .
  10. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Sporting Braga, Jean-Baptiste Gorby erin, André Castro eruit
  11. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Sporting Braga, Álvaro Djaló erin, Abel Ruiz eruit
  12. tweede helft, minuut 87. Dan toch! Union komt op gelijke hoogte met Braga.

   Dan toch! Union komt op gelijke hoogte met Braga

  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Gustaf Nilsson van Union. 1, 1.
  14. tweede helft, minuut 86. Nilsson zorgt voor de 1-1! Eindelijk is het prijs voor Union. Adingra stuurt Nilsson prima het straatje in en via de paal trapt de invaller binnen. Fraai doelpunt van de Zweed.  .
  15. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Bart Nieuwkoop eruit
  16. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Union, Gustaf Nilsson erin, Ismaël Kandouss eruit
  17. tweede helft, minuut 83. We zitten zo stilaan in de slotfase van deze partij. Kan Union nog een verdiend punt uit de brand slepen?  .
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Sporting Braga, Diego Lainez erin, Ricardo Horta eruit
  19. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Sporting Braga, Simon Banza erin, Vitor Oliveira eruit
  20. tweede helft, minuut 74. Nieuw gevaar van Union. Lazare is de volgende in de rij die gevaar creëert. Met een lage voorzet wil hij het leer op een schoteltje klaarleggen voor Boniface, maar die zat nog wat te ver. Hier zat meer in.  .