Antwerp plaatst zich na bloedstollende strafschoppenserie voor poules Europa League

  1. 31' - Geel - Radja Nainggolan
  2. 29' - Doelpunt - Koji Miyoshi (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Mix Diskerud door Panagiotis Zachariou
  2. 87' - Geel - Björn Engels
  3. 85' - Doelpunt - Pieter Gerkens (2 - 0)
  4. 82' - Verv. Loizos Loizou door Héctor Yuste
  5. 80' - Geel - Abdoulaye Seck
  6. 79' - Verv. Jelle Bataille door Sam Vines
  7. 79' - Verv. Radja Nainggolan door Abdoulaye Seck
  8. 73' - Geel - Jan Lecjaks
  9. 72' - Verv. Benson Manuel door Pieter Gerkens
  10. 71' - Geel - Jelle Bataille
  11. 71' - Geel - Mix Diskerud
  12. 58' - Verv. Fotis Papoulis door Marinos Tzionis
   1. 97' - Geel - Panagiotis Zachariou
   2. 92' - Verv. Björn Engels door Alhassan Yusuf
    1. 114' - Geel - Jordi Gómez
    2. 113' - Geel - Michel Ange Balikwisha
    3. 111' - Verv. Abdullahi Shehu door Paris Psaltis
    29'goalKoji Miyoshi1 - 0
    85'goalPieter Gerkens2 - 0

    Het is dan toch de Europa League voor Antwerp. Na een potje eenrichtingsvoetbal tegen Omonia Nicosia slaagde Stamnummer 1 erin om een dubbele achterstand nog goed te maken na goals van Miyoshi en Gerkens. In de verlengingen vielen geen goals. Antwerp klaarde de klus vanaf de stip, waarna de Bosuil ontplofte.

    Een Bosuil gevuld met hoop. Antwerp, met Nainggolan aan de aftrap, moest 2 doelpunten goedmaken tegen Omonia Nicosia.


    Meteen was duidelijk wat de intentie was van de bezoekers: niet op zoek gaan naar een extra goal, maar vooral geen treffers incasseren. Een Cypriotische muur in Antwerpen.

    Lange tijd bleef die overeind staan. Antwerp kwam niet verder dan wat halve kansjes via Benson en Miyoshi. De Japanner was met voorsprong de meest dreigende speler voor rust.


    Na 26 minuten krulde hij een voorzet afgemeten tot bij Bataille, maar die kopte via de grond net over. Een eerste waarschuwing van de Great Old. Eentje die meteen gevolgd zou worden door een voltreffer.


    Wéér met Miyoshi in de hoofdrol. Al kreeg hij daarbij de assistentie van Butez en Eggestein. De doelman lanceerde een uitstekende verre bal, die doorgekopt werd door de Duitse targetspits. Miyoshi dook alleen op voor Fabiano en liftte perfect over de doelman (1-0).

    Zoeken naar tweede goal

    Na de blitzstart moest Antwerp even op adem komen. Omonia blonk ondertussen vooral uit in niet gevaarlijk zijn. Dat een schot van Lecjaks dat meters naast hobbelde de beste kans was voor de bezoekers zei eigenlijk alles.

    Maar Antwerp had dus nog steeds een doelpunt goed te maken om verlengingen uit de brand te slepen. Opnieuw kwam het gevaar via Benson en Miyoshi, maar 3 pogingen leidden niet tot een goal. Ook Eggestein was 2 keer niet doortastend genoeg.

    De klok tikte steeds luider op de Bosuil. Priske gooide 10 minuten voor tijd zijn laatste troeven op tafel met Vines en stormram Seck, die Nainggolan kwam aflossen. Eerder was ook Gerkens ingevallen.

    Gerkens de verlosser, Butez de held

    Een gouden zet van Priske. Want na een uitstekende actie van Balikwisha dook de invaller op het ideale moment op rond de strafschopstip om de 2-0 binnen te duwen. Diep in de extra tijd liet Eggestein zelfs nog na om de kwalificatie binnen de 90 minuten af te dwingen.


    Verlengingen dus op de Bosuil. Daarin was Antwerp baas over de bal, maar leidde dat lang niet tot mogelijkheden. Tot een onwaarschijnlijk kansensalvo volgde op het einde van de 1e verlenging. Maar 5 pogingen op evenveel seconden resulteerden niet in de 3-0.

    Penalty's moesten beslissen over het lot van Antwerp. Verstraete, Eggestein en Miyoshi bleven ijskoel. Butez kroonde zich tot grote held met twee gestopte strafschoppen en zag Gomez missen. De Bosuil ontplofte: Antwerp trekt naar de poules van de Europa League.

    De goals van Antwerp

    Fase per fase

    1. strafschoppen, 01 uur 41 match afgelopen
    2. 27-08-2021.
    3. strafschoppen, 23 uur 40. Antwerp naar de Europa League! De Bosuil barst uit zijn voegen! Omonia mist voor de derde keer, Antwerp mag naar de Europa League! .
    4. strafschoppen, 23 uur 39. Miyoshi faalt niet. De kwalificatie komt nu wel heel dichtbij. Moyishi trapt perfect in de bovenhoek. 3-2 voor Antwerp! Bij een misser van Omonia is de Great Old geplaatst... .
    5. strafschoppen, 23 uur 38. Yuste houdt hoop van Omonia levend. Yuste geeft Omonia nog een sprankeltje hoop. Hij trapt zijn elfmeter binnen. .
    6. strafschoppen, 23 uur 38. Eggestein trapt Antwerp op 2-1. Eggestein houdt zijn cool en trapt Antwerp op 2-1! .
    7. strafschoppen, 23 uur 37. Butez keert de strafschop van Lecjaks. Lecjaks (ex-Anderlecht) tekent voor een tweede misser bij Omonia. Eggestein kan Antwerp weer op voorsprong brengen. .
    8. strafschoppen, 23 uur 36. Slappe strafschop van Gerkens, Antwerp is bonus kwijt. Een zwakke strafschop van Gerkens wordt simpel gepakt door Fabiano. Antwerp is zijn bonus kwijt. .
    9. strafschoppen, 23 uur 35. Atiemwen schiet wel raak. 1 op 2 voor Omonia. Atiemwen schiet wel raak door het midden. .
    10. strafschoppen, 23 uur 35. Verstraete zet Antwerp op 1-0! De Bosuil ontploft! Verstraete knalt zijn elfmeter via de lat in doel: 1-0 voor Antwerp. .
    11. strafschoppen, 23 uur 33. Omonia start met een misser! De ideale start voor Antwerp. Gomez schiet zijn strafschop ver naast.  Nu is het de beurt aan Birger Verstraete... .
    12. strafschoppen, 23 uur 28. Strafschoppen! Penalty's zullen uitmaken of het Europa of Conference League wordt voor Antwerp. Wie houdt het hoofd het koelst? .
    13. 26-08-2021.
    14. . Gemiste strafschop tijdens strafschoppenreeks door Panagiotis Zachariou van Omonia Nicosia.
    15. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Koji Miyoshi van Antwerp. 3, 2.
    16. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Héctor Yuste van Omonia Nicosia. 2, 2.
    17. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Johannes Eggestein van Antwerp. 2, 1.
    18. . Gemiste strafschop tijdens strafschoppenreeks door Jan Lecjaks van Omonia Nicosia.
    19. . Gemiste strafschop tijdens strafschoppenreeks door Pieter Gerkens van Antwerp.
    20. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Iyayi Atiemwen van Omonia Nicosia. 1, 1.
    21. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Birger Verstraete van Antwerp. 1, 0.
    22. . Gemiste strafschop tijdens strafschoppenreeks door Jordi Gómez van Omonia Nicosia.
    23. strafschoppen, 01 uur 32 match begonnen
    24. 27-08-2021.
    25. tweede verlenging, minuut 114. Beslissen penalty's over Europa of Conference League? Het dreigt een absolute thriller te worden op de Bosuil. Nog 5 minuten tot strafschoppen. In de vorige ronde knikkerde Omonia vanop elfmeter Kazan uit de Europa League. .
    26. Gele kaart voor Jordi Gómez van Omonia Nicosia tijdens tweede verlenging, minuut 114
    27. Gele kaart voor Michel Ange Balikwisha van Antwerp tijdens tweede verlenging, minuut 113
    28. tweede verlenging, minuut 111. Vervanging bij Omonia Nicosia, Paris Psaltis erin, Abdullahi Shehu eruit
    29. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    30. eerste verlenging, minuut 105. Einde van de 1e verlenging. De Bosuil vloekt nog na van dat reeksje gemiste kansen. De eerste verlengingen zit erop, op naar de tweede helft. .
    31. eerste verlenging, minuut 102. Onwaarschijnlijk: geen 3-0 voor Antwerp na kansensalvo. 5 kansen op evenveel seconden? Een onwaarschijnlijk kansensalvo ontvouwt zich voor Antwerp. Maar Vines, Balikwisha, Gerkens en Miyoshi stuiten op Fabiano of verdedigers. De Japanner treft met een kopbal ook de lat. Wat een pech voor Antwerp. Dit moest de 3-0 zijn. .