VIDEO: Napoli ziet sterretjes in Camp Nou, maar Ferran Torres vergeet het af te maken

  terugwedstrijd 4 - 2
  1. 40' - Geel - André-Frank Zambo Anguissa
  2. 30' - Doelpunt - Piotr Zielinski (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Alex Meret
  2. 87' - Verv. Pierre-Emerick Aubameyang door Luuk de Jong
  3. 86' - Verv. André-Frank Zambo Anguissa door Kevin Malcuit
  4. 85' - Verv. Eljif Elmas door Mário Rui
  5. 82' - Verv. Óscar Mingueza door Sergiño Dest
  6. 81' - Verv. Victor Osimhen door Dries Mertens
  7. 81' - Verv. Piotr Zielinski door Diego Demme
  8. 73' - Verv. Lorenzo Insigne door Adam Ounas
  9. 71' - Geel - Fabián Ruiz
  10. 66' - Verv. Frenkie de Jong door Sergio Busquets
  11. 66' - Verv. Adama Traoré door Ousmane Dembélé
  12. 66' - Verv. Nico Gonzalez door Pablo Gavi
  13. 60' - Doelpunt strafschop - Ferran Torres (1 - 1)
  30'goalPiotr Zielinski0 - 1
  60'penalty goalFerran Torres1 - 1

  FC Barcelona moet in Italië vol aan de bak wil het de Europa League winnen. Het bleef na een potje éénrichtingsvoetbal in de tweede helft steken op 1-1 tegen Napoli. Ferran Torres maakte op het uur gelijk vanaf de stip, maar miste ook drie huizenhoge kansen. Dries Mertens mocht een kwartiertje meespelen, maar kwam amper in het stuk voor.

  Barcelona - Napoli in een notendop

  • Sleutelmoment: De VAR past het reglement nauwgezet toe en wijst de ref op vederlicht handspel van Napoli-speler Jesus. Torres neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de verdiende 1-1 op het scorebord.  

   

  • Man van de Match: Ferran Torres bepaalt het eindresultaat. Niet alleen omdat hij de penalty omzet, maar vooral omdat hij zowel in de eerste als de tweede helft een enorme kansen miste. Zijn tranen na de match zeggen genoeg.

   

  • Statistiek: Barcelona heeft dit seizoen in vier Europese matchen enkel van Dinamo Kiev kunnen winnen. Tegen Bayern verloor het, tegen Benfica en Napoli speelde het gelijk.

  • Opvallend: Hoe moet het tot de zomer verder met Ousmane Dembélé in Camp Nou? De Fransman kreeg bij zijn invalbeurt en bij elke baltoets een striemend fluitconcert over zich van de eigen fans.

  Leuke Europa League-avond in Camp Nou

  Kon Camp Nou zich opladen voor een wedstrijd in de Europa League? Ja, 77.000 fans hadden een kaartje gekocht en de spelers van beide ploegen hadden er zin in. 

   

  Het werd een leuke eerste helft, ondanks een beperkt aantal kansen. De eerste was na zes minuten voor Pedri, maar de misser van landgenoot Torres alleen voor doel was pijnlijker. Vooral omdat het een kantelmoment was. Napoli was meteen erna wel efficiënt.

   

  Na een knappe combinatie redde Ter Stegen het eerste schot van Zielinski, maar hij was kansloos tegen de rebound van de Pool.

   

  Na de pauze stond er eigenlijk nog maar een ploeg op het veld. Barcelona verdiende de gelijkmaker, maar had wel de hulp van een regelneef in het VAR-lokaal nodig. Een voorzet raakte de hand van Napoli-speler Jesus vederlicht. Het spel ging voort tot de VAR tussenkwam en de bal op de stip ging. 

   

  Torres toonde lef na zijn misser, zette zich achter de bal en scoorde: 1-1. 

   

  De slotfase werd nog een rollercoaster.  Torres miste opnieuw twee enorme kansen. Invaller Luuk De Jong scoorde bijna met een omhaal en de ingevallen Dries Mertens trapte bij een zeldzame tegenaanval de 1-2 op Ter Stegen. Het bleef 1-1 en dat belooft voor de terugmatch.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 100 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 100. Laatste fluitsignaal. Barcelona maakt in een beklijvende tweede helft verdiend gelijk tegen Napoli, al had het daar de hulp van de VAR voor nodig. Dries Mertens kreeg niet meer dan een kwartier, en wist daarin ook bijna de 1-2 te maken.  .
  3. Onderbreking. De storm gaat even liggen omdat Gavi en Fabian Ruiz bij een kopduel hoofd tegen hoofd zijn gebotst. Een flinke buil voor Gavi en bloed bij Ruiz zijn het gevolg. Napoli zal blij zijn dat ze even kunnen ademhalen. . tweede helft, minuut 95.
  4. tweede helft, minuut 93. Mooie actie en kans voor Mertens, maar hij mikt te centraal.

   Mooie actie en kans voor Mertens, maar hij mikt te centraal

  5. tweede helft, minuut 93. Wat een slotfase. Het spel dendert van de ene kant naar de andere in deze eindfase. Torres krijgt nog maar eens een grote kans om de match te winnen voor Barcelona na een een-twee met Luuk De Jong. Hij knalt weer oven. .
  6. tweede helft, minuut 92. Nog bijna de 1-2 van Mertens !! De eerste echte tegenaanval van Napoli in de tweede helft is bijna goed voor de 1-2. De bal voorzet komt moeilijk voor zijn voet. Meer dan tussen de palen schieten zit er niet in. .
  7. Gele kaart voor Alex Meret van Napoli tijdens tweede helft, minuut 92
  8. tweede helft, minuut 90. De Jong scoort bijna met een omhaal. Luuk, Luuk, Luuk rolt van de tribunes, zo waar. Barcelona blijft aandringen. Dest zet voor, het torinstinct van De Jong doet de rest. Hij kiest voor een omhaal, de enige optie. Knappe poging, die niet ver naast gaat. .
  9. tweede helft, minuut 90. Sublieme omhaal van De Jong gaat naast.

   Sublieme omhaal van De Jong gaat naast

  10. Torres met enorme misser 2.0. Wat hij deed in de eerste helft, doet Torres ook na de rust: een enorme kans missen. Na een geniaal hakje van Pedri moet hij altijd scoren schuin voor doel, maar hij knalt opnieuw over. . tweede helft, minuut 88.
  11. tweede helft, minuut 87. Torres mist gigantische kans op 2-1.

   Torres mist gigantische kans op 2-1

  12. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij FC Barcelona, Luuk de Jong erin, Pierre-Emerick Aubameyang eruit
  13. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Napoli, Kevin Malcuit erin, André-Frank Zambo Anguissa eruit
  14. tweede helft, minuut 85. Napoli kiest voor de loopgraven. Napoli brengt nog twee defensief ingestelde spelers in het veld. Het gaat om Mario Rui en Malcuit in de plaats van Elmas en Anguissa. Bij Barcelona komt Luuk De jong voor Aubameyang. .
  15. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Napoli, Mário Rui erin, Eljif Elmas eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Barcelona, Sergiño Dest erin, Óscar Mingueza eruit
  17. Blessure. Napoli-middenvelder Anguissa kan niet verder. Hij lijkt een spierblessure te hebben opgelopen. Bij Barcelona maken ze gebruik van de korte onderbreking om Dest in de ploeg te brengen. Mingueza gaat rusten. . tweede helft, minuut 81.
  18. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Napoli, Dries Mertens erin, Victor Osimhen eruit
  19. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Napoli, Diego Demme erin, Piotr Zielinski eruit
  20. tweede helft, minuut 80. Daar is Mertens dan toch. Nog twee nieuwe namen betreden het veld bij Napoli. Osimhen maakt plaats voor Dries Mertens diep in de spits. Hij krijgt ruim tien minuten. Ook Demme valt in als vervanger voor doelpuntenmaker Zielinski. .