Pijnlijk verlies tegen Rapid Wien betekent Europese zwanenzang voor Genk

 1. 42' - Geel - Maximilian Ullmann
 2. 41' - Verv. Ercan Kara door Oliver Strunz
 3. 30' - Doelpunt - Robert Ljubicic (0 - 1)
 4. 22' - Geel - Martin Moormann
 1. 90+3' - Geel - Paul Gartler
 2. 90+1' - Geel - Carlos Cuesta
 3. 90' - Verv. Maximilian Ullmann door Marko Dijakovic
 4. 79' - Verv. Ángelo Preciado door Luca Oyen
 5. 77' - Geel - Filip Stojkovic
 6. 76' - Verv. Robert Ljubicic door Srdjan Grahovac
 7. 76' - Verv. Marco Grull door Jonas Antonius Auer
 8. 76' - Geel - Marco Grull
 9. 70' - Verv. Gerardo Arteaga door Simen Juklerød
 10. 55' - Geel - Oliver Strunz
 11. 51' - Geel - Paul Onuachu
30'goalRobert Ljubicic0 - 1

Racing Genk is Europees uitgeteld. De Limburgers maakten nog kans op overwintering in de Europa League of de Conference League, maar gingen in eigen huis pijnlijk onderuit tegen Rapid Wien en blijven zo met lege handen achter. Een nieuwe dreun voor de ploeg van nieuwbakken coach Bernd Storck.

Racing Genk - Rapid Wenen in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na een halfuur komt Rapid Wenen verdiend op voorsprong. Balverlies na een Genkse corner leidt een snedige Weense counter in en Schick biedt Ljubicic de openingsgoal aan.

 • Man van de match: Robert Ljubicic zorgde voor de enige treffer van de avond en loodste zijn team zo in de laatste groepswedstrijd alsnog naar de Conference League. Zonder een sterk keepende Vandevoordt had hij kort na de rust ook nog voor de assist voor de 0-2 gezorgd.

 • Opvallend: Genk wacht al sinds eind oktober op een overwinning. Na de uitzege bij Zulte Waregem kon het nu al in 8 opeenvolgende wedstrijden niet meer winnen, met 4 gelijke spelen en 4 nederlagen.

Bekijk het verslag:

Trainerswissel sorteert geen effect

Bernd Storck kreeg als debuut meteen een stevig examen met Europese overwintering als inzet. Ook voor de Genkse spelers was het een kans om het vertrouwen te winnen van de nieuwe coach, maar die gaven niet thuis in de eerste helft.

 

Rapid Wenen toonde wél gretigheid en drukte een slap Genk meteen achteruit. Grull zette Vandevoordt op het kwartier een eerste keer aan het werk en vijf minuten later moest de Genkse doelman écht zijn kunnen tonen op een poging van Kara.

 

Genk was enkel gevaarlijk toen Rapid-doelman Gartler aan het klungelen sloeg, maar Thorstvedt kon slechts een corner afdwingen. Die leidde na knullig Genks balverlies bovendien de 0-1 voor Rapid in. Schick vond Ljubicic en die rondde de counter netjes af.

Ljubicic werkt snelle counter af en brengt Rapid Wenen op 0-1

Rapid geeft voorsprong niet meer uit handen

Storck dropte bij de start van de tweede helt Onuachu, Cuesta én Lucumi in de ploeg, maar het was toch weer Rapid dat voor het eerste gevaar zorgde. Vandevoordt vermeed met een goede tussenkomst dat Strunz meteen een scherpe counter kon afronden.

 

Toch zat er plots meer schwung in bij Genk. Gartler moest zich tot twee keer toe onderscheiden, eerst op een lage knal van Onuachu en ook Thorstvedt hield hij met een knappe voetveeg van de gelijkmaker.

 

Na een goed begin deemsterde Genk weer wat weg. De thuisploeg bleef de hoekschoppen wel opstapelen, maar puurde daar weinig tot niks uit. De knappe invalbeurt van Oyen gaf de Genkse supporters nog wat hoop in de slotfase, al was het Cuesta die de laatste kans op een gelijkspel en dus een ticket voor de Conference League naast kopte.

Boze Onuachu gaat even neus aan neus staan met de ref

Storck: "Positief voor de toekomst"

 • Kristian Thorstvedt (Racing Genk): “Op die manier een goal incasseren, dat kan niet op dit niveau. In de tweede helft ging het beter, maar we moeten het gewoon afmaken. Zo simpel is het. We hebben nu 8 wedstrijden zonder overwinning, we moeten iets doen. We moeten analyseren hoe we meer kansen kunnen creëren en minder goals slikken. In de eerste helft hadden we het duidelijk moeilijk, in de tweede helft wisten we beter wat we moesten doen, maar de bal wou er niet in.”

 • Paul Onuachu (Racing Genk): “De eerste helft verliep niet zoals gepland, maar in de tweede helft hebben we gevochten. We hadden wat meer geluk nodig, maar bij Rapid stond het defensief ook goed. We moeten het goede uit de tweede helft meenemen naar de volgende wedstrijd. De volle focus komt nu op de competitie te liggen, we gaan daar het beste van proberen te maken. We moeten gewoon hard blijven werken.”

 • Bernd Storck (trainer Racing Genk): “De ontgoocheling is groot, want dit team staat verder op basis van wat ik gisteren op training zag. Maar in de eerste helft maakten we veel fouten, we zaten niet in de wedstrijd. Het ontbrak ook aan vertrouwen. We moeten uit onze fouten leren, maar ik zag ook heel wat positieve zaken in de tweede helft. Met wat geluk hadden we toen ook kunnen scoren. Ik ben positief voor de toekomst en ik wil die positieve sfeer ook overbrengen op het team. We hebben een sterk team, maar ze moeten nog leren en hard werken.”

Storck: "Moeten uit onze fouten leren"

Bongonda: "De coach is hier 24 uur, hij kan ook geen mirakels verrichten"

Onuachu: "We moeten het goeie meenemen uit de tweede helft"

Thorstvedt: "8 matchen zonder zege, we moeten hier dringend iets aan doen"

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
 2. Gele kaart voor Paul Gartler van Rapid Wien tijdens tweede helft, minuut 93
 3. Gele kaart voor Carlos Cuesta van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 91
 4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Rapid Wien, Marko Dijakovic erin, Maximilian Ullmann eruit
 5. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Ángelo Preciado eruit
 6. Gele kaart voor Filip Stojkovic van Rapid Wien tijdens tweede helft, minuut 77
 7. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Rapid Wien, Srdjan Grahovac erin, Robert Ljubicic eruit
 8. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Rapid Wien, Jonas Antonius Auer erin, Marco Grull eruit
 9. Gele kaart voor Marco Grull van Rapid Wien tijdens tweede helft, minuut 76
 10. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KRC Genk, Simen Juklerød erin, Gerardo Arteaga eruit
 11. Gele kaart voor Oliver Strunz van Rapid Wien tijdens tweede helft, minuut 55
 12. Gele kaart voor Paul Onuachu van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 51
 13. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 14. tweede helft, 22 uur 54. Einde. Een debuut in mineur voor nieuwbakken Genk-coach Bernd Storck. Genk is Europees uitgeschakeld na een 0-1-thuisnederlaag tegen Rapid Wenen, het eindigt troosteloos als laatste in zijn poule. .
 15. tweede helft, 22 uur 51. Cuesta kopt naast! De 14e hoekschop voor Genk levert bijna nog de gelijkmaker op. Cuesta veert hoog op aan de tweede paal, maar krijgt zijn kopbal niet binnen het kader. .
 16. tweede helft, 22 uur 51. Ultieme kopbal van Cuesta gaat nog naast.

  Ultieme kopbal van Cuesta gaat nog naast

 17. tweede helft, 22 uur 49. Gartler blijft knoeien. Gartler jaagt Rapid nog eens de stuipen op het lijf door te lang te talmen en de bal dan tegen Onuachu aan te trappen, maar de spits zit er onvoldoende bij om de bal ook te onderscheppen. .
 18. tweede helft, 22 uur 48. 6 minuten extra. Rapid liet in de tweede helft niet na om tijd te winnen en 6 minuten extra lijkt dan ook een billijk besluit van de spelleiding.  .
 19. tweede helft, 22 uur 40. Oyen kan Onuachu net niet bereiken. Oyen zorgt nu toch voor de flitsen bij Genk. Hij zet Aiwu vlot in de wind op links en trekt de bal vanaf de achterlijn goed voor doel, maar Gartler is alert en werkt de bal voor de aanglijdende Onuachu in hoekschop. Die levert, nog maar eens, niks op. .
 20. tweede helft, 22 uur 39. Filip Joos.