Ga naar de inhoud
Antwerp gaat in laatste instantie met lege handen naar huis.

Griekse tragedie voor Antwerp: wedstrijd tegen Olympiakos duurt 2' te lang

 do 16 september 2021 22:51
    1. 53' - Geel - Jelle Bataille
    2. 53' - Doelpunt - Youssef El Arabi (1 - 0)
    3. 68' - Geel - Aguibou Camara
    4. 76' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 1)
    5. 77' - Verv. Yann M'Vila door Mathieu Valbuena
    6. 82' - Verv. Aguibou Camara door Marios Vrousai
    7. 90+2' - Geel - Pieter Gerkens
    UEFA Europa League - speeldag 1 - 16/09/21 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    53'
    Youssef El Arabi
    53'
    Youssef El Arabi
    1 - 0
    76'
    Mbwana Samatta
    1 - 1
    Mbwana Samatta
    76'

    Antwerp had in de 1e Europa League-wedstrijd een tijd zicht op een punt. Nadat Samatta de openingstreffer van El-Arabi uitwiste, scoorde Reabciuk in het ultieme slot nog de 2-1. Zo keert "The Great Old" zonder punten weer huiswaarts. Bataille pakte ook nog 2 gele kaarten.

    Olympiakos - Antwerp in een notendop:

    • Sleutelmoment: De 89e minuut veranderde alles voor Antwerp. Ze waren naar Griekenland gekomen voor een punt en leken dat doel ook relatief vlot over de streep te trekken. Tot Buta plots besliste om een ommetje in zijn tuin te maken.
    • Man van de match: Wij willen weten wat El-Arabi eet. 34-jaar en dé gesel voor de verdediging van Antwerp. Zonder de VAR pronkte zijn naam twee keer op het scorebord.
    • Opvallend: Topschutter Frey leek wat zoekende met Samatta naast zich in de spits. Gebrek aan automatismen of is er een broedermoord in de maak? Samatta was vandaag alleszins duidelijk de betere van het spitsenduo.

    Antwerp met topschutter Frey én Samatta

    Antwerp heeft deze zomermercato ingekocht om geen bijrolletje te spelen in de beginfase van de Europa League. Ze gooiden vandaag - met Ally Samatta en Michael Frey - dan ook meteen twee van hun topaankopen samen in de strijd. Toch bleef een feestelijke inauguratie van een nieuw aanvallend koningskoppel uit.

     

    Toveren deden de Antwerpenaren niet meteen in de Griekse heksenketel. The Great Old was de evenknie van Olympiakos, maar had de handen vol met oudstrijder El-Arabi (34) en Onyekuru. Zo zag El-Arabi zijn rake karatetrap door de VAR van het bord geveegd worden.

     

    Dat ook Samatta nog wat naar zijn torinstinct aan het zoeken is, was duidelijk op te merken. De Tanzaniaanse aanvaller kreeg 2 grote kopkansen, maar kon het hoofd in beide situaties niet koel houden.

    El-Arabi heerste in de Griekse lucht.

    Op 2 minuten van een puntje ...

    Van een stijlbreuk in de tweede helft was niet meteen sprake. Beide ploegen begonnen opnieuw conservatief na de pauze. Ouderdomsdeken El-Arabi bleef de lakens uitdelen en scoorde net zoals in de eerste helft op een uitgemeten voorzet. Deze keer ging de vlag de lucht niet in.

     

    Antwerp - dat al vrede genomen had met een puntje - trok de wedstrijd dan langzamerhand weer naar zich toe. Vooral Ally Samatta haalde zijn neus niet op om de bal op te eisen. Met succes: met nog een kwartier op de klok vond de spits van Antwerp zijn Tanzaniaanse torinstinct terug. Na twee gemiste kopbalkansen, buffelde hij zijn ploeg langszij.

     

    The Great Old bleef de controle over de wedstrijd houden en degradeerde de Olympiakos-doelman Vaclik enkele keren tot kanonnenvlees vanuit de tweede lijn. Met nog 3 minuten op de klok leek een puntje in kannen en kruiken ...

     

    Tot Buta zijn mannetje Vrousai plots te veel ruimte in de grote rechthoek gunde. De Griekse invaller legde de bal hapklaar voor Reabciuk, die Antwerp - via de paal - dan toch nog in een Griekse tragedie onderdompelde. 

    Herbekijk alle doelpunten van Olympiakos - Antwerp:

    Fase per fase

    22:51

    Einde: 2-1!

    Het zag er lang oké uit voor de Antwerpenaren. Na een mooie aansluitingstreffer van Samatta leken ze de wedstrijd redelijk goed onder controle te hebben. Maar een fantastische trap van Reabciuk zorgde er dan toch voor dat The Great Old met lege handen het vliegtuig op moet stappen.

    90+4' tweede helft
    90+3'

    Bataille krijgt nog rood

    90+2'
    90'

    Rood voor Bataille

    aj. aj. aj. Tot overmaat van ramp ontvangt Bataille twee gele kaarten in dezelfde minuut. Onze landgenoot mag een minuut voor zijn ploegmakkers naar de kleedkamer vertrekken.

    88'
    87'

    Reabciuk met '18 karaat' afwerking

    86'

    Doelpunt Olympiakos: 2-1!

    Het deksel op de neus voor Antwerp. Na twee missers hangt de bal in het doel van Butez. Buta laat Vrousai te gemakkelijk dribbelen in de grote rechthoek. De invaller legt de bal goed terug naar Reabciuk. Die kan zijn balletje wel plaatsen en laat via de paal het net trillen.

    83'

    Samatta met een lage schuiver

    82'

    Vaclik kanonnenvlees

    Samatta heeft vertrouwen getankt. Hij spreekt zijn Tanzaniaanse torinstinct nog eens aan en probeert het vanuit de tweede lijn. De kaninskogel knalt keihard tegen het decor achter het doel van Vaclik. Ook Bensen probeert het een minuutje later met een afstandsschot. Vaclik maakt een nieuw schietgebedje en ziet het leer maar nipt naast gaan.

    82'
    wissel
    Olympiakos Piraeus
    80'

    Drie man is scheepsrecht?

    Ook Olympiakos gooit het over een andere boeg. Soares, Kunde en Vrousai moeten koers zetten naar een late overwinning. Onyekuru en de twee Camara's vliegen overstag.

    79'

    Antwerp neemt op deze manier toch al een mooi puntje mee uit Griekenland

    Peter Vandenbempt
    77'
    77'
    wissel
    Olympiakos Piraeus
    75'

    Doelpunt Antwerp: 1-1!

    Derde keer goede keer voor Ally Samatta. Benson holt naar een "verloren" bal en houdt die keurig tussen de lijnen. In het vervolg vloert hij een mannetje en zet hij mooi voor naar de tweede paal. Daar duikt Samatta knap voor zijn Griekse belager om de bal loeihard binnen te buffelen.

    75'

    Samatta breng Antwerp langszij