Griekse tragedie voor Antwerp: wedstrijd tegen Olympiakos duurt 2' te lang

  1. 5' - Geel - Birger Verstraete
  1. 90+2' - Geel - Pieter Gerkens
  2. 90+2' - Geel 2 - Jelle Bataille
  3. 89' - Verv. Youssef El Arabi door Ousseynou Ba
  4. 88' - Doelpunt - Oleg Reabciuk (2 - 1)
  5. 82' - Verv. Aguibou Camara door Marios Vrousai
  6. 82' - Verv. Mohamed Mady Camara door Pierre Kunde Malong
  7. 82' - Verv. Henry Onyekuru door Soares
  8. 80' - Verv. Michael Frey door Johannes Eggestein
  9. 77' - Verv. Yann M'Vila door Mathieu Valbuena
  10. 76' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 1)
  11. 68' - Verv. Koji Miyoshi door Benson Manuel
  12. 68' - Verv. Radja Nainggolan door Pieter Gerkens
  13. 68' - Geel - Aguibou Camara
  14. 53' - Geel - Jelle Bataille
  15. 53' - Doelpunt - Youssef El Arabi (1 - 0)
  16. 50' - Geel - Pape Abou Cissé
  53'goalYoussef El Arabi1 - 0
  76'goalMbwana Samatta1 - 1
  88'goalOleg Reabciuk2 - 1

  Antwerp had in de 1e Europa League-wedstrijd een tijd zicht op een punt. Nadat Samatta de openingstreffer van El-Arabi uitwiste, scoorde Reabciuk in het ultieme slot nog de 2-1. Zo keert "The Great Old" zonder punten weer huiswaarts. Bataille pakte ook nog 2 gele kaarten.

  Olympiakos - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: De 89e minuut veranderde alles voor Antwerp. Ze waren naar Griekenland gekomen voor een punt en leken dat doel ook relatief vlot over de streep te trekken. Tot Buta plots besliste om een ommetje in zijn tuin te maken.
  • Man van de match: Wij willen weten wat El-Arabi eet. 34-jaar en dé gesel voor de verdediging van Antwerp. Zonder de VAR pronkte zijn naam twee keer op het scorebord.
  • Opvallend: Topschutter Frey leek wat zoekende met Samatta naast zich in de spits. Gebrek aan automatismen of is er een broedermoord in de maak? Samatta was vandaag alleszins duidelijk de betere van het spitsenduo.

  Antwerp met topschutter Frey én Samatta

  Antwerp heeft deze zomermercato ingekocht om geen bijrolletje te spelen in de beginfase van de Europa League. Ze gooiden vandaag - met Ally Samatta en Michael Frey - dan ook meteen twee van hun topaankopen samen in de strijd. Toch bleef een feestelijke inauguratie van een nieuw aanvallend koningskoppel uit.

   

  Toveren deden de Antwerpenaren niet meteen in de Griekse heksenketel. The Great Old was de evenknie van Olympiakos, maar had de handen vol met oudstrijder El-Arabi (34) en Onyekuru. Zo zag El-Arabi zijn rake karatetrap door de VAR van het bord geveegd worden.

   

  Dat ook Samatta nog wat naar zijn torinstinct aan het zoeken is, was duidelijk op te merken. De Tanzaniaanse aanvaller kreeg 2 grote kopkansen, maar kon het hoofd in beide situaties niet koel houden.

  El-Arabi heerste in de Griekse lucht.

  Op 2 minuten van een puntje ...

  Van een stijlbreuk in de tweede helft was niet meteen sprake. Beide ploegen begonnen opnieuw conservatief na de pauze. Ouderdomsdeken El-Arabi bleef de lakens uitdelen en scoorde net zoals in de eerste helft op een uitgemeten voorzet. Deze keer ging de vlag de lucht niet in.

   

  Antwerp - dat al vrede genomen had met een puntje - trok de wedstrijd dan langzamerhand weer naar zich toe. Vooral Ally Samatta haalde zijn neus niet op om de bal op te eisen. Met succes: met nog een kwartier op de klok vond de spits van Antwerp zijn Tanzaniaanse torinstinct terug. Na twee gemiste kopbalkansen, buffelde hij zijn ploeg langszij.

   

  The Great Old bleef de controle over de wedstrijd houden en degradeerde de Olympiakos-doelman Vaclik enkele keren tot kanonnenvlees vanuit de tweede lijn. Met nog 3 minuten op de klok leek een puntje in kannen en kruiken ...

   

  Tot Buta zijn mannetje Vrousai plots te veel ruimte in de grote rechthoek gunde. De Griekse invaller legde de bal hapklaar voor Reabciuk, die Antwerp - via de paal - dan toch nog in een Griekse tragedie onderdompelde. 

  Herbekijk alle doelpunten van Olympiakos - Antwerp:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 51. Einde: 2-1! Het zag er lang oké uit voor de Antwerpenaren. Na een mooie aansluitingstreffer van Samatta leken ze de wedstrijd redelijk goed onder controle te hebben. Maar een fantastische trap van Reabciuk zorgde er dan toch voor dat The Great Old met lege handen het vliegtuig op moet stappen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Bataille krijgt nog rood.

   Bataille krijgt nog rood

  4. Gele kaart voor Pieter Gerkens van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Tweede gele kaart voor Jelle Bataille van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 90. Rood voor Bataille. aj. aj. aj. Tot overmaat van ramp ontvangt Bataille twee gele kaarten in dezelfde minuut. Onze landgenoot mag een minuut voor zijn ploegmakkers naar de kleedkamer vertrekken. .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Olympiakos Piraeus, Ousseynou Ba erin, Youssef El Arabi eruit
  8. tweede helft, minuut 88.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Oleg Reabciuk van Olympiakos Piraeus. 2, 1.
  10. tweede helft, minuut 87. Reabciuk met '18 karaat' afwerking.

   Reabciuk met '18 karaat' afwerking

  11. tweede helft, minuut 86. Doelpunt Olympiakos: 2-1! Het deksel op de neus voor Antwerp. Na twee missers hangt de bal in het doel van Butez. Buta laat Vrousai te gemakkelijk dribbelen in de grote rechthoek. De invaller legt de bal goed terug naar Reabciuk. Die kan zijn balletje wel plaatsen en laat via de paal het net trillen. .
  12. tweede helft, minuut 83. Samatta met een lage schuiver.

   Samatta met een lage schuiver

  13. tweede helft, minuut 82. Vaclik kanonnenvlees. Samatta heeft vertrouwen getankt. Hij spreekt zijn Tanzaniaanse torinstinct nog eens aan en probeert het vanuit de tweede lijn. De kaninskogel knalt keihard tegen het decor achter het doel van Vaclik. Ook Bensen probeert het een minuutje later met een afstandsschot. Vaclik maakt een nieuw schietgebedje en ziet het leer maar nipt naast gaan. .
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Olympiakos Piraeus, Marios Vrousai erin, Aguibou Camara eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Olympiakos Piraeus, Pierre Kunde Malong erin, Mohamed Mady Camara eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Olympiakos Piraeus, Soares erin, Henry Onyekuru eruit
  17. tweede helft, minuut 80. Drie man is scheepsrecht? Ook Olympiakos gooit het over een andere boeg. Soares, Kunde en Vrousai moeten koers zetten naar een late overwinning. Onyekuru en de twee Camara's vliegen overstag. .
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Antwerp, Johannes Eggestein erin, Michael Frey eruit
  19. tweede helft, minuut 79. Antwerp neemt op deze manier toch al een mooi puntje mee uit Griekenland . Peter Vandenbempt.
  20. tweede helft, minuut 77.