Ongelukkig Charleroi strandt op zucht van groepsfase Europa League

  1. 42' - Doelpunt - Tymoteusz Puchacz (0 - 2)
  2. 35' - Doelpunt - Daniel Ramírez (0 - 1)
  3. 33' - Geel - Daniel Ramírez
  4. 21' - Geel - Kaveh Rezaei
  1. 90+1' - Geel - Shamar Nicholson
  2. 90' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Lucas Ribeiro Costa
  3. 88' - Verv. Mikael Ishak door Filip Marchwinski
  4. 85' - Verv. Steeven Willems door David Henen
  5. 79' - Verv. Daniel Ramírez door Thomas Rogne
  6. 78' - Geel 2 - Lubomír Šatka
  7. 72' - Verv. Vasyl Kravets door Michal Skóras
  8. 58' - Verv. Maxime Busi door Modou Diagne
  9. 57' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 2)
  10. 51' - Geel - Lubomír Šatka

  Charleroi is er niet in geslaagd voor het eerst in zijn geschiedenis de groepsfase van de Europa League te bereiken. Het kreeg meer dan genoeg kansen tegen Lech Poznan, maar botste op de doelman en 3 keer het doelkader. Aan de overkant zat het de Polen dan weer wel mee.

  Charlero-Lech Poznan in een notendop

  • Sleutelmoment: Vlak voor de rust haalt Puchacz van ver uit met een botsend schot. Penneteau verkijkt zich erop en Charleroi moet met de moed in de schoenen de kleedkamer opzoeken. Ondanks een sterke tweede helft zou het die dubbele achterstand niet meer kunnen goedmaken.

   

  • Man van de Match: Doelman Filip Bednarek speelde al sinds zijn 16e in Nederland, maar nu bij Lech Poznan mag hij zich voor het eerst in eigen land tonen. Tegen Charleroi gaf hij een serieus visitekaartje af, niet alleen met een penaltysave, maar ook met tal van andere cruciale reddingen.

  Charleroi niet beloond door voetbalgoden

  Het povere eerste halfuur beloofde niet veel goed, maar schijn bedroog, want het uur dat volgde was meer dan beklijvend. Lech Poznan trof bij zijn eerste doelpoging meteen goud: een afstandsschot van Ramirez week af en liet Penneteau kansloos.

   

  Kansloos was Penneteau bij een nieuw afstandsschot, van Puchacz deze keer, absoluut niet. Maar de Charleroi-doelman liet zich toch verrassen door de bots van de bal.

   

  Charleroi liet de schouders niet hangen. Onder impuls van een alweer sterke Kayembe en Fall werd de ommekeer ingezet. Die eerste voorkwam met een fraaie defensieve actie de 0-3, de laatste versierde nogal gemakkelijk een strafschop, die Rezaei verkwanselde.

   

  Toen Fall kort erna toch de 1-2 uit de draai kon scoren, leek het dubbeltje de kant van Charleroi op te rollen. Zeker toen de Poolse aanvoerder met een tweede gele kaart vroegtijdig de douche mocht opzoeken.

   

  De vrijschop die daarop volgde werd door doelman Bednarek op zijn eigen paal geduwd. Niet veel later werd door Dessoleil ook de kwaliteit van de lat getest. De voetbalgoden hadden duidelijk geen zwart-wit shirt aan vanavond, zo bleek ook in de slotfase. Verder dan wat gerommel kwam Charleroi niet meer.

  De gemiste penalty van Rezaei

  Fall met het doelpunt van de hoop

  Belhocine: "We hadden meer verdiend"

  Charleroi-coach Karim Belhocine treurde niet al te hard na de uitschakeling. "We mogen trots zijn op ons parcours. En vanaf morgenvroeg kunnen we weer alles op de competitie zetten."

   

  Waar liep het fout bij Charleroi? "Misschien waren we in het begin een beetje verlamd door de inzet van deze match. In de eerste helft waren we in ieder geval niet goed, al kwam dat ook door de tegenstander."

   

  "Gelukkig konden we na de rust reageren. We zijn blijven vechten, blijven duwen. Op basis van de kansen hadden we een gelijkmaker verdiend en zelfs meer. Maar het was een plezier om te zien dat mijn spelers niet afgaven. Dat is hoopvol voor de komende matchen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. EINDE: Charleroi ligt eruit. Geen groepsfase voor Charleroi. Het zat gewoon niet mee voor de competitieleider in België. Lech Poznan kon ook rekenen op een sterke doelman.  .
  3. tweede helft, minuut 94. Zwayer fluit voor buitenspel en hiermee heeft Charleroi zijn laatste kans verkeken. .
  4. tweede helft, minuut 94. Charleroi blijft ballen in het strafschopgebied pompen. Zonder succes. .
  5. tweede helft, minuut 93. Frustraties van zijn collega's, want Henen schiet te opportunistisch vanaf grote afstand, zonder oog te hebben voor zijn ploegmaats. .
  6. tweede helft, minuut 92. Misser van Kaminski . Kaminski mag alleen op doel afstormen. Diagne maakt het hem nog moeilijk, maar Kaminski slalomt toch om Penneteau... om vervolgens te struikelen. .
  7. Gele kaart voor Shamar Nicholson van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 91
  8. Toegevoegde tijd. Charleroi krijgt nog 5 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 90. Regen. Intussen is het ongenadig hard beginnen te regenen boven Charleroi. .
  10. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Charleroi, Lucas Ribeiro Costa erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  11. tweede helft, minuut 88. Nicholson gaat te stevig in op Skoras, die natuurlijk blijft liggen. Weer tijd gewonnen voor Lech Poznan. .
  12. Redding. Bednarek pakt nog maar eens uit met een geweldige save. Henen besluit vanuit een schuine hoek nog op doel. De Poolse doelman had het in de smiezen. . tweede helft, minuut 88.
  13. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Lech Poznan, Filip Marchwinski erin, Mikael Ishak eruit
  14. tweede helft, minuut 87. Lech Poznan speelt het spel uiteraard uitgekookt, uiteraard met het nodige tijdrekken.  .
  15. tweede helft, minuut 85. De volleys van Fall komen er vandaag niet uit. Deze keer wordt hij aangespeeld door Henen, maar hij trapt de bal een meter voor hem tegen de grond. Door die bots kan Bednarek simpel vangen. .
  16. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Steeven Willems eruit
  17. tweede helft, minuut 83.
  18. tweede helft, minuut 83. Henen voor Willems. Belhocine wisselt dan toch iets aanvallender, met Henen voor de lichtgeblesseerde Willems. .
  19. 2 keer Dessoleil. Het geluk dat Lech Poznan had, heeft Charleroi niet. Eerst eindigt zijn afgeweken afstandsschot net aan de verkeerde kant van de paal en daarna kopt de aanvoerder op de lat. Het is al de 3e keer dat Charleroi het doelkader raakt. . tweede helft, minuut 82.
  20. tweede helft, minuut 80. Karim Belhocine gaat helemaal door het lint en gaat zelfs in discussie met Lech-doelman Bednarek. De Charleroi-coach kan het tijdrekken van de Polen niet echt smaken. .