7. 90+2' - Verv. Alfonso Pedraza door Alberto Moreno
  8. 90+2' - Verv. Héctor Bellerín door Eddie Nketiah
  9. 90+3' - Geel - Eddie Nketiah
UEFA Europa League - speeldag 2 - 06/05/21 - 21:01

We krijgen geen Engelse finale in de Europa League. Villarreal stak daar een stokje voor door Arsenal uit te schakelen. Na de zege in de heenmatch volstond een saaie 0-0 in Londen. Unai Emery haalt zo zijn gram tegen ex-club Arsenal.

Arsenal - Villarreal in een notendop

• Sleutelmoment: Bijna was Aubameyang de man van de avond. Een voorzet van Bellerin valt tien minuten voor tijd perfect op het hoofd van de Gabonese spits. Enkel de paal houdt Arsenal van het openingsdoelpunt.

• Man van de Wedstrijd: Aanvallend was het niet veel soeps vandaag. De beste speler van de wedstrijd was dan ook Raul Albiol. De Spaanse ouderdomsdeken was incontournable in de lucht en vuurde zijn manschappen aan richting een eerste Europa League-finale.

• Opvallend: Unai Emery mag vanaf nu door het leven gaan als "Mister Europa League". De Spaanse coach mag zich al voor de vijfde keer in zijn carrière opmaken voor de finale van de Europa League.

Hij won de beker met Sevilla drie keer op een rij in 2014, 2015 en 2016. Met Arsenal speelde hij in 2018 ook al een finale (die hij met 4-1 verloor van Chelsea).

Bekijk het verslag:

Slaapverwekkende eerste helft

De opdracht was bij aanvang duidelijk voor Arsenal. Het moest, na de verloren heenwedstrijd, met 1-0 of met meerdere doelpunten verschil winnen van Villarreal om zich te plaatsen voor de finale. Zover kwam het uiteindelijk niet.

Het was Villarreal dat het best uit de startblokken schoot. Samuel Chukwueze kreeg na goed samenspel het leer tot bij zich. Hij viseerde de verste hoek maar doelman Leno was bij de pinken. De Nigeriaan moest even later geblesseerd naar de kant. Zonder hem ging het vuur uit de wedstrijd. We kregen een slaapverwekkende eerste helft te zien.

Tot Pierre-Emerick Aubameyang zich liet opmerken. De spits, die weken aan de kant stond door malaria, kreeg de bal na wat geharrewar in de voeten. De Gabonees twijfelde niet en mikte het leer op de paal.

Paal houdt Arsenal uit finale

Het was alsof Mikel Arteta zijn troepen tijdens de rust eens goed de levieten had gelezen. De Gunners begonnen scherp aan de tweede helft. Pépé en Smith-Rowe lieten dé kans op de 1-0 liggen.

Villarreal vond het wel goed zo. De Gele Onderzeeër was bij een 0-0 zeker van de finale en focuste zich vooral op de defensieve organisatie. Arsenal voelde het water aan de lippen en Arteta vuurde zijn troepen aan tot een slotoffensief.

Bijna leverde dat nog een doelpunt op. Een voorzet van Bellerin viel op het hoofd van Aubameyang. De kopbal van de Gabonees viel op de paal. Pech voor Arsenal. Geluk voor Villarreal, dat zich voor het eerst mag opmaken voor de finale van de Europa League.

Aubameyang is dicht bij de verlossende goal

22:55

EINDE

Unai Emery heeft het weer geflikt. Hij mag met Villarreal naar de finale van de Europa League. De eerste in de clubgeschiedenis. Het wipt Arsenal na een troosteloos gelijkspel zonder doelpunten.

In de finale neemt Villerrael het op tegen Manchester Untied, dat AS Roma in twee wedstrijden opzij zette.

90+4'

Laatste minuut

Het ziet er naar uit dat we geen Engelse EL-finale zullen krijgen. Arsenal heeft nog 1 minuut om dat te veranderen.

90+3'
90+2'

Stevige overtreding Nketiah

De net ingevallen Nketiah gaat even stevig door op de voet van Gaspar. Geel is zijn straf.

90+2'
90+2'
90+1'

extra time

90'

Even moet de VAR checken

Pépé wordt even vastgehouden in het strafschopgebied. Niet genoeg voor een strafschop besluit de VAR.

88'

Even alle hens aan dek bij de Spanjaarden

Even werd het spannend in de 16 meter van Villarreal. Het schot van Bellerin wordt uiteindelijk afgeblokt. Een minuutje later is weer Bellerin met de kans. Pépé vindt zijn Spaanse ploegmaat, maar de rechtsback vindt weer een Spaans been op zijn weg.

87'

Weer balverlies van Partey

Neen, het is niet de wedstrijd van Thomas Partey. De Ghanees lijdt weer balverlies. Gelukkig voor hem kan Villarreal weer niet profiteren.

87'
Villarreal CF
85'

Nog 5 minuten op de klok

Arsenal krijgt steeds minder tijd om zich naar de finale te schieten. Nog 5 minuten hebben de manschappen van Arteta nog.

84'

Rulli onzeker op hoge ballen

Rulli komt weer te laat op een hoge bal. Gelukkig voor de Argentijn gaat de bal in hoekschop. Die levert echter niets op voor de Gunners.

82'

Villarreal staalt rust uit

Van zenuwen is er nog geen sprake bij Villarreal. De Spanjaarden blijven kiezen voor het uitvoetballen.

81'

Geen strafschop

Lacazette staat nog maar net op het veld of hij gaat al liggen in het strafschopgebied. In de herhaling zien we dat de Fransman eerst zijn dichtste belager tegen de grond trekt. Geen strafschop dus.