Hoffenheim legt de pijnpunten van vertrouwenloos Gent bloot

  1. 37' - Doelpunt strafschop - Ishak Belfodil (1 - 1)
  2. 36' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  3. 15' - Gemiste strafschop - Roman Jaremtsjoek
  1. 90+5' - Doelpunt - Munas Dabbur (2 - 4)
  2. 90+4' - Doelpunt - Tim Kleindienst (2 - 3)
  3. 83' - Verv. Stefan Posch door Munas Dabbur
  4. 79' - Verv. Florian Grillitsch door Christoph Baumgartner
  5. 78' - Verv. Niklas Dorsch door Sulayman Marreh
  6. 78' - Verv. Ishak Belfodil door João Klauss
  7. 78' - Verv. Alessio Castro-Montes door Jordan Botaka
  8. 74' - Doelpunt - Mijat Gacinovic (1 - 3)
  9. 73' - Geel - Kevin Vogt
  10. 71' - Verv. Sven Kums door Tim Kleindienst
  11. 70' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Dogbole Niangbo
  12. 69' - Verv. Ihlas Bebou door Sargis Adamyan
  13. 68' - Verv. Sebastian Rudy door Mijat Gacinovic
  14. 57' - Verv. Roman Bezoes door Vadis Odjidja Ofoe
  15. 53' - Doelpunt - Florian Grillitsch (1 - 2)
  16. 52' - Geel - Sebastian Rudy
  37'penalty goalIshak Belfodil1 - 1
  53'goalFlorian Grillitsch1 - 2
  74'goalMijat Gacinovic1 - 3
  90+4'goalTim Kleindienst2 - 3
  90+5'goalMunas Dabbur2 - 4

  De Europa League heeft niet voor een kentering gezorgd bij Gent. Het verloor kansloos van Hoffenheim met 1-4, al miste Jaremtsjoek wel een strafschop bij 0-0. Gent is puntenloos laatste in zijn groep.

  Gent - Hoffenheim kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Op het kwartier dwingt Jaremtsjoek een strafschop af. Hij trapt hem zelf, maar toont hoe hij worstelt met zijn vorm.
  • Man van de match: We willen Davy Roef een hart onder de riem steken. De doelman van Gent kon niets aan de 4 goals doen integendeel, zonder Roef was de blamage groter geweest.
  • Opvallend: Hoffenheim had voor vanavond nog geen enkele Europese uitzege laten noteren. Die 0 is nu ook weg.

  Bekijk het verslag:

  Hoffenheim duwt Gent nog wat dieper in de put

  Gent-coach Wim De Decker had goeie dingen gezien in de nederlaag tegen Genk, maar daar was tegen Hoffenheim weinig van te merken. Gent toonde weinig drang naar voren en was te slordig in de zone van de waarheid.

   

  Jaremtsjoek kreeg nochtans een unieke mogelijkheid om Gent op voorsprong te brengen, maar hij miste een strafschop.


  Dat liet Hoffenheim niet liggen: Belfodil zette zijn penalty feilloos om. Gent kon geen vuist maken en had enkele reddingen van Roef nodig om in de match te blijven.

  Jaremtsjoek mist vanaf de stip

  Hoffenheim maakt er een pijnlijke avond van voor Gent

  Hoffenheim wou Gent niet in de match laten komen en in minuut 53 moest Roef zich toch opnieuw gewonnen geven op een schot van Grillitsch. Gent bleef slap verdedigen en ruimte weggeven, Gacinovic strafte dat af: 0-3.


  Op offensief vlak was de invalbeurt van Vadis Odjidja een lichtpuntje. Hij zette Mohammadi 2 keer alleen voor doel, maar de paal stond in de weg.


  Het was invaller Kleindienst die, niet toevallig na een opening van Odjidja en op aangeven van Botaka, de eer voor Gent kon redden in de extra tijd. Al was dat relatief want Dabbur maakte er een minuut later nog 1-4 van.

  Rampavond voor Gent: bekijk de 5 goals in de EL tegen Hoffenheim: 1-4

  Davy Roef: "We waren meer dan een maatje te klein"

  Davy Roef moest zich vier keer omdraaien, maar de keeper van Gent kon zich weinig verwijten. "Het is nooit leuk om vier goals te slikken. Je kan eigenlijk moeilijk zeggen dat ik een goeie wedstrijd heb gespeeld al heb ik er wel een paar kunnen uithalen."

   

  "Het is pijnlijk, want ik denk niet dat we 1 maatje, maar wel meer maatjes te klein waren tegenover Hoffenheim. Hoffenheim speelde heel matuur en kon heel veel kansen creëren tegen ons."

   

  "Of ik geschrokken ben van het verschil? Het is een van de topploegen in Duitsland. Ik had wel gehoopt dat we wat meer onze voet naast die van Hoffenheim zouden kunnen zetten, maar dat is niet gelukt."

  De Decker: "Na rust zie je dat het mentaal niet simpel is"

  Het verschil tussen Gent en Hoffenheim was groot, maar dat zag Wim De Decker anders. "Daar ga ik niet volledig mee akkoord, toch niet op basis van de eerste helft. Een gelijke stand bij de rust was meer terecht."

   

  "De score toont niet zo zeer het verschil, maar wel het nemen van de momenten. In zulke wedstrijden heb je een paar kantelpunten en die gemiste penalty van ons was een kantelmoment. Dat is een beetje typerend voor de laatste weken."

   

  "In de tweede helft zie je dat het mentaal niet zo simpel was. We moeten naar onszelf kijken. We waren niet scherp genoeg, niet agressief genoeg en we speelden te ver van onze man", analyseerde de coach van Gent.

   

  Is De Decker dan ontgoocheld? "In het resultaat zeker, maar hier en daar heb ik zaken gezien waar ik tevreden over kan zijn. Ik heb ook dingen gezien waar we hard aan moeten werken. Wanneer we niet meer in onze eigen voet zullen schieten? Ik hoop zo snel mogelijk, te beginnen zondag bij Waasland-Beveren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Dabbur kent geen medelijden met Gent: 1-4.

   Dabbur kent geen medelijden met Gent: 1-4

  3. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-4. Het is een pijnlijke avond geworden voor Gent. Het kwam er bij momenten niet aan te pas tegen Hoffenheim: 1-4. Gent is laatste in zijn groep met 0 punten. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Munas Dabbur van TSG 1899 Hoffenheim. 2, 4.
  5. tweede helft, minuut 94. Kleindienst mildert met een simpele binnentikker tot 1-3.

   Kleindienst mildert met een simpele binnentikker tot 1-3

  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Tim Kleindienst van KAA Gent. 2, 3.
  7. tweede helft, minuut 92. Goal: 1-4. Je kunt het niet verzinnen: een minuut later profiteert Dabbur van aarzelend verdedigen bij Gent: 1-4. .
  8. tweede helft, minuut 91. Goal: 1-3. De invallers van Gent krijgen de bal dan toch tegen het net: Odjidja zet de aanval op, Botaka vindt Kleindienst voor doel en die maakt de 1-3. .
  9. tweede helft, minuut 87. Odjidja strooit met doorsteekballetjes. Het is weer Mohammadi die door de defensie geloodst wordt, maar hij talmt te lang en zo kan Vogt de bal nog onderscheppen. .
  10. tweede helft, minuut 86. Pech voor Gent: paal staat in de weg van Mohammadi.

   Pech voor Gent: paal staat in de weg van Mohammadi

  11. tweede helft, minuut 85. En daar is nog een kans op de eerredder. Marreh klimt het hoogst op een hoekschop, maar hij knikt de bal naast het doel van Baumann. .
  12. (Nog) geen eerredder. En als het tegenzit... dan wil ook het doelhout niet mee. Mohammadi komt alleen voor Baumann, maar hij trapt de wenkende kans op de paal. . tweede helft, minuut 83.
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij TSG 1899 Hoffenheim, Munas Dabbur erin, Stefan Posch eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Af en toe is er een kleine heropflakkering, maar meestal loopt Gent gewoon achter de feiten aan. Hoffenheim is een maatje te groot voor Gent zonder een beetje vertrouwen. .
  15. tweede helft, minuut 80. Skov mag nog een keer aanleggen bij een vrije trap. Roef hoeft niet in actie te komen, want het schot gaat een metertje naast. .
  16. tweede helft, minuut 79. Odjidja brengt toch iets extra's op het Gentse middenveld. Hij heeft een mooie steekpass in huis voor Mohammadi, maar die knalt onbeholpen over. .
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij TSG 1899 Hoffenheim, Christoph Baumgartner erin, Florian Grillitsch eruit
  18. tweede helft, minuut 78. Roef staat in een schiettent.

   Roef staat in een schiettent

  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Niklas Dorsch eruit
  20. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij TSG 1899 Hoffenheim, João Klauss erin, Ishak Belfodil eruit