1. 54' - Doelpunt - Kiril Despodov (1 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 5 - 03/12/20 - 18:55
54'
Kiril Despodov
1 - 1
54'

Antwerp heeft de 1/16e finales van de Europa League bereikt. Loedogorets werd met groot machtsvertoon opzij gezet. De slotmatch bij Tottenham wordt een galamatch, met enkel de groepswinst als inzet.

Antwerp - Loedogorets in een notendop:

• Sleutelmoment: Even schrikken voor Antwerp na de rust. Despodov deelt een tikje uit door de gelijkmaker te scoren na een pak gemiste Antwerpse kansen in de eerste helft. In het laatste kwart zetten De Laet en Benson finaal orde op zaken.
  • Man van de match: Ritchie De Laet speelt misschien wel zijn beste seizoen ooit en toont zich ook op het Europese toneel. Onvermoeibaar op de flank en efficiënt voor doel: knalprestatie van de geboren Antwerpenaar.
  • Opvallend: Het mag dan wel een druk programma zijn voor Antwerp, in de eerste helft legden de spelers van coach Leko een moordend tempo op de mat. Het leken wel Duracell-konijntjes met elk drie longen.

Kijk hier naar het verslag:

Antwerp overvleugelt Loedogorets, maar beloont zichzelf karig

Antwerp kon zich tegen Loedogorets verzekeren van een plaats in de 1/16e finales van de Europa League. Europees overwinteren was al 28 jaar geleden voor The Great Old en de Antwerpenaren toonden zich van bij het begin gebrand op de kwalificatie. Al in de openingsminuten devieerde Gerkens een voorzet van Miyoshi net naast.

Loedogorets leek na een Antwerpse blitzstart het evenwicht heel even te herstellen, maar na een paar minuten van goede wil zakten de Bulgaren weer helemaal in. De thuisploeg kreeg kans op kans, maar puurde uit het schotensalvo slechts 1 doelpunt: een schicht van Hongla ging wel erg fraai in de hoek: 1-0. Een verdiende maar wat magere voorsprong na een eerste helft waarin Antwerp Loedogorets helemaal overvleugelde.

Hongla zorgt met heerlijke vlam voor de 1-0 voor Antwerp

Even schrikken voor Antwerp, maar De Laet en Benson zetten orde op zaken

Een ongeschreven wet in het voetbal schrijft dat wie de kansen niet afmaakt vaak het deksel op de neus krijgt. Voor Antwerp was dat vandaag niet anders. Het had dan wel 4-0 kunnen staan bij de rust, de realiteit was anders: Loedogorets kwam furieus uit de kleedkamer en strafte de gemiste Antwerpse kansen af door in de 54e minuut gelijk te maken via Despodov.

Tottenham hielp Antwerp ondertussen een handje door op voorsprong te klimmen bij LASK in Oostenrijk, maar de Antwerpenaren wilden graag zelf de kwalificatie afdwingen. In het laatste kwart kantelde de wedstrijd definitief in het voordeel van Leko en de zijnen: De Laet kopte eerst een vrije trap van Refaelov precies in het hoekje. Vlak voor tijd rondde Benson een assist van Miyoshi af voor de 3-1.

The Great Old overwintert voor het eerst in 28 jaar nog eens Europees en mag volgende week in Londen zelfs gaan strijden om de groepswinst tegen Tottenham. Een punt volstaat voor de Antwerpenaren, want Tottenham kwam uiteindelijk niet verder dan 3-3 bij LASK.

Koude douche voor Antwerp: 3e kans voor de Bulgaren is raak: 1-1

Ritchie De Laet buffelt een vrije trap in doel: 2-1

Benson maakt het helemaal af voor Antwerp: 3-1