Rangers nekken Standard met snelle penalty en wereldgoal van Roofe

  einde
  02
  1. 45+6' - Geel - Allan McGregor
  2. 44' - Verv. Borna Barišic door Calvin Bassey
  3. 27' - Geel - Ianis Hagi
  4. 20' - Doelpunt strafschop - James Tavernier (0 - 1)
  5. 19' - Geel - Noe Dussenne
  1. 90+5' - Geel - Kemar Roofe
  2. 90+4' - Doelpunt - Kemar Roofe (0 - 2)
  3. 83' - Geel - Merveille Bokadi
  4. 79' - Verv. Noe Dussenne door Laurent Jans
  5. 75' - Verv. Alfredo Morelos door Kemar Roofe
  6. 73' - Verv. Selim Amallah door Duje Cop
  7. 73' - Verv. Maxime Lestienne door Felipe Avenatti
  8. 68' - Geel - Calvin Bassey
  9. 68' - Geel - Samuel Bastien
  10. 68' - Verv. Ianis Hagi door Joe Aribo
  11. 65' - Verv. Collins Fai door Mehdi Carcela-González
  90+4'Kemar Roofe0 - 2

  Standard heeft zijn 250e Europese wedstrijd verloren. De Schotse topclub Rangers profiteerde in Luik van een snelle, ongelukkige penalty. Standard ploeterde en kreeg in de extra tijd met een wereldgoal van Roofe (ex-Anderlecht) het deksel op de neus.

  Standard - Rangers in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een zondvloed boven Sclessin maakt combineren onmogelijk in de tweede helft. Een onmondig Standard verdrinkt.
  • Man van de match: Als je voortdurend wordt uitgefloten, moet een wereldgoal extra veel deugd doen. Kemar Roofe gaf een geschiedenisloze partij nog een heerlijke voetnoot.
  • Opvallend: Standard had al 15 Europese wedstrijden op rij niet meer verloren op eigen veld, tot de komst van de Rangers.

  Verslag van Standard - Rangers (0-2)

  Luikse dieselmotor draait maar even warm

  "Als de Rangers enthousiast aan de wedstrijd beginnen, kan het een leuke pot voetbal worden", schatte analist Gert Verheyen vooraf. Als... Helaas beloerden Standard en Rangers FC elkaar in het openingskwartier.

   

  Ook de Schotse bezoekers maakten weinig klaar, maar kregen een helpende hand van Dussenne. Na handspel van de verdediger kon James Tavernier de score openen, al streelde Bodart de strafschop nog met zijn vingertoppen.

   

  Het openingsdoelpunt gaf de wedstrijd een schop onder de kont. Hagi (ex-Genk) mikte een afstandsschot niet ver naast, Gavory kon aan de overzijde de eerste Luikse aanval niet bekronen.

   

  Na een halfuur was de Luikse dieselmotor eindelijk warmgedraaid. Jackson Muleka kopte aan de eerste paal op de lat, maar nadien was de brandstof van Standard snel op. 0-1 bij de rust.

  Rangers komen op 0-1 tegen Standard vanaf de stip

  Kemar Roofe sluit verwaterde partij enig mooi af

  Met invaller Oulare hoopte Philippe Montanier wat meer daadkracht te zien van Standard na de pauze, maar Rangers bleef uitstekende verdedigen. Ook de betere kansen bleven voor de bezoekers.

   

  Toen ook de hemelsluizen opengingen boven Sclessin, werd het nog wat moeilijker. De zondvloed maakte het veld onbespeelbaar, in het waterballet bleven de Schotten gemakkelijk overeind.

   

  Tot Duje Cop in de extra tijd nog een wenkende kans kreeg, maar de Kroaat miste zijn controle voor een open doel. Standard zag een punt door de neus geboord.

   

  Invaller Kemar Roofe - het hele slotkwartier uitgefloten door de thuisaanhang - snoerde Standard definitief de mond. Met een onwaarschijnlijk afstandsschot vanaf de middenlijn verraste hij Arnaud Bodart, die tevergeefs terug spurtte.

  Het fenomenale doelpunt van Roofe:

  Oulare: "Valse start, maar nog niet gedaan"

  Obbi Oulare kon zich neerleggen bij het verlies tegen de Rangers. Hij probeerde zich niet te verschuilen achter de zware regenval in de tweede helft. "Dat is geen excuus, want beide ploegen moesten erin spelen", zei hij.

   

  "Het kon beide kanten op, maar we moeten onze kansen afmaken. Ik probeerde in het strafschopgebied te zijn, maar de ballen kwamen niet. Het is zuur om zo te verliezen."

   

  "Het is een valse start, maar het is zeker nog niet gedaan. Vandaag lukte het net niet, hopelijk kunnen we dit nog rechtzetten."

  Roofe: "Als ik al niet meer mag vieren bij zo een goal?"

  Vanheusden: "Als we zulke matchen willen winnen, moet ons niveau nog omhoog"

  Montanier: "We moeten ons niet verstoppen achter de regen"

  Ook coach Philippe Montanier zocht achteraf geen excuses. "Ons niveau was onvoldoende. We hebben geen wedstrijd gespeeld op Europees niveau. Thuis verliezen is een ontgoocheling. De eerste helft was in evenwicht, maar helaas slikten we een penalty."

   

  "De tweede helft was veel moeilijker: we slaagden er maar niet in om ons niveau op te krikken. De omstandigheden waren moeilijk voor iedereen, maar toch wat in het voordeel van de verdedigende ploeg", verwees Montanier naar de felle regenbui. 

   

  De coach van de Rouches had geen moeite om toe te geven dat de Rangers beter waren. "Ze verdienen deze zege. Ze stonden steviger en waren beter in de duels. Als we Europees een rol van betekenis willen spelen, zullen we voortaan toch uit een ander vaatje moeten tappen. In de tweede helft gaven we de keeper van de tegenstander helemaal niets meer om te doen. We hebben met andere woorden gekregen wat we verdienden."

  Benfica deelt leiding met Rangers

  De favorieten bij de loting in groep D hebben ook de macht gegrepen na de eerste speeldag. Benfica had het nochtans niet eenvoudig met Lech Poznan. 

   

  De Polen wisten twee keer de voorsprong van de Portugese bezoekers uit, maar Darwin Nunez wou niet plooien. De Uruguayaanse spits maakte zijn hattrick vol en bezegelde de wedstrijd op 2-4.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Onwaarschijnlijk! Kemar Roofe (Ex-Anderlecht) scoort met lob van 50 meter ver de 0-2 voor de Rangers.

   Onwaarschijnlijk! Kemar Roofe (Ex-Anderlecht) scoort met lob van 50 meter ver de 0-2 voor de Rangers

  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Een druilerige wedstrijd eindigt op een hoogtepunt. Kemar Roofe trekt de zege voor de Rangers over de streep met een fenomenaal doelpunt. Standard begint op de slechtst mogelijke manier aan de Europa League. .
  3. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  4. Gele kaart voor Kemar Roofe van Rangers tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 94. Wat een goal!!!! Kemar Roofe ziet Bodart te ver voor doel staan en pakt uit met een waanzinnig schot vanaf de middellijn. Een fenomenaal doelpunt. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Kemar Roofe van Rangers. 0, 2.
  7. tweede helft, minuut 93. Open kans. Uit de kluts valt de bal voor de voeten van Cop, maar de Kroaat mist zijn controle. Hij laat een open kans liggen. .
  8. 3 minuten extra. McGregor steelt nog wat seconden van Standard. De doelman moet in de extra tijd zijn clean sheet houden en de zege is binnen voor de Schotten. . tweede helft, minuut 92.
  9. tweede helft, minuut 91. Cop komt alleen voor doel, maar laat bal onder voet weggelippen.

   Cop komt alleen voor doel, maar laat bal onder voet weggelippen

  10. tweede helft, minuut 91. Een vrije trap lijkt Standard nog een kans te geven, maar de Luikenaars missen overtuiging. De "voorzet" van Cop is een vangbal voor McGregor. .
  11. tweede helft, minuut 87. Montanier oogt wat nerveus: het is wel de 250e Europese wedstrijd van Standard, maar het is de eerste uitstap van de Franse coach. Hij dreigt te debuteren met een nederlaag. .
  12. tweede helft, minuut 87. Rangers kan wel nog combineren in het Luikse zwembad. Kent schuift het strafschopgebied binnen, maar knalt op de hakken van Aribo. .
  13. tweede helft, minuut 84. Duje Cop zet Oulare op het lanceerplatform, maar zijn raket belandt in de armen van McGregor. .
  14. Gele kaart voor Merveille Bokadi van Standard tijdens tweede helft, minuut 83
  15. tweede helft, minuut 82. Ook de Rangers kunnen geen combinatie in elkaar boksen op het verdronken veld. Ryan Kent blijft met de bal steken in een plas. .
  16. tweede helft, minuut 80. Standard is aan het ploeteren: Cop kan niet oprukken op links omdat de bal blijft hangen in het water, ook Cimirot wordt gedwarsboomd door het zompige veld. .
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Standard, Laurent Jans erin, Noe Dussenne eruit
  18. tweede helft, minuut 77.
  19. tweede helft, minuut 75. Daar is Kemar Roofe. Gerrard gooit oude bekende Kemar Roofe tussen de lijnen. Ook in Luik zijn ze niet vergeten dat de spits nog een jaartje in loondienst van Anderlecht speelde. Hij wordt onthaald met een fluitconcert. .
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Rangers, Kemar Roofe erin, Alfredo Morelos eruit