UEFA Europa League - speeldag 1 - 24/09/20 - 20:03
    Petar Bojic
    1 - 1
    Petar Bojic
    76'

Standard heeft zich voorbij Vojvodina geknokt in de voorlaatste ronde van de Europa League. Net als vorige week tegen Bala Town waren Avenatti en Amallah de doelpuntenmakers met dienst. In de play-offs wacht Fehervar de Luikenaars nu op.

Standard - Vojvodina in een notendop:

• Sleutelmoment: In de tweede minuut van de verlengingen legt Amallah de wedstrijd in een beslissende plooi. Standard beleefde een moeilijke tweede helft, maar kon die doorspoelen dankzij de snelle goal.
    • Man van de Match: Selim Amallah is matchwinnaar voor de thuisploeg. Hij was erg ijverig en zorgde voor de verlossende knal. Ook de 19-jarige Nicolas Raskin speelde een degelijke wedstrijd op het middenveld, met veel aanvallende impulsen.

Standard zwoegt zich voorbij stugge Serviërs

Standard moest het vanavond zonder Obbi Oularé stellen. De aanvaller raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen Kortrijk. Trainer Montanier moest daarom een andere oplossing zoeken om de grote Serviërs te bekampen.

Na een matige eerste helft zonder grote kansen kwam Standard feller uit de kleedkamer. Na een goede aanval werd Gavory onderuit getrapt in de zestien. De vervanger van Oularé in de spits, Avenatti, miste meteen in de tweede helft niet vanaf elf meter.

De thuisploeg leek zeker van de kwalificatie en begon laks te voetballen. Dat strafte Bojic een kwartier voor tijd af met een harde kopbal. De goal kwam als een donderslag bij heldere hemel voor Standard, dat na de tegengoal geen reactie meer in huis had.

Verlengingen moesten voor uitsluitsel zorgen. De beslissing liet niet lang op zich wachten. Na een combinatie met een sterke Raskin dribbelde Amallah de zestien in en schoot hij Standard naar de overwinning.

Nog 1 laatste horde scheidt Standard van een Europees avontuur. Die horde draagt de naam Fehervar en staat volgende week op het menu.

Standard-coach: "We hadden het onszelf makkelijker moeten maken"

"We hebben de kwalificatie binnen, maar we wisten dat het niet eenvoudig zou worden", reageerde coach Philippe Montanier.

"We hadden best wel wat kansen, maar we hadden het onszelf makkelijker moeten maken. We slaagden er niet in het verschil te forceren."

"Na de gelijkmaker moesten we alle neuzen weer in de juiste richting krijgen. We wilden verlengingen vermijden, want de vermoeidheid begon door te wegen en er kwam meer ruimte tussen de lijnen."

Om de poulefase te halen, moet Standard volgende week donderdag in eigen stadion voorbij het Hongaarse Fehervar.

"Ik ken ze niet. Uit bijgeloof laat ik mij nooit inlichten over mogelijke toekomstige tegenstanders. We hebben nog wat tijd om hen te bestuderen. Dit was nog eens het bewijs dat zulke matchen op het scherp van de snee worden uitgevochten."

22:27

Einde van de wedstrijd. 2-1

Standard heeft moeten zwoegen, maar stoot door naar de volgende kwalificatieronde in de Europa League. Daarvoor mag het Avenatti, Amallah en een sterke Raskin bedanken.

120+1'
    117'

Amallah vergeet de wedstrijd op slot te gooien

In een tegenaanval komt Amallah alleen voor de keeper te staan. Die staat pal op een zwak schot van de aanvaller.

115'

Goede reflex Bodart!

Op een hoekschop kan Vojvodina Bodart onder vuur nemen. Die pakt uit met een ultieme reflex.

115'
    Vojvodina Novi Sad
    112'

Voor Vojvodina is het nu alle hens aan dek. Na balverlies kan Muleka doorzetten. Maksimovic gaat aan zijn mannetje hangen.

108'

Stervende zwanen zijn het hier aan het worden in Standard. Beide ploegen zijn erg vermoeid.

Stef Wijnants
    107'

Op een hoekschop van Standard komt de bal voor de voet van Dussenne. Die trapt hoog over. Dussenne staat na een lange revalidatie weer op een voetbalveld.

106'
    103'

Cop waagt zijn kans

Een schotje van Cop dwingt Vuklis tot een goede redding.

103'

Nog een kwartier voetballen

Trekt Standard de voorsprong over de streep?

105+1'

Einde eerste verlenging

Beide teams laten tekenen van vermoeidheid zien. Wie toont zich de meest frisse ploeg in het laatste kwartier?

105+1'

De wedstrijd kabbelt voort. Mooi voetbal is ver te zoeken in Luik.

100'

Bodart klemt

Vojvodina probeert in een snelle omschakeling tegen te prikken. Bodart is alert en komt tussen.

96'

Carcela sloft naar de zijlijn. Hij is volledig leeg. Niet onlogisch, want hij heeft weinig matchritme.

95'

De thuisploeg wil nu doordrukken. Alweer ligt de tandem Raskin-Amallah aan de basis van een goede aanval. Deze keer kan Amallah niet afdrukken.