Avenatti en Amallah helpen Standard ook over voorlaatste horde voor Europa League

  1. 35' - Geel - Sinisa Sanicanin
  2. 26' - Geel - Felipe Avenatti
  1. 90+1' - Geel - Petar Bojic
  2. 87' - Verv. Miljan Vukadinovic door Miodrag Gemovic
  3. 76' - Doelpunt - Petar Bojic (1 - 1)
  4. 73' - Verv. Felipe Avenatti door Jackson Muleka
  5. 69' - Geel - Stefan Dordevic
  6. 65' - Geel - Ognjen Duricin
  7. 60' - Geel - Selim Amallah
  8. 60' - Geel - Nemanja Covic
  9. 60' - Verv. Momcilo Mrkaic door Ognjen Duricin
  10. 54' - Geel - Nicolas Gavory
  11. 48' - Doelpunt strafschop - Felipe Avenatti (1 - 0)
   1. 99' - Verv. Mehdi Carcela-González door Duje Cop
   2. 94' - Verv. Gojko Cimirot door Eden Shamir
   3. 92' - Doelpunt - Selim Amallah (2 - 1)
    1. 115' - Geel - Novica Maksimovic
    2. 108' - Verv. Nicolas Raskin door Noe Dussenne

    Standard heeft zich voorbij Vojvodina geknokt in de voorlaatste ronde van de Europa League. Net als vorige week tegen Bala Town waren Avenatti en Amallah de doelpuntenmakers met dienst. In de play-offs wacht Fehervar de Luikenaars nu op.

    Standard - Vojvodina in een notendop:

    • Sleutelmoment: In de tweede minuut van de verlengingen legt Amallah de wedstrijd in een beslissende plooi. Standard beleefde een moeilijke tweede helft, maar kon die doorspoelen dankzij de snelle goal.
    • Man van de Match: Selim Amallah is matchwinnaar voor de thuisploeg. Hij was erg ijverig en zorgde voor de verlossende knal. Ook de 19-jarige Nicolas Raskin speelde een degelijke wedstrijd op het middenveld, met veel aanvallende impulsen.

    Standard zwoegt zich voorbij stugge Serviërs

    Standard moest het vanavond zonder Obbi Oularé stellen. De aanvaller raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen Kortrijk. Trainer Montanier moest daarom een andere oplossing zoeken om de grote Serviërs te bekampen.

     

    Na een matige eerste helft zonder grote kansen kwam Standard feller uit de kleedkamer. Na een goede aanval werd Gavory onderuit getrapt in de zestien. De vervanger van Oularé in de spits, Avenatti, miste meteen in de tweede helft niet vanaf elf meter.

     

    De thuisploeg leek zeker van de kwalificatie en begon laks te voetballen. Dat strafte Bojic een kwartier voor tijd af met een harde kopbal. De goal kwam als een donderslag bij heldere hemel voor Standard, dat na de tegengoal geen reactie meer in huis had.

     

    Verlengingen moesten voor uitsluitsel zorgen. De beslissing liet niet lang op zich wachten. Na een combinatie met een sterke Raskin dribbelde Amallah de zestien in en schoot hij Standard naar de overwinning.

     

    Nog 1 laatste horde scheidt Standard van een Europees avontuur. Die horde draagt de naam Fehervar en staat volgende week op het menu.

    Standard-coach: "We hadden het onszelf makkelijker moeten maken"

    "We hebben de kwalificatie binnen, maar we wisten dat het niet eenvoudig zou worden", reageerde coach Philippe Montanier.

     

    "We hadden best wel wat kansen, maar we hadden het onszelf makkelijker moeten maken. We slaagden er niet in het verschil te forceren."

     

    "Na de gelijkmaker moesten we alle neuzen weer in de juiste richting krijgen. We wilden verlengingen vermijden, want de vermoeidheid begon door te wegen en er kwam meer ruimte tussen de lijnen."

     

    Om de poulefase te halen, moet Standard volgende week donderdag in eigen stadion voorbij het Hongaarse Fehervar.

     

    "Ik ken ze niet. Uit bijgeloof laat ik mij nooit inlichten over mogelijke toekomstige tegenstanders. We hebben nog wat tijd om hen te bestuderen. Dit was nog eens het bewijs dat zulke matchen op het scherp van de snee worden uitgevochten."

    Fase per fase

    1. einde, 22 uur 27. Einde van de wedstrijd. 2-1. Standard heeft moeten zwoegen, maar stoot door naar de volgende kwalificatieronde in de Europa League. Daarvoor mag het Avenatti, Amallah en een sterke Raskin bedanken. .
    2. tweede verlenging, minuut 121 match afgelopen
    3. tweede verlenging, minuut 117. Amallah vergeet de wedstrijd op slot te gooien. In een tegenaanval komt Amallah alleen voor de keeper te staan. Die staat pal op een zwak schot van de aanvaller. .
    4. Goede reflex Bodart! Op een hoekschop kan Vojvodina Bodart onder vuur nemen. Die pakt uit met een ultieme reflex. . tweede verlenging, minuut 115.
    5. Gele kaart voor Novica Maksimovic van Vojvodina Novi Sad tijdens tweede verlenging, minuut 115
    6. tweede verlenging, minuut 112. Voor Vojvodina is het nu alle hens aan dek. Na balverlies kan Muleka doorzetten. Maksimovic gaat aan zijn mannetje hangen. .
    7. tweede verlenging, minuut 108. Stervende zwanen zijn het hier aan het worden in Standard. Beide ploegen zijn erg vermoeid. Stef Wijnants.
    8. tweede verlenging, minuut 108. Vervanging bij Standard, Noe Dussenne erin, Nicolas Raskin eruit
    9. tweede verlenging, minuut 107. Op een hoekschop van Standard komt de bal voor de voet van Dussenne. Die trapt hoog over. Dussenne staat na een lange revalidatie weer op een voetbalveld. .
    10. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    11. Cop waagt zijn kans. Een schotje van Cop dwingt Vuklis tot een goede redding. . tweede verlenging, minuut 103.
    12. tweede verlenging, minuut 103. Nog een kwartier voetballen. Trekt Standard de voorsprong over de streep? .
    13. eerste verlenging, minuut 106. Einde eerste verlenging . Beide teams laten tekenen van vermoeidheid zien. Wie toont zich de meest frisse ploeg in het laatste kwartier? .
    14. eerste verlenging, minuut 106. De wedstrijd kabbelt voort. Mooi voetbal is ver te zoeken in Luik. .
    15. Bodart klemt. Vojvodina probeert in een snelle omschakeling tegen te prikken. Bodart is alert en komt tussen. . eerste verlenging, minuut 100.
    16. eerste verlenging, minuut 99. Vervanging bij Standard, Duje Cop erin, Mehdi Carcela-González eruit
    17. eerste verlenging, minuut 96. Carcela sloft naar de zijlijn. Hij is volledig leeg. Niet onlogisch, want hij heeft weinig matchritme. .
    18. eerste verlenging, minuut 95. De thuisploeg wil nu doordrukken. Alweer ligt de tandem Raskin-Amallah aan de basis van een goede aanval. Deze keer kan Amallah niet afdrukken. .
    19. eerste verlenging, minuut 94. De Serviërs hebben de korte pauze voor de verlengingen niet goed verteerd. Stef Wijnants.
    20. eerste verlenging, minuut 94. Vervanging bij Standard, Eden Shamir erin, Gojko Cimirot eruit