1. 54' - Doelpunt - Seydouba Soumah (1 - 1)
      UEFA Europa League - speeldag 1 - 24/09/20 - 19:00
      54'
      Seydouba Soumah
      1 - 1
      54'

Na de 18 op 18 in de competitie is Charleroi ook prima begonnen in de Europa League. De Belgische competitieleider plaatste zich voor de laatste voorronde na een nagelbijter tegen Partizan Belgrado. Pas in de tweede verlenging kon topscorer Kaveh Rezaei Charleroi verlossen. "We zijn halfweg", reageerde coach Karim Belhocine.

Charleroi - Partizan Belgrado in een notendop:

• Man van de match: Dorian Dessoleil scoort vroeg in de match, maar de aanvoerder van Charleroi knapt ook zijn defensieve taken knap op.
      • Kantelpunt: Charleroi overleeft de tweede helft en sleept verlengingen uit het vuur. Daarin scoort het een tweede keer uit een stilstaande fase.
      • Opvallend: meer dan 100 minuten laat Charleroi-coach Belhocine zijn basisteam staan. Pas na de 2-1 zet hij zijn reserven in.

Snel doelpunt Charleroi

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Charleroi. Al na 10 minuten lag de bal in het doel van Partizan. Rezaei trapte een hoekschop van Morioka op de doelman van de bezoekers, in de rebound trapte aanvoerder Dessoleil overhoeks raak.

Na het vroege doelpunt zette Charleroi een stevige organisatie op poten om Partizan in de val te lokken. Dat gebeurde niet, maar echt gevaarlijk waren de Serviërs evenmin. Geen enkele Partizan-speler kreeg een bal gekadreerd.

En die ene keer dat het riskant werd, gleed Penneteau de bal prima uit de voeten van Partizan-aanvaller Sadiq.

(lees voort onder de foto en de tweet)

Dorian Dessoleil
      Dorian Dessoleil heeft net in de rebound de 1-0 gemaakt.

Snel tegendoelpunt Partizan

Charleroi scoorde vroeg in de eerste, Partizan deed hetzelfde in de tweede helft. Invaller Soumah werd uit het oog verloren en mocht er 1-1 van maken.

Het gaf de de Servische vicekampioen vertrouwen. Soumah kreeg nog  kansen, maar de man uit Guinee slaagde er niet in om een tweede keer te scoren.

Charleroi kon het niveau van de eerste helft niet opdiepen. Veel meer dan een actie van verdediger Busi liet de competitieleider niet zien. Dankzij een attente Penneteau kwamen er uiteindelijk verlengingen aan.

(lees voort onder de foto)

spelers Partizan
      Partizan scoort vroeg in de tweede helft.

Rezaei met de verlossing

Daarin krikte Charleroi zijn niveau weer op. In het eerste kwartier miste Rezaei nog, in de tweede verlenging niet. De topscorer van de club draaide een vrijschop over de muur en via de eerste paal in doel: 2-1.

Volgende week donderdag mag Charleroi opnieuw thuis een Europese match spelen. Dan komt de Poolse vicekampioen Lech Poznan op bezoek.

De winnaar stoot door naar de groepsfase. Antwerp is als bekerwinnaar al zeker van een plaats in de poules.

(lees voort onder de tweets)

Coach Belhocine: "Zijn nog maar halfweg"

"Het heeft ons veel energie gekost, maar we hebben ons gekwalificeerd", sprak een gelukkige Karim Belhocine na de wedstrijd. "Al zijn we nog maar halfweg", voegde hij er nog aan toe.

"Ik wil mijn spelers wel al een keer feliciteren. Veel ervaring in zulke wedstrijden hebben ze niet, maar dat hebben we opgelost met onze kwaliteit."

"Als we ook volgende week winnen, schrijven we clubgeschiedenis. Als je in de kleedkamer zou zitten met de jongens, elke dag met hen zou werken, dan zou je begrijpen dat zij het verdienen."

Karim Belhocine
      Karim Belhocine geeft zijn team aanwijzingen.

120+4'
      120+3'
      120+3'

Einde: 2-1

De wedstrijd is afgelopen. Charleroi plaatst zich na verlengingen voor de play-offs van de Europa League. Rezaei maakte het verschil met een rake vrijschop in de extra tijd.

120+1'

Rezaei met het verlossende doelpunt:

120+1'

120'

In de slotminuut krijgt Partizan nog een hoekschop. De doelman uit Servië is erbij, maar Charleroi houdt stand.

117'

Assistent vlagt actie Partizan af

Bibberen voor Charleroi. Partizan serveert een heet standje voor het doel van Penneteau. Soumah gaat zelfs neer, maar de wedstrijdleiding fluit de actie af. De Partizan-speler stond buitenspel.

114'

Nog iets meer dan 5 minuten volhouden en Charleroi mag zich opmaken voor een nieuwe match in Europa: volgende week donderdag tegen Lech Poznan uit Polen. Die match vindt net als vanavond in het Stade du Pays de Charleroi plaats.

108'
      108'

2-1: Rezaei met de vrije trap

Na een fout ligt de bal schuin voor het doel van Partizan. Rezaei draait de vrijschop over de muur en via de eerste paal binnen.

107'

Opmerkelijk: Belhocine heeft nog altijd geen speler gewisseld. Zowat elke reserve is wel aan het opwarmen.

107'
      Partizan Belgrado
      106'

Strafschoppen of niet?

Charleroi en Partizan beginnen aan het slotkwartier. Krijgen we nog een doelpunt te zien of is het aftellen naar de strafschoppen?

106'
      105+1'

De eerste verlenging is afgelopen. Charleroi dwong twee kansen af, maar geen tweede doelpunt.

105'
      Charleroi-coach Karim Belhocine geeft zijn team aanwijzingen.
      103'

Standard op voorsprong

In Luik hebben ze een eerste keer gescoord. Standard leidt met 1-0 tegen Vojvodina na een penalty van Felipe Avenatti.

101'

Goed geprobeerd van Charleroi. Rezaei vindt Nicholson, het schot van de Jamaicaan wordt net op tijd gekraakt door zijn tegenstander Bagnack.