Ga naar de inhoud

Invaller Pogba stuurt Man.United naar kwartfinale EL, Ibrahimovic kan tij niet keren

Manchester United heeft de kraker tegen Milan in de 1/8e finales van de Europa League in zijn voordeel beslecht. Na de 1-1 in Engeland werd het 0-1 in Italië. Pogba, die bij de rust inviel na enkele weken blessureleed, was de matchwinnaar. Saelemaekers en invaller Ibrahimovic vonden de doelman op hun weg bij kansen op de gelijkmaker en verlengingen.

Milan - Manchester United in een notendop:

Sleutelmoment: De wissel van Paul Pogba. Solskjær stuurde Pogba in de 2e helft het veld op. De Fransman opende na 3' al zijn rekening met het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd.

 

Man van de match: Pogba was ook een uitstekende keuze geweest, maar dé man van de match was United-doelman Henderson. Hij hield zijn ploeg enkele keren knap recht. De Engelsman voorkwam eigenhandig de gelijkmaker met een knappe reflex op de kopbal van Ibrahimovic.

 

Opvallend: Zowel Paul Pogba als Zlatan Ibrahimovic maakten het mooie weer voor hun ploeg vandaag. Beide heren vielen in februari uit en maakten vandaag als invaller hun comeback.

Bekijk het verslag:

United-blitzkrieg was geen lang leven beschoren

Manchester United had een doelpunt nodig om door te stoten naar de kwartfinale van de Europa League. De ploeg uit Engeland greep Milan, met Alexis Saelemaekers in de basis, meteen bij de keel en wilde het klusje snel klaren. Vooral een bedrijvige James charmeerde.


United moest al snel temporiseren en de wedstrijd modderde wat aan. Enkele schietkansen uit de tweede lijn zorgden voor het grootste gevaar. Beide ploegen gingen na een onmondige 1e helft de kleedkamer in.

De gouden wissel was niet Ibrahimovic, wel Pogba

Solsjkær besloot dat het welletjes geweest was en bracht Paul Pogba in. De Fransman maakte na een blessure begin februari weer zijn rentree. Hij beschadigde het vertrouwen van zijn coach niet en toverde al na 3 minuten de 0-1 op het scorebord. Een flipperkast-moment voor de goal van AC Milan eindigde voor de voet van Pogba.  De middenvelder wist wél wat te doen met de bal en trapte de 0-1 in het dak van het doel.


Manchester United had bloed geroken en plooide niet terug. Integendeel, het waren de mannen in het rood die de drang naar voren bleven tonen. Pioli had gelukkig nog een troef achter de hand. Zlatan Ibrahimovic werd het veld opgestuurd om zijn ex-ploeg, samen met een bedrijvige Saelemaekers, het vuur aan de schenen te leggen. 

 

De Zweed maakte zijn wederoptreden na een blessure en bewees meteen zijn status als gevaarlijke man in de box. Hij torende boven Shaw uit en knikte de bal op de goal van Henderson. De keeper pakte uit met een knappe reflex en verzilverde zo zijn beresterke wedstrijd.

 

AC Milan had buiten die kans niet veel meer in de pap te brokken. Manchester United stoot terecht door naar de kwartfinale van de Europa League.

 

Ibrahimovic: "De teleurstelling is groot. Dat is normaal na 2 heel goeie matchen. We konden niet scoren en maken 1 fout acheraan, dat is voetbal. We moeten onze kansen beter afwerken. We moeten evenwel blijven vooruitkijken, het kampioenschap is nog niet voorbij. Je leert ook iets van negatieve ervaringen om beter te worden. Als we een ticket voor de Champions League kunnen bemachtigen is dat goed, maar ik wil eigenlijk een trofee. Pogba? Iedereen weet hoe sterk die is, dat is geen geheim. Hij is niet sterk, hij is heel sterk."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 96. Einde: 1-0! Pogba wijst United de weg naar de kwartfinale van de Europa-League. .
 3. tweede helft, minuut 95. Pogba, de matchwinnaar, houdt de bal goed bij. Hij gebruikt zijn ervaring om de wedstrijd lam te leggen. .
 4. tweede helft, minuut 94. De vrije trap van de laatste kans voor AC Milan sterft over de achterlijn. De tijd tikt genadeloos verder voor Milan. .
 5. tweede helft, minuut 93. Kopbal van Pogba gaat over.

  Kopbal van Pogba gaat over

 6. tweede helft, minuut 92. Bijna Saelemaekers. Saelemaekers duikt plots op voor de goal. Onze landgenoot kan net niet besluiten omdat Henderson goed in zijn voeten duikt. Wat staat die man goed te "keepen"! .
 7. tweede helft, minuut 89. Pogba en Fernandes zoeken het hoekje op om tijd te rekken. Kessié laat niet met zich jennen en haalt zijn innerlijke rugby-speler boven. Hij buffelt de bal, maar vooral Pogba, over de lijn. .
 8. tweede helft, minuut 89.
 9. tweede helft, minuut 86. De mannen van United vallen als vliegen. Eerst wordt Pogba tegen de grong getorpedeerd. Niet veel later proeft James even van het gras in San Siro. Het smaakt duidelijk. De aanvaller van United blijft liggen en rolt subtiel de zijlijn over en het veld op. .
 10. tweede helft, minuut 83. McTominay zet een tackle in in de eigen rechthoek. Hij voorkomt een gevaarlijke kans, maar verschalkt bijna zijn eigen doelman. Henderson is wakker en klemt de bal. .
 11. tweede helft, minuut 81. Lindelöf op avontuur. Lindelöf is even vergeten dat hij 1-0 aan het winnen is. De verdediger rukt op tot aan de grote rechthoek van Milan. Zijn laatste pass ontbreekt aan vernuft. Hij mag zijn kar opnieuw keren en terug naar zijn maatje Maguire hollen. .
 12. tweede helft, minuut 80. AC Milan heeft nog 10 minuten om Ibrahimovic in stelling te brengen. Kunnen de mannen van Pioli nog iets forceren? .
 13. tweede helft, minuut 77. Ibrahimovic mist uitstekende kans op 1-1.

  Ibrahimovic mist uitstekende kans op 1-1

 14. tweede helft, minuut 77. Hernandez breekt goed uit. Als een duiveltje uit een doosje duikt hij plots op voor de kooi van Henderson. Hij legt de bal af, maar Shaw staat goed te verdedigen. De linksback van United valt de bal als eerste aan. .
 15. tweede helft, minuut 74. Daar is Zlatan een 1e keer. Daar is de grote Zweed een eerste keer. Çalhanoglu dropt de bal in de kleine rechthoek. Zlatan torent hoog boven Shaw uit en knikt de bal op de goal. Henderson pakt uit met een knappe reflex. .
 16. tweede helft, minuut 71. Duo Çalhanoglu/Kessié blaast Milan nieuw leven in. Opnieuw Çalhanoglu en Kessié. Het duo toont het goede voorbeeld aan de rest van de ploeg. Çalhanoglu kan voorzetten, Kessié is opnieuw als eerste op de bal. Zijn kopbal mist daadkracht en richting. .
 17. tweede helft, minuut 68. Kessié speelt de bal af naar Çalhanoglu en stoot zelf door naar de 16-meter. De Duits-Turkse nummer 10 geeft de bal voor. Kessié is als eerste op de bal en kan trappen. De bal vliegt tegen Lindelöf. Zit er weer leven in AC Milan? .
 18. tweede helft, minuut 67. Manchester United kampeert even op de grote rechthoek van Milan. James en Greenwood combineren simpel door de linies heen. De Italianen hebben maar weinig in de pap te brokken in de 2e helft. .
 19. tweede helft, minuut 66.
 20. tweede helft, minuut 64. Een beresterke Pogba. Paul Pogba schudt autoritair zijn belagers van zich af. Meité moet zelfs op de rug van Pogba kruipen om hem af te stoppen. "Pogba heeft zijn rugzak mee", grapt Peter Vandenbempt. .