Ga naar de inhoud

Milan sleept in de extra tijd een gunstige uitgangspositie uit het vuur

 1. 90+3' - Doelpunt - Simon Kjær (1 - 1)
 2. 70' - Verv. Alexis Saelemaekers door Samu Castillejo
 3. 51' - Doelpunt - Amad Diallo (1 - 0)
51'goalAmad Diallo1 - 0
90+3'goalSimon Kjær1 - 1

In de heenwedstrijd van de 1/8e finales in de Europa League heeft Milan op de valreep 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Manchester United. Kjaer kopte diep in de extra tijd de gelijkmaker op het bord.

Manchester United - AC Milan in een notendop:

 • Sleutelmoment (1): Een vroeg Italiaans doelpunt van Kessié wordt heel streng afgekeurd wegens handspel. Daarvoor had Leao ook al eens het net gevonden, maar die goal werd Milan ook ontnomen wegens buitenspel. 

 • Sleutelmoment (2): In de allerlaatste minuut kopt Milan-verdediger Kjaer het leer hard in doel en hangt hij de bordjes opnieuw in evenwicht. Een meer dan verdiend doelpunt voor de Italianen.
 
 • Man van de match: gemakkelijkheidshalve zouden we Kjaer kunnen aanduiden als de man van de wedstrijd, maar Milan-middenvelder Kessié speelde een dijk van een match. Niet van de bal te zetten en meermaals betroken bij Italiaans doelgevaar.
 
 • Opvallend: Milan heeft slechts 1 keer in zijn laatste 12 matchen tegen Engelse ploegen kunnen winnen. Vandaag zat er zeker een nieuwe zege in, maar die kwam er uiteindelijk niet.

Bekijk het verslag:

Milan is baas in eerste helft, maar vergeet (geldig) te scoren

Voor aanvang van deze match droegen de thuisploeg de favorietenrol op haar schouders, maar het waren de Italianen die het vurigst aan de match begonnen. 


Na nog geen kwartier spelen vond Milan al tweemaal het net, maar evenveel keer werd een doelpunt afgekeurd. 


Eerst kwam Leão oog in oog met Henderson en knalde hij de bal in de verste hoek, maar de lijnrechter zwaaide met zijn vlaggetje voor buitenspel. Nog geen 5 minuten later trapte Kessié de bal staalhard in het net, maar ook dat feestje ging niet door wegens twijfelachtig handspel.

 

De Italianen lieten het niet aan hun hart komen en gingen vlotjes door op hun elan. Bij United wisten ze even niet van welk hout pijlen gemaakt. 

 

Met nog kansen voor Krunic en Saelemaekers hadden de mannen uit Milaan nog een paar uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het was telkens het verhaal van net niet voor Milan.

 

De grootste kans van de eerste helft kwam uiteindelijk nog op naam van Harry Maguire, maar die miste een niet te missen mogelijkheid vanop zo'n 10 centimeter.

United komt uit het niets op voorsprong, maar Milan maakt nog verdiend gelijk

In tegenstelling tot de eerste helft, kwam United wel gretig uit de kleedkamers. Bruno Fernandes vond met een fantastisch balletje de pas ingevallen Amad Diallo en die maakte het enig mooi af.

 

Met een knappe achterwaartse kopbal verschalkte hij Milan-keeper Donnarumma. Een donderslag bij heldere hemel voor de bezoekers.

 

Man U kwam steeds beter in de match, maar de betere kansen bleven voor Milan. Kessié kon Henderson niet verrassen met een schot in de korte hoek en ook Krunic had nog 2 uitstekende mogelijkheden.

 

Manchester United probeerde af en toe tegen te prikken en Daniel James had nog de 2-0 aan de voet, maar hij liet het na. 

 

Uiteindelijk moest Milan wachten tot de allerlaatste minuut om de verdiende gelijkmaker op het bord te zetten. Een hoekschop van Krunic belandde op het hoofd van Kjaer en die kopte het leer hard in doel. 

 

Een 1-1-gelijkspel is een uitstekende uitgangspositie voor AC Milan dat United een ijskoude douche bezorgt. De terugwedstrijd vindt plaats op 18 maart.

Bekijk hier de 2 goals:

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 48. Einde! Een ijskoude douche voor Manchester United! Milan scoorde in de allerlaatste minuten en bracht de bordjes verdiend in evenwicht. 1-1 is een uitstekende uitgangspositie voor de Italianen. De terugmatch wordt gespeeld op 18 maart. .
 2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 93. Kjaer kopt de gelijkmaker binnen voor Milan in de toegevoegde tijd.

  Kjaer kopt de gelijkmaker binnen voor Milan in de toegevoegde tijd

 4. tweede helft, minuut 93. Kjær brengt Milan langszij! Kjær scoort in de slotminuten van deze wedstrijd en brengt Milan verdiend langzij! Hij kopt een hoekschop hard binnen. .
 5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Simon Kjær van AC Milan. 1, 1.
 6. tweede helft, minuut 91. Opnieuw Leao: Hij slingert zich à la Greenwood voorbij de verdediging, maar zijn schot wordt afgeblokt. Corner voor Milan .
 7. tweede helft, minuut 91. Milan probeert, maar opnieuw net niet. Het is een ongelukkige avond voor de Italianen, Kessie houdt de bal goed bij in de zestien en lobt het leer dan naar Leao, maar die trapt een gat in de lucht. Weg kans. .
 8. tweede helft, minuut 88. Met een ultieme ingreep houdt Tomori Mason Greenwood van een kans. De talentvolle Brit slingert zich voorbij de Italiaanse verdediging en haalt de achterlijn, maar Tomori voorkomt doelgevaar. .
 9. tweede helft, minuut 83. Krunic tegen Engelse muur. De vrije trap van Krunic raakt niet verder dan de Engelse muur. Hier zat meer in. .
 10. tweede helft, minuut 83. Een vrije trap op een ideale plek voor Milan. McTominay gaat aan Krunic hangen en die gaat gretig liggen. Kunnen ze hieruit een doelpunt puren? .
 11. tweede helft, minuut 81. Heeft Milan een slotoffensief? Kunnen de Italianen in de laatste 10 minuten van deze wedstrijd nog een slotoffensief uit hun dijen slaan? De tijd begint stilaan te dringen en een uitdoelpunt is enorm belangrijk. .
 12. tweede helft, minuut 79.
 13. tweede helft, minuut 78. Milan drukt Manchester United nu wat weg, zonder daar doelpogingen uit te puren. Filip Joos.
 14. tweede helft, minuut 75. Op een heel korte tijd staan er een pak nieuwe gezichten tussen de lijnen. Solskjær lijkt eieren voor zijn geld te kiezen en dropt met Shaw en Fred wat defensief geweld op de mat. .
 15. tweede helft, minuut 73. Ook James mist enorme kans voor Manchester United.

  Ook James mist enorme kans voor Manchester United

 16. tweede helft, minuut 72. Enorme kans voor James! Greenwood legt de bal panklaar voor James, maar gelukkig voor de Italianen moet die met zijn linkervoet besluiten. Reuzekans voor Man U. .
 17. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij AC Milan, Samu Castillejo erin, Alexis Saelemaekers eruit
 18. tweede helft, minuut 69. Milan omsingelt voorlopig de zestien van Man U. Na een moeizame start is het opnieuw Milan die de wet dicteert. .
 19. tweede helft, minuut 68. Krunic kopt geweldige kans naast.

  Krunic kopt geweldige kans naast

 20. tweede helft, minuut 65.