• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp gooit zichzelf na oerdomme rode kaarten uit Europa

  einde (n.v.)
  14
  heenwedstrijd 1 - 1
  1. 41' - Geel - Myron Boadu
  2. 37' - Geel - Marco Bizot
  3. 36' - Geel 2 - Dieumerci Mbokani
  4. 33' - Geel - Dieumerci Mbokani
  5. 27' - Geel - Ivo Rodrigues
  1. 90+5' - Geel - Abdoulaye Seck
  2. 90+1' - Doelpunt - Calvin Stengs (1 - 1)
  3. 87' - Geel - Oussama Idrissi
  4. 81' - Verv. Lior Refaelov door Dino Arslanagic
  5. 75' - Geel 2 - Didier Lamkel Ze
  6. 74' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (1 - 0)
  7. 72' - Verv. Ivo Rodrigues door Martin Hongla
  8. 68' - Verv. Jonas Svensson door Ferdy Druijf
  9. 54' - Verv. Stijn Wuytens door Yukinari Sugawara
  10. 52' - Geel - Didier Lamkel Ze
   1. 105' - Verv. Ritchie De Laet door Robbe Quirynen
   2. 103' - Doelpunt strafschop - Teun Koopmeiners (1 - 3)
   3. 101' - Geel - Dylan Batubinsika
   4. 101' - Verv. Alexis De Sart door Amara Baby
   5. 98' - Geel - Calvin Stengs
   6. 98' - Geel - Owen Wijndal
   7. 98' - Geel - Faris Haroun
   8. 97' - Geel - Sinan Bolat
   9. 97' - Doelpunt - Ferdy Druijf (1 - 2)
   10. 92' - Geel - Teun Koopmeiners
    1. 114' - Doelpunt - Albert Gudmundsson (1 - 4)
    2. 112' - Verv. Myron Boadu door Jordy Clasie

    Antwerp is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Antwerp stond op een halve minuut van de hemel, maar slikte net voor het einde van de reguliere speeltijd de zure gelijkmaker. Met 9 spelers - na twee erg domme uitsluitingen - verzoop het helemaal in de verlengingen tegen AZ.

    Bekijk het verslag van Antwerp-AZ (1-4)

    Antwerp - AZ in een notendop:

    • Sleutelmomenten: Drie momenten van zinsverbijstering kosten Antwerp heel veel geld. Mbokani kreeg dom rood, Lamkel Zé kreeg dom rood en enkele fans van Antwerp legden de match stil en gooiden bekers naar de scheidsrechter.
    • Man van de Match: We laten het aan u over om te zeggen welke rode kaart de domste was. Die van Mbokani of die van Lamkel Zé? Bekijk de video's.
    • Statistiek: AZ wint voor het eerst een Europese wedstrijd na verlengingen.

    Rode kaart Mbokani verandert alles

    Laat u niet misleiden door de 1-4-eindstand. Antwerp schoot zichzelf in de match tegen AZ zo hard in de eigen voet dat woorden eigenlijk te kort schieten. Antwerp had alles onder controle in het Koning Boudewijnstadion. Meer zelfs, Antwerp was de beste en meest dreigende ploeg.

     

    Tot Mbokani een eerste schot afvuurde op het tactische plan van Bölöni. Zoveel ervaring heeft de Congolees en toch ging hij na dom balverlies fel door om dat goed te maken. Hij wist toch dat hij kort daarvoor al geel had gekregen voor een worstelactie met verdediger Vlaar? Uit het niets moest Antwerp voort met z'n tienen.

     

    De held van de Europese campagne was in een klap de antiheld. Maar zelfs met een man meer dreigde AZ nauwelijks.

    Video: Mbokani krijgt rood

    Gelijkmaker valt nog in 91e minuut

    Antwerp toonde een groot strijdershart met 10 spelers en leek op weg naar een Hollywood-achtig sprookje. Op wilskracht en in drie passes stond de thuisploeg met een vlijmscherpe counter voor AZ-doelman Bizot( ex-Genk). Invaller Hongla legde de bal op het hoofd van Lamkel Zé en die bracht Antwerp in een delirium: 1-0. Europa was zo dichtbij voor stamnummer 1.

     

    Voor een kleine minuut dan toch. Wat dan volgde het tweede schot richting eigen voet. Lamkel Zé ging zijn goal ostentatief vieren met de fans. Ook hij wist toch dat hij al geel had? De ref kon niet anders dan het reglement toepassen. Ook Lamkel Zé moest douchen en mag nog een zware straf verwachten voor de show die hij daarna opvoerde.

     

    AZ belegerde het strafschopgebied van Antwerp. Bolat verrichtte belangrijke reddingen, maar echt alles zat tegen voor Antwerp. In de 91e minuut viel de bal voor de voet van de speler met de beste traptechniek bij AZ. Stengs trapte knap in de verste hoek: 1-1.

     

    Er kwamen dus sowieso 30 minuten bij in de verlengingen en het was een kwestie van tijd voor de 9 spelers van Antwerp ten onder zouden gaan. In de 97e minuut was het zo ver. Druijf kopte van dichtbij binnen. De 1-3 en 1-4 waren nog slechts een voetnoot. Het wangedrag van enkele heethoofden van Antwerp is dat voor de UEFA wellicht niet.

    Video: De goal van Lamkel Zé

    Video: Lamkel Zé krijgt rood en voert show op

    Video: Haroun en Bolat krijgen eigen fans niet bedaard

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 126 match afgelopen
    2. tweede verlenging, minuut 125. Laatste fluitsignaal. De kwelling is eindelijk voorbij voor Antwerp. Laat u niet verblinden door de 1-4-einduitslag. Antwerp schoot zichzelf twee keer hard in eigen voet en speelt geen Europees.
    3. tweede verlenging, minuut 121. Zeven minuten extra. Iedereen op het veld zou liever hebben dat deze match wordt afgefloten, vermoeden we. Maar de Griekse ref doet zijn job. Op het veld gebeurt niets meer. Hopelijk blijft het ook naast het veld rustig.
    4. tweede verlenging, minuut 115. De match ligt stil door wangedrag van de Antwerp-fans. Alsof het allemaal nog niet pijnlijk genoeg is voor Antwerp, moet de wedstrijd nu ook nog worden stilgelegd omdat enkele heethoofden van Antwerp zich niet meer kunnen gedragen. Haroun en Bolat hebben geprobeerd om hen af te koelen, maar zijn moeten vertrekken. De politie staat nu voor de tribunes.
    5. tweede verlenging, minuut 115. Gudmundsson maakt er nog 1-4 van .

     Gudmundsson maakt er nog 1-4 van

    6. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 114 door Albert Gudmundsson van AZ. 1, 4.
    7. tweede verlenging, minuut 112. Vervanging bij AZ, Jordy Clasie erin, Myron Boadu eruit
    8. tweede verlenging, minuut 111. Het wordt ook nog 1-4. Antwerp verdient absoluut geen afstraffing, maar kan deze overmacht niet blijven belopen natuurlijk. Gudmundsson wipt de 1-4 over Bolat. .
    9. tweede verlenging, minuut 111. We kijken naar iets dat lijkt op voetbal. Er zit geen enkele lijn meer in het spel. Antwerp ontsnapte zonet aan de 1-4.
    10. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    11. tweede verlenging, minuut 105. De wedstrijd loopt leeg als een ballon die is doorgeprikt. Filip Joos op Canvas.
    12. tweede verlenging, minuut 105. Begin tweede verlenging. De overbodige laatste 15 minuten zijn begonnen. Bij AZ wordt al voorzichtig gevierd. Antwerp moet tegen beter weten in nog proberen te voetballen.
    13. eerste verlenging, minuut 106. Dit doet pijn aan de ogen. AZ speelt de bal nu heel rustig rond. Antwerp loopt achter een onhaalbare bal. Er gebeurt niets meer. .
    14. eerste verlenging, minuut 105. Koopmeiners schiet de 1-3 vanaf de stip binnen.

     Koopmeiners schiet de 1-3 vanaf de stip binnen

    15. eerste verlenging, minuut 105. Vervanging bij Antwerp, Robbe Quirynen erin, Ritchie De Laet eruit
    16. Doelpunt na strafschop tijdens eerste verlenging, minuut 103 door Teun Koopmeiners van AZ. 1, 3.
    17. eerste verlenging, minuut 101. Koopmeiners maakt er 1-3 van. De aanvoerder van AZ twijfelt niet en zet Bolat op het verkeerde been. Antwerp verdient zeker geen afstraffing, maar het kalf is nu helemaal verdronken.
    18. Gele kaart voor Dylan Batubinsika van Antwerp tijdens eerste verlenging, minuut 101
    19. eerste verlenging, minuut 101. Vervanging bij Antwerp, Amara Baby erin, Alexis De Sart eruit
    20. eerste verlenging, minuut 100. Penalty voor AZ. Antwerp moet de kelk tot de bodem ledigen. Batubinsika haalt de doorgebroken Boadu neer voor die kan afdrukken. De bal gaat logisch op de stip.