• home
 • video
 • pas verschenen

  Depoitre trapt/kopt AA Gent in zijn eentje voorbij Rijeka, dat wel belangrijk doelpunt beet heeft

  einde
  21
  terugwedstrijd 1 - 1
  1. 40' - Doelpunt - Tibor Halilovic (0 - 1)
  2. 34' - Geel - Zoran Kvrzic
  3. 15' - Geel - Elisha Owusu
  1. 90' - Verv. Jonathan David door Yuya Kubo
  2. 87' - Verv. Antonio Colak door Jakov Puljic
  3. 84' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Louis Verstraete
  4. 80' - Verv. Maxwell Acosty door Dani Iglesias
  5. 72' - Doelpunt - Laurent Depoitre (2 - 1)
  6. 70' - Verv. Zoran Kvrzic door Darko Velkovski
  7. 69' - Geel - Jonathan David
  8. 64' - Verv. Brecht Dejaegere door Roman Bezoes
  9. 59' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  10. 58' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 1)
  40'Tibor Halilovic0 - 1
  58'Laurent Depoitre1 - 1
  72'Laurent Depoitre2 - 1

  AA Gent moet volgende week vol aan de bak in Kroatië wil het de groepsfase van de Europa League bereiken. Het won dankzij een sterke Laurent Depoitre met 2-1 van Rijeka, maar kon niet verhinderen dat de bezoekers in de eerste helft tegen de gang van het spel in op voorsprong kwamen. 

  Bekijk het late journaal met een verslag van AA Gent-Rijeka (2-1):

  AA Gent - Rijeka kort samengevat:

  • Sleutelmoment: AA Gent-trainer Jess Thorup wilde vandaag absoluut de nul houden. Vlak voor de rust besliste de Gentse defensie daar anders over. Tibor Halilovic profiteerde en bezorgde zijn club een belangrijk uitdoelpunt.
  • Man van de Match: Laurent Depoitre was met twee doelpunten de held van de thuisploeg. De diepe spits van AA Gent lijkt stilaan weer de oude.
  • Opvallende statistiek: De Ghelamco Arena is dit seizoen een oninneembare vesting. AA Gent won al zijn thuiswedstrijden die het al speelde: 2 in de Jupiler Pro League, 3 in de Europa League.

  Rijeka op rozen vlak voor de rust

  Na 20 heel erg flauwe minuten kwam de wedstrijd eindelijk op gang in de matig gevulde Ghelamco Arena. Asare zocht en vond man-in-vorm David voor doel, de deviatie van de Canadees ging naast.

   

  Tien minuten later zette Depoitre Jaremtsjoek met wat geluk vrij voor doel. De Gentse spits panikeerde oog in oog met Rijeka-doelman Prskalo en mikte onbesuisd over. Thorup zakte door zijn knieën van ongeloof langs de zijlijn.

   

  In de tegenstoot die volgde, kreeg AA Gent het deksel keihard op de neus. Halilovic profiteerde in de zestien van heel slap verdedigen bij de thuisploeg en knalde de 0-1 overhoeks binnen. Rijeka op rozen, zonder ook maar één keer in de buurt van Kaminski geweest te zijn in de eerste helft.

  Depoitre zet scheve situatie recht

  Na de thee kwam de thuisploeg snel langszij dankzij Depoitre. Het knappe voorbereidende werk was van Jaremtsjoek, meer dan binnenduwen van dichtbij moest de Gentse spits niet meer doen: 1-1.


  Na de gelijkmaker bleef AA Gent baas zonder echt heel gevaarlijk te zijn. Een voorzet van Lustig viel goed voor de inlopende Depoitre, die de 2-1 zonder verpinken voorbij Prskalo knikte. 


  Kaminski werd in de tweede helft geen enkele keer op de proef gesteld. Op de Gentse overwinning valt dan ook niets aan te merken, al kan het door het tegendoelpunt toch niet met een gerust gemoed naar Kroatië afzakken volgende week.

  Dejaegere: "Ik schat onze kansen hoog in"

  "Er heerst toch een positief gevoel", bleef Brecht Dejaegere optimistisch. "We hebben weinig kansen weggegeven. Wat we ons wel kwalijk moeten nemen, is dat ze hun ene kans toch afgemaakt hebben. Dat is vervelend, maar na de rust hebben we goed gereageerd."

   

  "Rijeka was wel heel efficiënt en dat is in deze fase heel belangrijk. Dat moeten we meenemen voor de terugmatch. Maar we kunnen hen zeker verschalken."

   

  "We willen altijd voetballend de oplossing zoeken, maar we moeten ook nuchterheid tonen en verstandig blijven. Ik schat onze kansen hoog in, maar we moeten scherp blijven en de juiste ingesteldheid tonen. Dan komt het goed."

  Kaminski: "We gaan naar daar om de oorlog te winnen"

  "Ik heb toch een positief gevoel", bevestigde doelman Thomas Kaminski. "We hebben de situatie nog kunnen rechttrekken en hebben veerkracht getoond."

   

  "We staan nu voor een hele moeilijke match. We moeten daar met het mes tussen de tanden spelen. We wisten dat het pittig zou worden en we gaan naar daar om de oorlog te winnen."

  "Gemengde gevoelens" bij Depoitre, Thorup zag "veel respect" bij Rijeka

  • Laurent Depoitre: "Ik sta hier toch met gemengde gevoelens. Na de 0-1-score bij de rust toch nog winnen, is goed. Maar dit blijft een gevaarlijke uitslag. Het uitdoelpunt doet pijn. Maar wij zijn beter dan zij. Dat hebben we getoond, want we hebben gedomineerd. Voor mij is het fijn om de draad weer op te pikken na vorig seizoen en om te scoren. De terugkeer van Sven Kums? Ik ben blij. Dat zal herinneringen oproepen. En hij voegt kwaliteit toe aan de kern. Met deze spelers mogen we mikken op de top in de competitie."
  • Jess Thorup (coach AA Gent): "Rijeka heeft veel respect getoond, want ze hadden hun systeem aangepast naar een vijfmansdefensie. Ze waren op hun hoede. Ze waren hier alleen om te verdedigen en daar vonden we voor de pauze geen oplossing voor. Na de rust ging het beter. Het zal nog spannend worden, maar we hebben nog altijd vertrouwen. Rijeka moet scoren en er zal meer ruimte komen. En wij scoren altijd. We zullen zeker kansen krijgen en die moeten we benutten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. AA Gent klopt Rijeka dankzij twee goals van Depoitre na de rust. Het zal volgende week wel nog vol aan de bak moeten in Kroatië dankzij het tegendoelpunt in de eerste helft. .
  2. tweede helft, minuut 90. We krijgen nog vijf minuten toegevoegde tijd. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAA Gent, Yuya Kubo erin, Jonathan David eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Bij Rijeka maken ze geen haast. 2-1 is geen slechte uitgangspositie voor de Kroatische nummer 2.
  5. tweede helft, minuut 87. De toegevoegde tijd is in zicht. Komt er nog een derde Gentse treffer?
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij HNK Rijeka, Jakov Puljic erin, Antonio Colak eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Bij Rijeka is het vat al even af. Kaminski heeft in de tweede helft werkelijk niets moeten doen.
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Louis Verstraete erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  9. tweede helft, minuut 82. De wedstrijd van Jaremtsjoek zit erop. Hij was vandaag wat ongelukkig in de afwerking en wordt vervangen door Verstraete.
  10. tweede helft, minuut 80. Jaremtsjoek knikt over. Jaremtsjoek kan helemaal vrij voor doel inkoppen. Hij mikt het leer net over. Gent verdient een derde doelpunt.