Ga naar de inhoud
Batubinsika brengt de Great Old op voorsprong.
Batubinsika brengt de Great Old op voorsprong.

Antwerp kan tevreden zijn, maar het had ook meer kunnen zijn tegen AZ

 do 22 augustus 2019 22:23
AZ
einde
1-1
Antwerp
ANT
einde (n.v.)
1-4
AZ
  1. 26' - Geel - Teun Koopmeiners
  2. 40' - Doelpunt - Dylan Batubinsika (0 - 1)
  1. 48' - Geel - Aurélio Buta
  2. 50' - Geel - Calvin Stengs
  3. 61' - Verv. Thomas Ouwejan door Albert Gudmundsson
  4. 64' - Geel - Dieumerci Mbokani
  5. 67' - Verv. Ivo Rodrigues door Geoffry Hairemans
  6. 69' - Verv. Pantelis Hatzidiakos door Yukinari Sugawara
  7. 74' - Geel 2 - Aurélio Buta
  8. 76' - Verv. Lior Refaelov door Dino Arslanagic
  9. 77' - Verv. Jonas Svensson door Bjørn Johnsen
  10. 83' - Doelpunt - Myron Boadu (1 - 1)
  11. 86' - Geel - Ron Vlaar
  12. 88' - Geel - Sinan Bolat
  13. 90+4' - Geel - Didier Lamkel Ze
  14. 90+4' - Geel - Oussama Idrissi
  15. 90+5' - Verv. Didier Lamkel Ze door Alexis De Sart
UEFA Europa League - speeldag 1 - 22/08/19 - 20:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
40'
Dylan Batubinsika
0 - 1
Dylan Batubinsika
40'
83'
Myron Boadu
83'
Myron Boadu
1 - 1

Antwerp heeft een gunstig resultaat behaald tegen AZ in de heenmatch van de vierde voorronde van de Europa League. Al zat er ook wel meer in. Het rood van Buta deed zijn ploeg pijn in de slotfase. Het belooft nog een open match te worden volgende week, want een clash van stijlen leverde een evenwichtige match op.

Bekijk het late journaal met een verslag van AZ-Antwerp (1-1):

AZ - Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: Antwerp begint goed aan de tweede helft en komt bijna op 0-2. Het schot van Refaelov strandt op de paal. Anders is het volgens ons boeken toe in deze match en misschien zelfs al voor de terugmatch.
  • Man van de Match: Het is moeilijk om er een iemand uit te pikken, maar je kan er niet naast kijken dat Mbokani met een assist opnieuw betrokken was bij de goal van Antwerp.
  • Opmerkelijk: Antwerp zet zonder 12e man een goed resultaat neer. De discussie is daarmee hopelijk afgesloten.

Antwerp en AZ houden terugmatch spannend

Gezien de omstandigheden zouden we het eigenlijk niet mogen schrijven, maar jammer genoeg voor de Antwerp-fans hadden de afwezigen ongelijk voor deze partij. AZ-Antwerp was een leuke match.

 

Beide ploegen wilden voetballen en lieten ook voetballen. Druk op de bal was er niet altijd. Na een goed begin van Antwerp met een kanonskogel van Juklerod en een schot van Refaelov nam AZ de controle. Het legde zuivere combinaties op de mat en Antwerp had problemen met de vele positiewissels.

 

Bolat stond oog in oog met spits Boadu. De Laet zette nog net een been tegen een bijna gemaakt doelpunt van uitblinker in de eerste helft Stengs en toen Bolat en De Laet omspeeld waren, schoot Boadu een derde grote kans in het zijnet.

 

De goal van Antwerp viel uit de lucht. Laat dat nu net een terrein zijn waar Mbokani zich prima thuisvoelt. Hij kopte een afvallende bal richting tweede paal, waar iedereen Batubinsika was vergeten. Die scoorde gevleid de 0-1.

 

In de tweede helft zakte het niveau. AZ had het balbezit, maar Antwerp had de beste kansen. Heel mooi samenspel van Refaelov en Batu leverde bijna de 0-2 op, maar de Israëliër trof de paal. Doelman Bizot (ex-Genk) redde met de voet een knal van Lamkel Zé.

 

De ommekeer kwam in minuut 74. Buta pakte zijn tweede gele kaart. Bijzonder dom als je weet dat zijn eerste kaart er kwam na te fel doorjagen in het strafschopgebied van AZ in minuut 48. AZ zette nog alles op alles en werd beloond. De Laet kon de snelle Idrissi niet bijhouden en Arslanagic zag spits Boadu de voorzet voor zijn neus binnen tikken: 1-1. Gezien de uitslag en de opstootjes in de slotfase belooft het nog een zinderende terugmatch te worden.

De Laet: "We hebben gescoord en dat is wat we wilden"

Ritchie De Laet zorgde voor een nuchtere analyse na de match. "Als we de 0-2 kunnen maken, ga je met een beter gevoel van het veld. Anderzijds hebben we een goal gemaakt hier. Dat wilden we voor de match, dus dit is een goede uitgangspositie. Het was een gevecht, maar dat wisten we."

 

"Nederlandse ploegen zijn altijd goed voetballende ploegen, maar we zijn er goed mee omgegaan. Behalve op een paar voorzetten, hebben we ze beperkt tot afstandsschoten. Elf tegen elf was het al moeilijk omdat ze veel bewogen, maar met tien kwam er nog meer ruimte voor hen."

 

Hij kwam nog een laatste keer terug op de heisa rond het reisverbod voor Antwerp-fans."Volgende week hebben we onze fans opnieuw achter ons. Natuurlijk hebben we ze gemist. Om eerlijk te zijn vond ik de hele situatie belachelijk. We hebben hevige fans, maar ik denk niet dat ze dat hier in Nederland niet gewoon zijn. Als ze dat niet aankunnen, zal AZ nog schrikken volgende week."

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Laatste fluitsignaal

Antwerp behaalt een gunstig resultaat tegen AZ, al zat er ook wel meer in. Het belooft nog een open match te worden volgende week, want beide ploegen waren elkaar waard vanavond.
90+4'
90'

Drie minuten extra tijd

Het bordje van drie minuten extra tijd gaat in de lucht terwijl het spel even stil ligt omdat Lamkel Zé op de grond is blijven liggen. Ondertussen wordt in de herhaling duidelijk dat Middtsjo heeft nagetrapt bij Lamkel Zé.
88'

Bange momenten

Het is toch nog afzien voor Antwerp. Bijna lijkt Johnsen te scoren, maar zijn schot is geraakt. Antwerp is de controle kwijt.
88'
85'

Antwerp moet overleven

Antwerp heeft nog maar een missie: het fluitsignaal halen zonder tweede tegengoal. AZ drukt. Nagelbijten voor Bölöni en co.
84'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
83'
goal
AZ
1-1
Antwerp
81'

De gelijkmaker van AZ: 1-1

Antwerp slikt de gelijkmaker. De Laet kan de snelle Idrissi niet volgen en Boadu duwt voor de neus van Bolat en Arslanagic de voorzet in doel. Geen ramp natuurlijk voor Antwerp, maar wel erg jammer.
78'
AZ lijkt zijn slotoffensief te hebben ingezet. Idrissi knijpt naar binnen voorbij drie Antwerp-spelers. Zijn schot wijkt gelukkig af en wordt een raapbal voor Bolat.
76'

Er wordt volop gewisseld

Het laatste kwartier belooft nog spannend te worden. De intensiteit is helemaal terug in de match en beide trainers reageren met vers bloed. Arslanagic komt voor defensieve versterking zorgen. Refaelov verdwijnt.
75'

Bizot voorkomt de 0-2

Lamkel Zé laat zijn linkervoet spreken met een schot van ver. Bizot houdt de thuisploeg recht. Het lijkt nog een spannend slot te gaan worden.