Wat een match van de Kopenhagen-doelman! Maar United stoot door na verlengingen

1. 62' - Geel - Harry Maguire
    2. 64' - Geel - Eric Bailly
    1. 105+1' - Verv. Jens Stage door Robert Mudrazija
      UEFA Europa League - speeldag 1 - 10/08/20 - 21:01

Het heeft Manchester United bijzonder veel bloed, zweet en tranen gekost, maar het staat in de halve finales van de Europa League. Kopenhagen-doelman Karl-Johan Johnsson was de man van de match met geweldige saves.

Bij 32°C troffen United en Kopenhagen elkaar in Keulen in hete omstandigheden. Op hete standjes was het - op een afgekeurde goal van Greenwood na - wachten tot de 2e helft.

Greenwood trof kort na de rust ook nog eens de paal. Ook Bruno Fernandes zag zijn doelpoging tegen het doelhout belanden na een redding van Kopenhagen-doelman Karl-Johan Johnsson.

De 30-jarige Johnson ontpopte zich daarna nog meer tot de nachtmerrie van United. Bij pogingen van Fernandes, Pogba en Martial toverde hij telkens een geweldige redding uit zijn mouw. 0-0 na 90 minuten spelen was vooral de verdienste van de doelman.

Ook in de verlengingen pakte Johnsson nog uit met de ene redding na de andere. Bruno Fernandes en Juan Mata beten hun tanden stuk.

Enkel vanaf de stip kon United de oersterke Zweed vellen in de 1e verlenging. De strafschop kwam er na een duwfout op Martial, Bruno Fernandes miste niet.